Strona 54 z 90 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    MariuszJ skoro tak jest jak piszesz, to w zasadzie tych aparatów nie powinno się porównywać i ten cały wątek od początku jest chybiony
    Z pewnego punktu widzenia masz rację, ale nie ja go zacząłem. Ciężko jest porównywać aparaty, które są po prostu oszpeconymi 1-nkami, ale każda na inny sposób.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Po prostu, Canon nie ma nic do zaoferowania, prócz wyłączania funkcjonalności jednego modelu aparatu.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-12-2010 o 17:49 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

uważnie czytałem wszystkie posty i dużo osób ma oba body i używa ich do różnych zadań, ale i tak najgłośniej słychać tych co...nigdy, przenigdy, do APS-c nie wrócą, bo TYLKO I WYŁĄCZNIE FF itd, itp. Wyspa Bahama mało nie został zlinczowany, teraz na mnie kolej, uprzedzano mnie, że tutaj są tylko tacy co im migawka padła, error 99 wyskoczył, lub BB/FF męczy, zadowolonych mało, a juz jeśli to tylko uzytkownicy FF i serii xD z najwyższej półki???
    Myśle, że to nie jest prawda

Miasto
    Łódź

Domyślnie

uważnie czytałem wszystkie posty i dużo osób ma oba body i używa ich do różnych zadań, ale i tak najgłośniej słychać tych co...nigdy, przenigdy, do APS-c nie wrócą, bo TYLKO I WYŁĄCZNIE FF itd, itp. Wyspa Bahama mało nie został zlinczowany, teraz na mnie kolej, uprzedzano mnie, że tutaj są tylko tacy co im migawka padła, error 99 wyskoczył, lub BB/FF męczy, zadowolonych mało, a juz jeśli to tylko uzytkownicy FF i serii xD z najwyższej półki???
    Nie wrócą do APS-C bo nie mają obiektywów - wystarczająco dobrych (dla małej i gęstej matrycy), wystarczająco jasnych (dla skompensowania rosnącego GO i wyższych szumów), wystarczająco szerokich (przynajmniej w ofercie Canona). Tezmarek Ci to już wyjaśnił. Co ma z tym wspólnego error 99 i padająca migawka, nie wiem.

Strasznie się emocjonujesz. Jeżeli kupiłeś 7d i potrzebujesz przekonania samego siebie, że zrobiłeś dobrze, odpowiadam: zrobiłeś tak samo dobrze, jakbyś kupił 5d.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

problem w tym, że się nie emocjonuję ...nie kupiłem 7d, nie kupuję 5dmII pisałem wczesniej - nie jestem zainteresowany - tylko chciałbym zrozumieć ludzi piszących opinie, tutaj, na tym forum, ale widać za dużo chcę. Pomijając pytanie gdzie jest logika Firmy wypuszczajacej na rynek, podobno bardzo dobre body z kiepską matrycą. 3/4 pisało, że gdyby w 7d była inna matryca to byłby to rewelacyjny aparat, takie jest zdanie uzytkowników a Firma Canon o tym nie wie???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Równie dobrze znajdę Ci tyle samo ludzi, dla których matryca w 7D będzie rewelacyjna Wszystko zależy od tego co i w jakich warunkach fotografujesz
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

znajdź takich co zamienili 5dmII na 7d i są zadowoleni

Miasto
    Łódź

Domyślnie

znajdź takich co zamienili 5dmII na 7d i są zadowoleni
    A po co mieli to robić?

Myślisz że kupili 5d przez przypadek? W Biedronce im go nie wcisnęli. Kupili najtańszy pełnoklatkowy aparat od Canona, właściwie pozbawiony AF, o archaicznym wyposażeniu i funkcjonalności całkowicie świadomie.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wcześniej tylko słyszałem o tym forum, ale raczej tu nie zaglądałem, teraz jak kilka dni posiedziałem czytając wątki, włosy stanęły mi dęba na głowie:
    1. Error99
    2. odklejające się lustro
    3. szumy jak pluskwy
    4. bb/ff
    5. mydło nie ostrość
    6. dystorsja, aberracja
    7. kłapie bez przerwy bez naciskania spustu, dopiero wyjecie baterii pomaga
    8. trzy razy w serwisie i nie dało sie wyregulować
    9. fabrycznie nowy prosto ze sklepu a ana liczniku jest 1500 zdjęć
    10. rewelacyjna sigma, ale nie nadaje sie do canona
    11. 24-70 ostrzy jak żyleta ale wybrany jeden z 5 w sklepie inne to złom
    itd itp
    może za dużo czytam???

Miasto
    Łódź

Domyślnie

wcześniej tylko słyszałem o tym forum, ale raczej tu nie zaglądałem, teraz jak kilka dni posiedziałem czytając wątki, włosy stanęły mi dęba na głowie:
    1. Error99
    2. odklejające się lustro
    3. szumy jak pluskwy
    4. bb/ff
    5. mydło nie ostrość
    6. dystorsja, aberracja
    7. kłapie bez przerwy bez naciskania spustu, dopiero wyjecie baterii pomaga
    8. trzy razy w serwisie i nie dało sie wyregulować
    9. fabrycznie nowy prosto ze sklepu a ana liczniku jest 1500 zdjęć
    10. rewelacyjna sigma, ale nie nadaje sie do canona
    11. 24-70 ostrzy jak żyleta ale wybrany jeden z 5 w sklepie inne to złom
    itd itp
    może za dużo czytam???
    No chyba tak... ja wolę sobie kupować nowe zabawki i sam się przekonywać, jak to jest naprawdę - potem mogę się śmiać z forumowych racjonalizacji. Ale powiedzmy że nie każdy ma ten komfort.

Proponuję łyk wody (albo nerwosolu) i tak bardziej konkretnie - to o co Ci chodzi?

Chcesz kupić jakiś aparat, szukasz rady?
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Widzisz, kwestia potrzeb... jak 5D kiedyś przekroczy barierę 7-8kl/s
    to wtedy wzbudzi moje zainteresowanie.
    Na a jak dostanie szybki AF gibany LCD to już totalny odlot.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 54 z 90 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów