Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    ja to widzę odwrotnie. na ekranie 50D wszystko jest OK. puki miałem 40D to to co było dobre było też dobre na ekranie, to co kiepski było kiepskie bardzo. za to na 50D wszystko jest bardzo dobre a w domu okazuje się, że połowa to poruszone lub nie trafione. chyba jestem jedyny co wolałby mieć w 50D stary ekran.
    Wiele w tym prawdy, ale cofnąć bym się nie chciał.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

ja to widzę odwrotnie. na ekranie 50D wszystko jest OK. puki miałem 40D to to co było dobre było też dobre na ekranie, to co kiepski było kiepskie bardzo. za to na 50D wszystko jest bardzo dobre a w domu okazuje się, że połowa to poruszone lub nie trafione. chyba jestem jedyny co wolałby mieć w 50D stary ekran.
    Jak 40-stka była na tapecie jakiś czas temu to było źle że wyświetlacz przestarzały na tle konkurencji, teraz odwrotnie. Łatwiej chyba zadowolić 80 letnią Indiankę niż wymagających użytkowników CB ;-)
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    ... komfort jest. Chociaż na wyświetlaczach z w/w body czasem też ciężko mi dojrzeć rozjechaną ostrość
    Wyświetlacz w 40D służy raczej do podglądu histogramu, oceny poprawności kadrowania oraz przeglądania men. Ciężko na nim oceniać ostrość zdjęć.
    EOS + Speedlite

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie osobiście w LCD czterdziestki przeszkadza nie jego niska rozdzielczość, lecz to, że w ostrym słońcu <cenzura> widać. 50D pod tym względem wygląda lepiej?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Ja nie narzekam, fakt że lepiej jest odwrócić się plecami do słońca - ale chyba jeszcze nie ma LCD żeby w pełnym słońcu była rewelacja.
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubolsky Zobacz posta
    Ja nie narzekam, fakt że lepiej jest odwrócić się plecami do słońca - ale chyba jeszcze nie ma LCD żeby w pełnym słońcu była rewelacja.
    jest, AMOLED, ponoć faktycznie dużo lepiej pracuje w pełnym słońcu
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Ekhem chyba jestem jakiś inny. Jak dla mnie to na 40d wszystko wygląda do kitu - i kolory i ostrość. Nie jestem w stanie tego z pewnością ocenić. Pi razy drzwi coś tam widać z tej ostrości(jak zrobisz 4 foty i porównujesz/szukasz małej GO na powierzchni na której łatwo ją zauważyć), ale żeby być pewnym?
    Miałem wcześniej 450d - tam wyświetlacz był naprawdę niezły - szybko szło ocenić ostrość, naświetlenie nawet bez histogramu, a nawet kolory całkiem fajne wychodziły. Ale cóż na 40d mi się dużo lepiej pracuje.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    jest, AMOLED, ponoć faktycznie dużo lepiej pracuje w pełnym słońcu
    Za Wiki:
    AMOLED displays may be difficult to view in direct sunlight compared to LCD displays.[10] Samsung's Super AMOLED technology addresses this issue by reducing the size of gaps between layers of the screen.
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

HuleLam, to dziwne, ale co innego czytam w jednych miejscach co innego w innych, trzeba by samemu kiedyś ocenić..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

No właśnie HuleLam... a ja co innego widzę na ekranie telefonu Samsung 8500 Wave HD,
    który to posiada SuperAMOLED i jest w mych rękach codziennie.

Tak to bywa, jak się próbuje "filozować" ;-)
    Bez obrazy, oczywiście.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów