Strona 41 z 90 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Nie no myślę ze w przypadku 1dmkIV i 7d to kwestia trefnych egzemplarzy,chociaż po tym jak przeczytałem te artykuły nie wiem czy skusił bym się na fotografowanie w deszczu bez żadnego okrycia swoją 7-emką,zreszta zawsze w takich sytuacjach mialem w plecaku worek czy reklamówke,robiłem dziurki i okrycie było gotowe Przezorny zawsze ubezpieczony jak to mówią
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

wszystko zalezy od szkla jakie jest zapiete do body, np 17-40L ma gumowy kolnierz i mimo ze aparat oberwal wiaderkiem wody (smingus dyngus) to zero problemow )))

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Domyślnie

też zastanawiałem się nad 7d lub 5dmk2 (głównie ze względu na film) ale mając już 5dmkI kupię jednak kolejną 5dmkI a do kręcenia jakąś kamerkę do 1000zł i będzie git. Jakość między I a II dla mnie jest tak niewielka (może ślepy amator) że różnicę w cenie wolę przeznaczyć na kolejną L-kę.
    Po Waszych wywodach jestem trochę zniechęcony do mkII, może za rok, dwa jak będzie w cenie mkI się skuszę ale teraz chyba nie warto.
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jb79 Zobacz posta
    Po Waszych wywodach jestem trochę zniechęcony do mkII
    Spokojnie, mkII będzie super puszką jak ... ukaże się mkIII Tak jak teraz 50D jest super a jeszcze kilka miesięcy temu nie był wart złamanego grosza. 60D też będzie super jak ukaże się 70D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Spokojnie, mkII będzie super puszką jak ... ukaże się mkIII Tak jak teraz 50D jest super a jeszcze kilka miesięcy temu nie był wart złamanego grosza. 60D też będzie super jak ukaże się 70D
    wiem, wiem zawsze tak jest :-D ze wszystkim. MK II będzie jeszcze lepsze jak stanieje do poziomu 3500-4000zł:-D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jb79 Zobacz posta
    wiem, wiem zawsze tak jest :-D ze wszystkim. MK II będzie jeszcze lepsze jak stanieje do poziomu 3500-4000zł:-D
    hehehe.. zobacz po ile stoją 5d mk1 to mniej więcej będziesz wiedział kiedy to nastąpi
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

zastanawia mnie, czy istnieje aparat który użytkownicy tego forum uznaliby za idealny? chyba nie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Idealnego to nie ma, może raczej powinieneś zapytać czy istnieje nowszy model aparatu, który w opinii forumowiczów jest lepszy od poprzednika?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Idealnego to nie ma, może raczej powinieneś zapytać czy istnieje nowszy model aparatu, który w opinii forumowiczów jest lepszy od poprzednika?
    Teoretycznie każdy następny model jest lepszy od poprzednika.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Użytkownik powinien mieć możliwość kupna body w standardzie (z tym co oferuje producent w danym segmencie) i z możliwością dobory innych bajerów w opcji za dopłatą tak jak przy kupnie auta:-D (kupiłbym sobie mkII z wbudowaną lampą i powiedzmy 10kl/s:-D)

Strona 41 z 90 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów