Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Kurs fotografii dla początkujących

Domyślnie

Hm, widzę, że chyba nie zostałam zrozumiana...

@TomBlack - nie wiem gdzie w moim poście znalazłeś informację o kursie, który nauczy mnie pomysłów... Wydaje mi się, że uzyskanie jakiegoś efektu na zdjęciu to nie jest to samo co efekt, ale może się mylę?

@ksx - jeśli chcesz, to bardzo chętnie polecę Ci kursy, które pomogą sklejać zdania zgodnie z polską gramatyką, stylistyką i interpunkcją.

W mojej pracy mam teraz możliwość zrobienia sobie szkoleń do kwoty 1500 zł i niestety za tę kwotę nie mam możliwości kupienia sobie książek o fotografii (chociaż bardzo bym chciała). Miło by było dojść do wszystkiego samemu, ale nie zawsze jest to możliwe...

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvii Zobacz posta
    W mojej pracy mam teraz możliwość zrobienia sobie szkoleń do kwoty 1500 zł i niestety za tę kwotę nie mam możliwości kupienia sobie książek o fotografii (chociaż bardzo bym chciała). Miło by było dojść do wszystkiego samemu, ale nie zawsze jest to możliwe...
    Wiesz, nie po to się cytują wątki byś musiała mnie pytać. Na pierwszej stronie masz odpowiedź na swoje pytanie.
    Powinnaś jednak książki wypożyczyć lub kupić wydatek dodatkowych 100złotych z Twojej strony nie jest spory, a powinnaś dołożyć. Czasem książka nauczy Cię o wiele więcej niżeli kurs.

Mamy tutaj dział (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7161) z książkami. Jest to dosyć obszerne, ale jednak warto zajrzeć chociaż na pierwsze kilka stron, a także na ostatnio - bo ludzie to po prostu aktualizują.

Kursów naprawdę potrzeba wiele, a Ty nawet nie pochwaliłaś się z jakiego sprzętu będziesz korzystać. Po drugie według mojego skromnego zdania powinnaś zająć się bardziej pisaniem tekstów, a fotografię zacząć (na początek) traktować jako hobby. Kursy naprawdę nie wiele tu dadzą jeżeli nie będziesz chociażby znała podstaw obsługi aparatu.

"Polska język trudny" - zamiast czepiać się poprawności języka zacznij czytać ze zrozumieniem. Chyba tego dałaś rade się nauczyć sama. Bym mógł dalej ciągnąć to wszystko i "jechać" po Tobie, ale nie mam ochoty. Każdy pisze jak mu wygodnie, nie musi (chociaż mógłby) składać zdań jak należy. Oczywiście nie mówię tutaj o nadużyciach w stylu (JOŁ ziomal). Tego nie tolerujemy. Jednak KULTURA oraz DOBRE MANIERY ponad pisownie i poprawność językową.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To bardzo zmienia postać rzeczy. Tylko dobre kursy na które warto iść są drogie 1500zł za 2 dni może wystarczy. I wymagają pewnej już wiedzy.

Pogadaj z szefem przekonaj że te pieniądze można lepiej wydać czyli książki które mogą zostać w firmie. Twoi następcy też będą mogli korzystać a nie znowu wydawać na kurs.

Na koniec istniej kurs związane z kolorem drukiem etc u usera "czornyj" jako redaktor powinno się to tobie przydać.

Domyślnie

@ retter - fotografię traktuję jako hobby już od dłuższego czasu, ale jednak chciałabym połączyć ją z moją pracą, tym bardziej, że mam taką możliwość. Niestety zakup książek odpada Kurs jest pewnego rodzaju nagrodą dla mnie i dlatego pomyślałam o fotografii.

@ TomBlack - nie będę się wdawała w dyskusję z Tobą, bo nie widzę w tym najmniejszego sensu, jednak polecam czytanie ze zrozumieniem, bo znów nie wiem, gdzie znalazłeś czepianie się z mojej strony i "jechanie" po kimkolwiek z użytkowników forum. Nie widzę również sensu chwalenia się sprzętem fotograficznym, bo chyba aparat nie świadczy o tym, czy ktoś potrafi znaleźć fajny kadr czy nie.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wspomniany kurs koloru drukowania, oraz kurs obróbki.
    Sama sobie kup książki na temat foto będziesz miała jedno i drugie.

Niestety nutkę niegrzecznego tonu też wyczułem w Twej wypowiedzi. Po prostu za mało dokładnie opisałaś sytuacje. A z tego już nie daleko do małych kłótni.

Domyślnie

Takie coś może. Ogłaszają się w subskrypcji photoshopmag.pl

http://laboratoriumfotografii.pl/kursy/

Wg. mnie lepszy jednak kurs, niż nauka z książek. Jeśli czegoś nie zrozumiem, to o dokładniejsze wyjaśnienie kogo poproszę ? Kartkę?

Początki nałogu

Domyślnie

@ksx - jeśli chcesz, to bardzo chętnie polecę Ci kursy, które pomogą sklejać zdania zgodnie z polską gramatyką, stylistyką i interpunkcją.
    Sorki, nie bardzo się zrozumieliśmy. Po takim kursie dla początkujących będziesz umiała budować zdania i nic ponad. A i to dobrze, jeśli będziesz tyle umiała. Bo kurs leci swoim tempem, a informacji do przyswojenia jest sporo. Rozumiem, że masz pewną kwotę do rozdysponowania, ale nie wiem czy wydanie tej kwoty cokolwiek zmieni w kwestii Twoich umiejętności.

Domyślnie

@ J.J. - dziękuję za link

@ ksx - dla mnie kurs to nie wszystko, poza nim trzeba włożyć jeszcze mnóstwo własnej pracy, aby osiągnąć dany cel. Jednak nie zgadzam się z Tobą, że kurs nic nie zmieni w kwestii umiejętności. Czy chcąc nauczyć się tańczyć kupujesz książkę, albo kurs na dvd? Oczywiście można, ale to chyba nie zastąpi porady fachowca i osoby, która ma pojęcie o tym, bo zajmuje się daną dziedziną od lat. J.J. ma rację - kto mi wyjaśni coś, czego nie zrozumiem? Jakoś korzystanie z pomocy forum internetowego mnie nie przekonało po tym wątku

Miasto
    Białystok

Domyślnie

kto mi wyjaśni coś, czego nie zrozumiem? Jakoś korzystanie z pomocy forum internetowego mnie nie przekonało po tym wątku
    google.pl lub trzeba być po prostu miłym, ja z forum tego i innych wiem że można dużo wynieść, trzeba czasu cierpliwości pamięci.

Kurs jest o tyle dobrym pomysłem o ile wiesz o czym ktoś tobie będzie mówił. Jeśli wiesz no to można z tego coś wynieść, jeśli nie cóż to tylko wydana kasa. Prowadzący nie będzie ci indywidualnie tłumaczył podstaw.

Początki nałogu

Domyślnie

@ ksx - dla mnie kurs to nie wszystko, poza nim trzeba włożyć jeszcze mnóstwo własnej pracy, aby osiągnąć dany cel. Jednak nie zgadzam się z Tobą, że kurs nic nie zmieni w kwestii umiejętności. Czy chcąc nauczyć się tańczyć kupujesz książkę, albo kurs na dvd? Oczywiście można, ale to chyba nie zastąpi porady fachowca i osoby, która ma pojęcie o tym, bo zajmuje się daną dziedziną od lat. J.J. ma rację - kto mi wyjaśni coś, czego nie zrozumiem? Jakoś korzystanie z pomocy forum internetowego mnie nie przekonało po tym wątku
    Wiesz, może masz rację. Idź na kurs. Jeśli czegoś mimo wszystko tam nie zrozumiesz, zapytaj na forum. jest tu jednak sporo osób, które wiedzą co i jak i pewnie Ci to wyjaśnią.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów