Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 104

Wątek: 5d mark ii

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A lampa gdzie, w lewej ręce? A czym wtedy ogniskową zmieni? Bracket z możliwością obracani body ma dokupić?
    Moze byc, ale niekoniecznie i w prawej tez daje rade.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Aparat pionowo trzymany prawą ręką, lewa ręka na obiektywie i jeszcze w prawej ręce lampa skierowana palnikiem w sufit? Jakoś tego nie widzę.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    To jak odbierasz teksty w rodzaju:
    "Czy Większość z Was ma kłopoty z czytaniem ???"
    "Czy ja wasze pieniądze wydaje ???"
    to twoje osobiste odczucie.
    Ja mam INNE.
    Nie wyręczaj moderatorów tym bardziej że twój post "w temacie" jest tyle samo wart co mój.
    No właśnie odbieram tak jak to zostało napisane - jak ktoś ma ochotę dzieciaka robić na własne potrzeby Haselem to niech sobie robi - wszystko!!! I słusznie napisałeś to moje odczucie i pisałem we własnym imieniu.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Coś już napisał

Domyślnie

Tak jak napisał tezmarek jeśli nie używałeś zbyt często lampy w 40d to przejdziesz gładko na FF. Ja braku wbudowanej lampy nie odczułem właściwie wcale bo tego sposobu doświetlania unikam jak ognia. W sumie to FF zachęca do focenia przy wyższych wartościach ISO, co też zmniejsza potrzebę sięgania po lampę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    ufff,Ciesze sie ze kupiles to co chciales...
    Jeszcze troche i dostalbys rade propanow,zebys wszystko sprzedal, a dzieci rysowal olowkiem...
    Ja mam 50D i mowie ze nim foce moje dzieci
    Przeciez nie przyznam sié tu, ze tak naprawde to fotografuje je moim ulubionym 1D Mark costamcostam
    Przeciez jestem zwyklym amatorem...
    Dobre... Bardzo dobre...

Pozdrawiam,
    Sławek
    CANON 5D MARK II / 24-105 F4 L/ 70-200 F4 L / 580 EX / 270 EX / CANON G12

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Zapomnieliście Panowie o jednym: zakup 5d mkII (że o jedynkach już nie wspomnę) przysługuje TYLKO I WYŁĄCZNIE po opublikowaniu na forum minimum 500 postów oraz po zrobieniu zdjęć na minimum 10 ślubach. W innym przypadku nie wolno Wam tego sprzętu kupować, bo nie jest to Wasza półka. Możecie sobie kupić kompakcik i tyle.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tomfoot, jakieś kompleksy masz?

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

A jak ktos juz ma 5D II a ie ma 500 postow? Musze komus oddac?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Zapomnieliście Panowie o jednym: zakup 5d mkII (że o jedynkach już nie wspomnę) przysługuje TYLKO I WYŁĄCZNIE po opublikowaniu na forum minimum 500 postów oraz po zrobieniu zdjęć na minimum 10 ślubach. W innym przypadku nie wolno Wam tego sprzętu kupować, bo nie jest to Wasza półka. Możecie sobie kupić kompakcik i tyle.
    Sprecyzuję - potrzeba minimum 100 postów. Dlatego musiałem nieco nadrobić zaległości, bo nie osiągałem progu. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia ślubne, to rzeczywiście musi być 10 ślubów, ale udokumentowanych fakturą VAT. Jeśli nie ma dokumentacji fiskalnej, musi być minimum 50, ale potwierdzonych w portfolio. Prawo do zakupu zatwierdza specjalna komisja, składająca się z moderatorów oraz przedstawiciela jednopostowców. Z dokumentem można się udać do Centralnej Składnicy Fotograficznej i zapisać w kolejce społecznej. Przydział sprzedawcy jest losowy, chyba, że rzeczywiście masz minimum 500 postów - wtedy możesz odrzucić dwie z trzech propozycji.

Po udanym zakupie możesz jednak fotografować co chcesz. W każdym razie ja z tego prawa skorzystam i - jeśli Bóg da - za kilka miesięcy będę fotografować i (o zgrozo!) filmować moje najmłodsze dziecko. Właśnie za pomocą 5dmkII.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Sprecyzuję - potrzeba minimum 100 postów. Dlatego musiałem nieco nadrobić zaległości, bo nie osiągałem progu. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia ślubne, to rzeczywiście musi być 10 ślubów, ale udokumentowanych fakturą VAT. Jeśli nie ma dokumentacji fiskalnej, musi być minimum 50, ale potwierdzonych w portfolio. Prawo do zakupu zatwierdza specjalna komisja, składająca się z moderatorów oraz przedstawiciela jednopostowców. Z dokumentem można się udać do Centralnej Składnicy Fotograficznej i zapisać w kolejce społecznej. Przydział sprzedawcy jest losowy, chyba, że rzeczywiście masz minimum 500 postów - wtedy możesz odrzucić dwie z trzech propozycji.

Po udanym zakupie możesz jednak fotografować co chcesz. W każdym razie ja z tego prawa skorzystam i - jeśli Bóg da - za kilka miesięcy będę fotografować i (o zgrozo!) filmować moje najmłodsze dziecko. Właśnie za pomocą 5dmkII.
    Koledze pomyliło się chyba z forum FPFS
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów