Strona 50 z 51 PierwszyPierwszy ... 4048495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Ja także posiadam Samsunga Wave z AMOLED - jego rewelacja polega na niskim poborze energii - obraz rzeczywiście jest lepszy (zwłaszcza czerń), ale wracając do pracy w słońcu to do ideału mu jeszcze daleko.
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubolsky Zobacz posta
    Ja także posiadam Samsunga Wave z AMOLED - jego rewelacja polega na niskim poborze energii - obraz rzeczywiście jest lepszy (zwłaszcza czerń), ale wracając do pracy w słońcu to do ideału mu jeszcze daleko.
    A kto pisze że jest ideałem???
    Nie ma ideałów (jeszcze...) ale jest IMHO dużo lepiej niż na zwykłym LCD,
    jest nawet lepiej niż na zwykłych AMOLED Nexus One (mojego syna) i HTC Desire (mego braciszka).

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    IMHO nie do końca. W przypadku Sony to nie jest zwykły LCD TFT jak piszą.
    Sony już od dobrych kilku lat ma opatentowaną i zastrzeżoną technoloogię Black Matrix,
    co sprawia, że wszelkie niby zwykłe LCD wyglądają o niebo lepiej niż u konkurencji.

Jakieś 4 lata temu gdy pojawiły się pierwsze laptopy VAIO z LCD Black Matrix...
    pomyślałem - o rany, czyżby plazma w laptopach???

Potem doszedłem prawdy, co nie zmienia faktu że kupiłem jeden z nich.
    Do dziś nie widzę równych w tej dziedzinie na półkach.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    IMHO nie do końca. W przypadku Sony to nie jest zwykły LCD TFT jak piszą.
    Sony już od dobrych kilku lat ma opatentowaną i zastrzeżoną technoloogię Black Matrix,
    co sprawia, że wszelkie niby zwykłe LCD wyglądają o niebo lepiej niż u konkurencji.
    dlatego nieźle wypada w 50D, przecież to też Sony.;-)
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

A kto pisze że jest ideałem???
    Nie ma ideałów (jeszcze...) ale jest IMHO dużo lepiej niż na zwykłym LCD,
    jest nawet lepiej niż na zwykłych AMOLED Nexus One (mojego syna) i HTC Desire (mego braciszka).

Pozdrówka!
    I kto tu teoryzuje, Docent ? (nooffence) Już nawet to wiki nieszczęsne przeze mnie cytowane podaje Szajsunga jako "chlubny wyjątek".

A najlepsze do działania na słońcu są wyświetlacze pasywne - LCD klasyczny (nie TFT) czy e-papier... oczywiście do poglądu zdjęć to one się nie nadają

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na słońcu to najlepiej zwykły CRT działa

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Ekhem chyba jestem jakiś inny. Jak dla mnie to na 40d wszystko wygląda do kitu - i kolory i ostrość. Nie jestem w stanie tego z pewnością ocenić. /ciach/
    Miałem wcześniej 450d - tam wyświetlacz był naprawdę niezły
    Ja nie rozumiem, czy 40D robiono z różnymi wyświetlaczami? Bo ja nie widziałem specjalnej różnicy pomiędzy wyświetlaczami 450D, 40D i 30D, poza tymi wynikającymi z mniejszych rozmiarów w 30D... Rozumiem narzekania na czterdziestkę - dali duży wyświetlacz z ciągle niską rozdzielczością, ale na Teutatesta - w 450D jest tak samo.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

oczywiście miałem w rękach amoledy, EX1, WB650, WB1000 było ostre światło z halogena, blisko ze świetlówki i zachowywały się dobrze (EX1 zdecydowanie najlepiej), ale w ostrym słonku nie próbowałem.. tak czy inaczej niech Bóg błogosławi każdego, kto przyczyni się żeby wszystkie aparaty miały takie kąty widzenia, tak dobre jak amoled, nareszcie można w klika osób przeglądać zdjęcia bez przekręcania bez przerwy aparatem.. taka mała zaleta.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do dziś nie widzę równych w tej dziedzinie na półkach.

Pozdrówka!
    mnie z kolei zaskakują nowe TV LCD Samsunga.. jakością, której w żadnym Soniaczu nie widziałem..
    Ostatnio edytowane przez marceleqs ; 04-11-2010 o 13:43 Powód: Automerged Doublepost
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja nie rozumiem, czy 40D robiono z różnymi wyświetlaczami? Bo ja nie widziałem specjalnej różnicy pomiędzy wyświetlaczami 450D, 40D i 30D, poza tymi wynikającymi z mniejszych rozmiarów w 30D... Rozumiem narzekania na czterdziestkę - dali duży wyświetlacz z ciągle niską rozdzielczością, ale na Teutatesta - w 450D jest tak samo.
    Jesteś pewny że nie mylisz przypadkiem 450d z 400d? Bo fakt 400d od 40d wiele się jakością nie różni, ale 450d to zupełnie inna bajka...
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Strona 50 z 51 PierwszyPierwszy ... 4048495051 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów