Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Wyzwalanie lamp studyjnych.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    Drogo i ciekawie:
    580EX w fotocelę jednej lampy dzięki temu w trybie HSS można uzyskać na lampach studyjnych mega krótkie czasy + druga lampa po fotoceli - to rozwiązanie opłacalne w sumie tylko po to żeby wyciągnąć czasy poniżej synchro
    Do drogo i ciekawie dodalbym jeszcze "duza strata mocy" szczegolnie jak sie ustawi wartosc daleka od przepisowego synchro
    Po za tym ta zarlocznosc baterii w pocketach to taka ogolna przypadlosc? W starszych modelach czy w najnowszych z TTLem?

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    Do drogo i ciekawie dodalbym jeszcze "duza strata mocy" szczegolnie jak sie ustawi wartosc daleka od przepisowego synchro
    Ale jeśli nie potrzeba lampy do oświetlenia, to można zmniejszyć maksymalnie jej moc tak, aby lampy błyskały z celi (1/32 chyba wystarczało).

Przy takich warunkach (mniej więcej) pstrykaliśmy splashe. Starczyło chyba na jakieś 200 - 250 ujęć.

jakieś tam canony

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    Po za tym ta zarlocznosc baterii w pocketach to taka ogolna przypadlosc? W starszych modelach czy w najnowszych z TTLem?
    zanim doświadczyłem tego osobiście słyszałem od jednego kolegi, u mnie również się to potwierdziło, zwłaszcza odbiornik przy lampie bo wiadomo że ten na sankach można w przerwach wyłączać o tamtym z reguły się zapomina
    chodzi o stary PW,
    pozdrawiam
    Tomek

Uprawnienia umieszczania postów