Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 211

Wątek: Tło fotograficzne ... jakie?

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam, tła już zamówione, mam teraz kolejne pytanie .

Z racji braku finansów darowałem sobie na razie system zawieszania tła, oraz tuleje, co do zawieszania to na razie sobie odpuszcze i zawiesić chce na statywach żeby tylko było, jednak tuleja bedzie niezbedna dla tego mam pytanie czy ma ktos moze jakies sprawdzone zrodlo za nie wielkie pieniadze gdzie by mozna odpowiednik takiej tulei znaleźć ?

Bywalec

Domyślnie

ale o jakiej tulei ty mówisz? przecież tło nawinięte jest na tulei kartonowej - czyli dostajesz tuleję w komplecie z tłem
    a jeśli chodzi Ci o poprzeczkę pomiędzy statywami to funsport takie ma (rurka ze sprasowanymi na płasko końcami z otworem na trzpień statywu), jest jeszcze jeden sklep chyba nazywa się fliper (nie pamiętam pogrzeb po sieci) mają podobny asortyment
    pozdrawiam
    Tomek

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

o takiej tulei mówie

http://www.funsports.pl/p,pl,631,tul...tel+280cm.html

kartonowa sie zegnie w pół i tyle z tego bede mial, dla tego pytam czy ktos wie gdzie by mozna dostać zamiennik tej tulei w niższej cenie, w leroy merlin nic takiego nie znalazłem

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    witam, tła już zamówione, mam teraz kolejne pytanie .

Z racji braku finansów darowałem sobie na razie system zawieszania tła, oraz tuleje, co do zawieszania to na razie sobie odpuszcze i zawiesić chce na statywach żeby tylko było, jednak tuleja bedzie niezbedna dla tego mam pytanie czy ma ktos moze jakies sprawdzone zrodlo za nie wielkie pieniadze gdzie by mozna odpowiednik takiej tulei znaleźć ?
    Myśmy na poczatku z powodu niskich finansów i nadciągnietego budżetu wieszali tła na kątownikach - koszt jednego to chyba 5-10zł. Do tego przymocowalismy plastikowe uchwyty typu C na rurki - i nawet możnabyło tło rozwijać i zwijać . Z tym, że wynajmujemy pomieszczenia, gdzie mamy urządzone studio i mobilność nam potrzebna nie jest. Dopiero ostatnio kupiliśmy system zawieszania teł. Pisze o tym, bo nie każdy wpada na proste rozwiązania. Kartonowe tuleje się gną, ale nie jest to problem aż tak przeszkadzający.

jakieś tam canony

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregmaslowski Zobacz posta
    Myśmy na poczatku z powodu niskich finansów i nadciągnietego budżetu wieszali tła na kątownikach - koszt jednego to chyba 5-10zł. Do tego przymocowalismy plastikowe uchwyty typu C na rurki - i nawet możnabyło tło rozwijać i zwijać . Z tym, że wynajmujemy pomieszczenia, gdzie mamy urządzone studio i mobilność nam potrzebna nie jest. Dopiero ostatnio kupiliśmy system zawieszania teł. Pisze o tym, bo nie każdy wpada na proste rozwiązania. Kartonowe tuleje się gną, ale nie jest to problem aż tak przeszkadzający.
    Czemu nie jest to problem przeszkadzający ?

mam obecnie białe kartonowe tło, kupiłem je z lampami już mocno zużytem dorzucone za piwko, tuleja w nim zgieta jest właśnie delikatnie po środku
    i nie stwty jest przez to widoczny pomarszczony ślad na środku, chciałbym tego uniknąć kupując nowe tło . Pytam o rurki ponieważ gdzieś czytałem, to ktoś kupił za 25 pln to za 50 nie kojarze już gdzie, a chciałbym tuleje żeby już był problem z głowy jak sie dorobie systemu zawieszania tła

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregmaslowski Zobacz posta
    Kartonowe tuleje się gną, ale nie jest to problem aż tak przeszkadzający.
    też tak uważam, ale być może problem polega w tempie zużywania tła? u mnie kartonowe idzie jak woda, więc może nie zdąży się nadmiernie przeciążyć ?
    w każdym razie wszystkie tła jakie mam są na kartonowych tubach i nie widzę najmniejszego problemu, poza tym nie wyobrażam sobie przewijania kartonowego tła (11m) z tuby na tubę - chyba że wkłada się to jakoś w środek
    pozdrawiam
    Tomek

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    też tak uważam, ale być może problem polega w tempie zużywania tła? u mnie kartonowe idzie jak woda, więc może nie zdąży się nadmiernie przeciążyć ?
    w każdym razie wszystkie tła jakie mam są na kartonowych tubach i nie widzę najmniejszego problemu, poza tym nie wyobrażam sobie przewijania kartonowego tła (11m) z tuby na tubę - chyba że wkłada się to jakoś w środek

a jaki masz system zawieszania ??

na pewno w środek, ta tuleja ma średnice 5 cm, tuleja kartonowa mieści taką tuleje właśnie , inaczej też bym sobie tego nie wyobrażał , pewnie nic by z tego tła nie zostało

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    inaczej też bym sobie tego nie wyobrażał , pewnie nic by z tego tła nie zostało
    A ile tła naraz macie rozwiniętego? Bo mi ze 2-3m pionowo i ze 4-6 poziomo wychodzi spokojnie...

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A ile tła naraz macie rozwiniętego? Bo mi ze 2-3m pionowo i ze 4-6 poziomo wychodzi spokojnie...

u mnie to bedzie z 2,5 w pionie i poziomo z 3 metry max wiec niewiele

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

3m wysokość i jakieś 3m na podłodze

Myślałem o kupnie właśnie tych aluminiowych tulei - ale praktycznie musiałbym ich mieć tyle co teł \:. Jedna tuleja jak ktoś pisał to koszt 50zł tak? Chociaż z drugiej strony montaż na tym systemie zawieszania teł to dosłownie moment - zawsze można tła odkładać na bok.

jakieś tam canony

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów