Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: Zmierzch aparatów Sony?

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Fakt, Polska to wyjątkowy kraj. Jeśli się omami sprzedawców kilkoma złotymi za każdą sprzedaną sztukę to efekt jest 10x lepszy niż w innych częściach Europy. Taka to już nasza specyfika
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Każdy polak wie ze najlepsze telewizory robił zawsze Sony, wiec lustrzanki tez....na pewno
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SergioM Zobacz posta
    Każdy polak wie ze najlepsze telewizory robił zawsze Sony, wiec lustrzanki tez....na pewno
    Nie prawda nie każdy. Ja zawsze miałem zdanie odmienne. Teraz z lustrzankami tak samo.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Domyślnie

Fajnie, że Sony się stara i wypuszcza konkurencyjne aparaty. Ale mam wrażenie, że niektórym marketing Sony zrobił pranie mózgów ;-) Przecież większość z tych "innowacji" jest skopiowanych od innych. Więc nie są to żadne innowacje. Trochę trzeźwego myślenia Panowie! :-)

- Bezlusterkowce zaczął Sony produkować dopiero po Panasonicu, Olympusie i Samsungu.
    - Stabilizację matrycy dostali wraz z przejęciem minolty więc nie był to ich wynalazek
    - Filmy w lustrzankach wprowadzili po Canonie, Nikonie i Pentaksie
    - Czyszczenie matrycy (zresztą podobno niezbyt efektywne) dodali gdy się okazało, że w Olympusie świetnie się spisuje
    - Pierwszą lustrzankę z odchylanym ekranem, i szybkim fazowym AF w trybie LV wielu dzięki marketingowi przypisuje Sony. Nie jest to prawdą. Olympus miał to wszystko o wiele wcześniej w modelu E-330. Sony jeszcze nawet nie produkował wtedy lustrzanek.

Mógł by też Sony wypuścić wreszcie następcę A700. Przydał by się też dobry zaawansowany kompakt z stopką do lampy błyskowej.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Koleżanka z pracy kiedyś mnie zapytała:
    -Chcę kupić lustrzankę. Którą mam kupić?
    -Tylko Canon, albo Nikon.
    Na drugi dzień:
    -I co kupiłaś?
    -Sony a330.

Domyślnie

luc_october miałem to samo
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Wystarczy wejść np. do takiego sklepu "nie dla idiotów" na dział foto i posłuchać lub samemu spytać ekspedienta jaką lustrzankę by polecił. Odpowiedź jest tylko jedna - sony.
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

sando, kluczowe w Twoim stwierdzeniu "z szybkim fazowym AF" jest słowo szybkim.
    Tutaj Sony faktycznie konkurencję zamiata.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gryźli Zobacz posta
    Wystarczy wejść np. do takiego sklepu "nie dla idiotów" na dział foto i posłuchać lub samemu spytać ekspedienta jaką lustrzankę by polecił. Odpowiedź jest tylko jedna - sony.
    Nie przesadzajcie. Jak idziecie do piekarni po ciastko z kremem a wychodzicie z bułką tartą to nie jest to wina sprzedawcy. A jak komuś jest wszystko jedno to i gacie będzie wkładał przez głowę i nie będzie miało to znaczenia.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    sando, kluczowe w Twoim stwierdzeniu "z szybkim fazowym AF" jest słowo szybkim.
    Tutaj Sony faktycznie konkurencję zamiata.
    Stary Olympus E-330 też tą konkurencję zamiata.

Jestem ciekaw czy fotografowałeś kiedyś E-330? Tak się składa, że miałem ten aparat i AF w trybie LV był bardzo szybki. Obecne lustrzanki korzystające z AF opartego o detekcję kontrastu nie mają w tej kwestii żadnych szans.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów