Strona 44 z 90 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

5d wiecej wybacza. Pixel jest niebo wiekszy niz 50D, wiec ostrosc lepsza, bo dlatego wydaje sie, ze masz bardziej trafione zdjecia. O ile 5D2 centralny jest ok i tu nie ma roznicy jakiejs, ale juz boczne to cienizna. Dwa dni temu mialem fajna sesje, zdjecia w dosyc slabym swietle (chmury deszczowe) i za glowe sie juz lapalem jak ostrzylem bocznymi w 85/1.8... Az odkrecalem i wkrecalem kilka razy szko, bo juz myslalem, ze cos na stykach...

Miasto
    Clifden IE

Domyślnie

Już sam nie wiem jak wezmę 7d to dalej zostaną te szkiełka co mam bo sprzedawać mi się nie opłaca. Niepotrzebnie zacząłem czytać recenzje na O.pl, chyba będę musiał zaryzykować i kupić 5DII. Najwyżej będę tylko używał centralnego punktu AF.
    C7DII, C17-55F2.8, T70-300VC, C50 stm1.8, C18-135 stm, C580EXII, Manfrotto Neotec 458B, trochę filterków Cokin Z-Pro.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak sprzedałeś wszystko i chcesz mieć 5d i 7d w jednym, nie wiem dlaczego nie myślisz o D700. Jakaś nerwica natręctw?
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Clifden IE

Domyślnie

Sorki ale napisałem że sprzedałem tylko 50d i C 17-85mm a reszta szkiełek została dlatego taki problem, jak bym sprzedał wszystko to zadał bym pytanie 5dII czy D700.
    C7DII, C17-55F2.8, T70-300VC, C50 stm1.8, C18-135 stm, C580EXII, Manfrotto Neotec 458B, trochę filterków Cokin Z-Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    5d wiecej wybacza. Pixel jest niebo wiekszy niz 50D, wiec ostrosc lepsza, bo dlatego wydaje sie, ze masz bardziej trafione zdjecia. O ile 5D2 centralny jest ok i tu nie ma roznicy jakiejs, ale juz boczne to cienizna. Dwa dni temu mialem fajna sesje, zdjecia w dosyc slabym swietle (chmury deszczowe) i za glowe sie juz lapalem jak ostrzylem bocznymi w 85/1.8... Az odkrecalem i wkrecalem kilka razy szko, bo juz myslalem, ze cos na stykach...
    taki urok tego szkła lata jak szalone i chyba przez to nie trafia bo nie zdąży wychamować tam gdzie trzeba Mi ostatnio w pochmurny dzień trafiało bez problemów poza jednym najlepszym zdjeciem gdzie boczny AF pomylił się o jakieś 20cm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Mi ostatnio w pochmurny dzień trafiało bez problemów poza jednym najlepszym zdjeciem gdzie boczny AF pomylił się o jakieś 20cm
    pozwolę sobie wtrącić, jaka jest różnica między wyborem bocznego pkt AFa zamiast centralnego + przekadrowanie? Chyba jakaś jest.. ale czy aż tak istotna?
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    pozwolę sobie wtrącić, jaka jest różnica między wyborem bocznego pkt AFa zamiast centralnego + przekadrowanie? Chyba jakaś jest.. ale czy aż tak istotna?
    Przy np. 35/1.4 w okolicach pełnego otworu na pełnej klatce - mocno znacząca.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Taki gość zwany Pitagorasem wymyślił jedno z podstawowych twierdzeń matematycznych, które mimo że o tym wiedzieć nie mógł doskonale opisuje błąd związany z przekadrowywaniem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    Dokładnie jak kolega wyżej napisał jak korzystasz z otworu f/1.4-1.8 przekadrowanie nie jest wcale dobrym rozwiązaniem zwłaszcza jak checesz ustawić płaszczyznę ostrości w konkretnym miejscu.

Domyślnie

Przy f/1,4 na FF, po przekadrowaniu ze środkowego punku na np. mocny punkt kadru, większość zdjęć mam lekko nieostrych. Przy tak małej GO potrzeba dużo wprawy, żeby bawić się przekadrowywanie.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 44 z 90 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów