Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Zmierzch aparatów Sony?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Jakby kupili A900 czy A850 to mogliby marudzić, że drogo wychodzą Zaissy ale do cropa to sporo jest taniego szkła i Sony wypuszcza kolejne (np ostatnie 85f2,8). Czy komuś takie szkło pasuje to inna sprawa ??:
    No to fajnie. SONY już 4 lata po rozpoczęciu marketingowej ofensywy, ma kilka obiektywów z własnym logo. Myślę, że to naprawdę wiekopomny wynik...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    No to fajnie. SONY już 4 lata po rozpoczęciu marketingowej ofensywy, ma kilka obiektywów z własnym logo. Myślę, że to naprawdę wiekopomny wynik...
    IMO Sony targetuje glownie w segment rynku, gdzie klienci koncza na tym obiektywie, z ktorym kupili lustrzanke
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Mój zięć kupił A200 kilka miesięcy po tym, jak ja kupiłem 350d na wyprzedaży w EuroAGD. Inny mój znajomy kupił A350 w zeszłym roku. Teraz obaj marudzą, że nie stać ich na dokupienie dodatkowych obiektywów i z dużą zazdrością patrzą na moje słoje do Canona, a wcale nie mam ich dużo i nie jest to jakaś masakrycznie wysoka półka cenowo jakościowa.
    ...
    To niech kupią 35/1.8, 50/1.8, 85/2.8. To bardzo przyjemne stałki, w sam raz dla amatora. I kosztują wyraźnie poniżej tysiąca każda.

Co do ilości wydany przez Sony szkieł to nie chce mi się liczyć, ale kilkanaście ich było/jest.

Domyślnie

Moim zdaniem, nie jest źle ze szkłami do Sony. Widać, że gdy Sony przejęło Minoltę zaczęło szybko nadrabiać braki. O właśnie. Sony nie nazwał bym najbardziej innowacyjną firmą. Ale ze stwierdzeniem, że Sony jest firmą która najmocniej goni czołówkę już się zgadzam.

Domyślnie

Canon to to nie jest ale dla przeciętnego amatora mają ich sporą liczbę
    Nawet dla profesjonalisty znajdzie się spory wybór
    Problem jest z tymi pośrodku :-?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Canon to to nie jest ale dla przeciętnego amatora mają ich sporą liczbę
    Nawet dla profesjonalisty znajdzie się spory wybór
    Problem jest z tymi pośrodku :-?
    ci pośrodku sobie poradzą z wyborem obiektywów, bez względu czy to będzie sony czy canon.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    ci pośrodku sobie poradzą z wyborem obiektywów, bez względu czy to będzie sony czy canon.
    Pozdrawiam.
    hmm..
    niektórych brak rozsądnej cenowo i jakościowo 85-tki mocno w...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Sklep ma sprzedawać a nie doradzać.
    heh, to z punktu widzenia... hmmm świadomego klienta? bo przeciętni (a jest ich 20x tyle albo wiecej) wręcz proszą się o doradzanie. a wtedy... wiadomo co się doradza.. albo to co zalega, albo to co premiowane;] i tak właściwie jest prawie wszędzie.. marketing.
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Świadomego klienta?

"Byt określa świadomość"

Jeśli kogoś stać to niech bierze co mu wciskają. Przecież jest internet, znajomi, tematyczne gazetki które można sobie w EMPiKu za darmo poczytać.A poza tym nikt nam nie mówił, że będzie lekko.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Przecież jest internet
    Marketing szeptany. Fakt, że ten nieudolny idzie łatwo wychwycić. Ten który jest robiony z głową już gorzej.

znajomi
    Ehe..... też dobry doradca, zazwyczaj kupili to co Pan w sklepie doradził ;].

tematyczne gazetki które można sobie w EMPiKu za darmo poczytać
    ... szczerze? Często te testy nie poruszają zagadnień które mnie interesują. Może to i znośny doradca, ale też wcale nie jest super. To tak jakbyś po testach na optyczne.pl uznał że wiesz wszystko o tych produktach. IMHO tak nie jest, trzeba często trochę doświadczenia żeby coś wybrać świadomie, a co za tym idzie albo polegać na sprawdzonym człowieku który siedzi w branży, albo samemu przetestować trochę rzeczy na własnej skórze.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów