Strona 459 z 608 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469509559 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 581 do 4 590 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem ale też nie widzę nic nadzwyczajnego w tym zdjęciu? Któryś xxD i tyle?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Nie wiem czy bylo ale canon przyslal mi info o nowych lensach (EF 300mm f/2.8L IS II USM, EF 400mm f/2.8L IS II USM) a takze nowych extenderarach (Extenders EF 1.4X III, EF 2X III), ktore maja byc dostepne pod koniec 2010. Pisza tez, pracuja nad nowymi wersjami EF 500mm f/4L IS II USM oraz EF 600mm f/4L IS II USM ktore to maja byc dostepne pod koniec 2011. Ptasznicy i sportowcy pewnie sie uciesza.

http://www.usa.canon.com/dlc/control...=EM1010EO06001

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    Nie wiem czy bylo...
    Było :wink:

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    Nie wiem czy bylo ale canon przyslal mi info o nowych lensach (EF 300mm f/2.8L IS II USM, EF 400mm f/2.8L IS II USM) a takze nowych extenderarach (Extenders EF 1.4X III, EF 2X III), ktore maja byc dostepne pod koniec 2010. Pisza tez, pracuja nad nowymi wersjami EF 500mm f/4L IS II USM oraz EF 600mm f/4L IS II USM ktore to maja byc dostepne pod koniec 2011. Ptasznicy i sportowcy pewnie sie uciesza.

http://www.usa.canon.com/dlc/control...=EM1010EO06001
    300mm - 7000$
    400mm - 11000$

było...
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

100-400L II - 2011

niby CR2, ale Keith@NL mówi "Can't say who said it, but they should know..."

To dobry njius dla... nikoniarzy :smile:
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś już napisał : ale jest podwójny rabat u canona jesień/zima 2010 oczywiście nie u nas : http://www.photographybay.com/2010/1...1gL13GrAW962xu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam przed sobą materiały z konferencji poświęconej wynikom Canona za 3. kwartał tego roku. Nie jestem ekonomistą, więc tylko przytoczę najprostsze dane, zresztą najbardziej dla nas interesujące. W tym roku sprzedaż aparatów Canona wzrośnie o ok. 10% w stosunku do 2009. W sprzedaży aparatów nasze ulubione lustrzanki cyfrowe mają 21% udział ilościowo rzecz biorąc, a 65% wartościowo. To tak po części a'propos tego czy Canon musi się udzielać w segmencie EVIL. Raczej niekoniecznie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W tych 21% (65%) są również uwzględnione obiektywy inne akcesoria do DSLR.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-10-2010 o 09:21 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety (dla nas) wyniki są jakie są w zeszłym roku byli na "+" prawie 1,5 mld zielonych. Widać że strategia wciąż się sprawdza. To też tak w kwestii tego co Canon "musi".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

"firma zapowiada, że zysk ze sprzedaży aparatów cyfrowych na koniec roku ma być mniejszy od oczekiwań analityków i wyniesie 4,79 mld dol" - ta firma to oczywiscie Canon

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...I_kwartal.html

zysk za sam III kwartal to 812mln$, wiec skoro jest popyt po takich cenach to nie liczylbym na zadne obnizki i jakies wielkie promocje, sam ostatnio czekalem na szklo ponad 2 tygodnie bo bylo 'backorder' w prawie wszystkich sklepach w uk, zreszta tak jak i najpopularniejsze eLki, okres oczekiwania to 2-4tygodnie i bez jakichkolwiek gwarancji
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To tak po części a'propos tego czy Canon musi się udzielać w segmencie EVIL. Raczej niekoniecznie
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To też tak w kwestii tego co Canon "musi".
    Mieszkam gdzie mieszkam i od zawsze twierdziłem (nie zanosi się bym przestał ), że bardzo dużo Oly traci bo nie dociera do targetu (ogólnie: kobitki z kompaktami).
    Gdyby zainwestować w akcje marketingowe typu: ktoś kto zna ten sprzęt (nie Olewacz na posterunku w markecie) stoi i przyjemnie zaprasza by spróbować pena i "pani kompakt", porównać na LCD i odbitce myślę, że sprzedaż była by dużo większa.
    Z prostego powodu - EPL1 to póki co: najlepszy kolor i jotpeg na rynku.

Canon nic nie musi, może nadal robić co chce - i tak się sprzeda.
    Współczuję wszystkim użytkownikom Canonów bo ta firma naprawdę robi co sama chce i imho już dawno zapomniała znaczenie słowa "użytkownik".
    Pierwszym objawem było przerzucenie kosztów kontroli jakości na lokalne serwisy teraz
    imho naprawdę powoli przypomina to monopolistę, który robi sobie jaja (ulotka 7D a przypadek Kolaja, zardzewiałe 1D4 Darka, etc)

By pozostać w temacie - o ironio - co nowego u Canona?
    the silence is deafening

Strona 459 z 608 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469509559 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów