Pokaż wyniki od 1 do 10 z 181

Wątek: fotografia koncertowa

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki
    Jako posiadacz legitymacji dziennikarskiej muszę przyznać że najbardziej przydaje się przy np kupowaniu nowego samochodu. O akredytację występuje redakcja dla której pracujesz.

Pozdrawiam...

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi...

Jako posiadacz legitymacji dziennikarskiej muszę przyznać że najbardziej przydaje się przy np kupowaniu nowego samochodu. O akredytację występuje redakcja dla której pracujesz.

Pozdrawiam...
    jasne, jasne to było dosyć spore uproszczenie, ale w większości regulaminów i tak wymagana jest ważna legitymacja (czyli de facto, praca w agencji/redakcji)

Coś już napisał Awatar sebol1204

Domyślnie

Zdjęcia na koncertach hmm... no jako posiadacz legitki prasowej mogę powiedzieć że zazwyczaj przed koncertem jest rozmowa z managerem i jest mówione np że zdjęcia z lampą można robić powiedzmy przez 3 pierwsze utwory a potem to już zależy - jak sie uda dogadać to można robić przez cały koncert bez lampy a czasami nie - po prostu nie chcą aby ktoś się ciągle kręcił tuż przed sceną (bo normalnie możemy wchodzić za barierki )

fleder o ile się nie myle to bez żadnych konsekwencji możesz robić zdjęcia bez lampy jeśli stoisz przed barierkami (jeśli są), a z lampą to myślę że jeśli nie będziesz błyskał jakoś natarczywie to też nie powinno się nic stać. Tak czy siak - lepiej zapytać organizatorów lub managera by mieć tą pewność

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    jasne, jasne to było dosyć spore uproszczenie, ale w większości regulaminów i tak wymagana jest ważna legitymacja (czyli de facto, praca w agencji/redakcji)
    Legitymację dziennikarską mam od ponad 10 lat Nawet już nie pamiętam od ilu . Naprawdę - NIGDY nie przydała mi się do celów stricte dziennikarskich. Zwróć uwagę - to wbrew pozorom nie jest ogromne środowisko - Zawsze ktoś zna kogoś z Twoich znajomych. A akredytacje to obecnie po prostu źródło dochodu. W Jarocinie akredytacja była droższa niż karnet na cały festiwal .

Aha - gwoli wyjaśnienia - nie byłem nigdy dziennikarzem prasowym. Ot - radio, telewizja .

Pozdrawiam...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze jedno - nikt tego nie poruszył, ale dla początkujących - warto wiedzieć - ściana z "piecami" zakłóca działanie IS'a .

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez 4kwiatek ; 05-11-2010 o 10:35 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów