Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 104

Wątek: 5d mark ii

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Jak słyszę, gdy ktoś się zastanawia nad kupnem pełnoklatkowego, najnowszego body ze stajni C tylko kierując się tym czy ma lub nie "kukułkę" to mi majty opadają i obrzydliwie wyglądam. Zostań chłopie przy tej 40-stce a za zaoszczędzone kup coś żonie. Odniesiesz większą korzyść...
    W naszym biednym kraju kupno "pełnej klatki" zawsze będzie kłuło w oczy.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Ależ ta ma większe.
    1. regulacja w pionie (możliwość odbijania światła pod różnym katem)
    2. lepsze parametry oświetleniowe od każdej lampy wbudowanej
    3. małe rozmiary
    4. brak efektu czerwonych oczu
    5!! może służyć świetnie(i przede wszystkim do tego kupiłem) z G9!!
    i dodatkowo do innych z E-TTL; E-TTL II
    6. TANIA!
    To wszystko prawda. Niemniej jak dorzucisz kilka złotych do Nissina di466 przykładowo, dostaniesz w zamian regulację w poziomie, wspomaganie AF bez spawarki, wyzwalanie fotocelą. Obie lampki będą wysoce amatorskie, ale druga znacznie bardziej funkcjonalna.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
    To wszystko prawda. Niemniej jak dorzucisz kilka złotych do Nissina di466 przykładowo, dostaniesz w zamian regulację w poziomie, wspomaganie AF bez spawarki, wyzwalanie fotocelą. Obie lampki będą wysoce amatorskie, ale druga znacznie bardziej funkcjonalna.
    ale po co?? Kiedy mam 420EX i 580EX ???
    chodziło o coś małego "kieszonkowego" zastępującego (lepszego od)lampę wbudowaną!

Domyślnie

Witam,

Aparacik z 580 EX robi fotki kapitalnie-kapitalne, po prostu zjada 40D na śniadanie... Oczywiście jak dla mnie, dla amatora... Kupiłem jeszcze 270 EX zeby z tym ogromnym potworem (580 EX) po domu nie latac.

Jeżeli ktoś wyczuł arogancje w moim ostatnim poście to bardzo przepraszam.

Dziękuje Wszystkim i Pozdrawiam,

Sławek
    CANON 5D MARK II / 24-105 F4 L/ 70-200 F4 L / 580 EX / 270 EX / CANON G12

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Nie widzę żadnej arogancji w poście Sławka, wyrażnie napisał, że oprócz dzieciaczka będzie robił jeszcze lanszafty i inne rzeczy i chodziło tylko i wyłącznie o informacje natemet możliwości 5D II bez lampy a tutaj wysyp opinii czy mu potrzeba czy nie potrzeba, czy śpi na kasie czy nie śpi!!! Czytać ze zrozumieniem i odpowiadaćna temat a forum będzie miało o połowę mniej postów - byłoby łatwiej odnaleźć wartościowe informacje.
    To jak odbierasz teksty w rodzaju:
    "Czy Większość z Was ma kłopoty z czytaniem ???"
    "Czy ja wasze pieniądze wydaje ???"
    to twoje osobiste odczucie.
    Ja mam INNE.
    Nie wyręczaj moderatorów tym bardziej że twój post "w temacie" jest tyle samo wart co mój.

Miasto
    Jelenia Góra / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek' Zobacz posta
    Kupiłem jeszcze 270 EX zeby z tym ogromnym potworem (580 EX) po domu nie latac.
    Dla mnie jest to po prostu śmieszne mając 580 dokupować jeszcze 270 tylko po to jak piszesz żeby nie latać z większą po mieszkaniu,
    Masz aż tak wielkie mieszkanie że jest to tak uciążliwe...

Domyślnie

bezsens totalny, może świeczkę do podgrzewaczy postaw na sankach, jakbym miał 580 i 430 na 200% zawsze używałbym 580, nie interesuje mnie małe, lekkie kosztem komfortu pracy i jakości
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak się nie chce latać z lampą po mieszkaniu to rozwiązaniem jest statyw oświetleniowy z uchwytem do lampy błyskowej i wyzwalacz radiowy. Światło można odbić od ściany o ile w miarę biała lub od sufitu. Można też dokupić parasolkę i wtedy nie trzeba od niczego odbijać a efekt będzie o niebo lepszy niż z 270 umieszczonej na aparacie. To takie propozycje na przyszłość.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jak się nie chce latać z lampą po mieszkaniu to rozwiązaniem jest statyw oświetleniowy z uchwytem do lampy błyskowej i wyzwalacz radiowy. Światło można odbić od ściany o ile w miarę biała lub od sufitu. Można też dokupić parasolkę i wtedy nie trzeba od niczego odbijać a efekt będzie o niebo lepszy niż z 270 umieszczonej na aparacie. To takie propozycje na przyszłość.
    I uważasz, że gość ma w domu zamontować sobie statyw, parasolkę i wówczas robić zdjęcia rodzinne lub dziecka biegającego po domu? Czy meble też ma z chaty usunąć, żeby nie burzyły tej studyjnej atmosfery?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

może ktoś potwierdzić że ten sunpak 2000 działa z 5d w ttl?

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów