zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki![]()
zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki![]()
Zdjęcia na koncertach hmm... no jako posiadacz legitki prasowej mogę powiedzieć że zazwyczaj przed koncertem jest rozmowa z managerem i jest mówione np że zdjęcia z lampą można robić powiedzmy przez 3 pierwsze utwory a potem to już zależy - jak sie uda dogadać to można robić przez cały koncert bez lampy a czasami nie - po prostu nie chcą aby ktoś się ciągle kręcił tuż przed sceną (bo normalnie możemy wchodzić za barierki)
fleder o ile się nie myle to bez żadnych konsekwencji możesz robić zdjęcia bez lampy jeśli stoisz przed barierkami (jeśli są), a z lampą to myślę że jeśli nie będziesz błyskał jakoś natarczywie to też nie powinno się nic stać. Tak czy siak - lepiej zapytać organizatorów lub managera by mieć tą pewność![]()
Hi...
Legitymację dziennikarską mam od ponad 10 latNawet już nie pamiętam od ilu
. Naprawdę - NIGDY nie przydała mi się do celów stricte dziennikarskich. Zwróć uwagę - to wbrew pozorom nie jest ogromne środowisko - Zawsze ktoś zna kogoś z Twoich znajomych. A akredytacje to obecnie po prostu źródło dochodu. W Jarocinie akredytacja była droższa niż karnet na cały festiwal
.
Aha - gwoli wyjaśnienia - nie byłem nigdy dziennikarzem prasowym. Ot - radio, telewizja.
Pozdrawiam...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A i jeszcze jedno - nikt tego nie poruszył, ale dla początkujących - warto wiedzieć - ściana z "piecami" zakłóca działanie IS'a.
Pozdrawiam...
Ostatnio edytowane przez 4kwiatek ; 05-11-2010 o 10:35 Powód: Automerged Doublepost