Strona 359 z 608 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369409459 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 581 do 3 590 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Czy można prosić o przekazanie, żeby ktoś odpowiedzialny za projektowanie gripów do lustrzanek kilka razy uderzył się cegłą w głowę, wziął do ręki na przykład gripa od Alfy 700 i zaprojektował coś podobnego?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oczywiście mogę zebrać uwagi jakie tu się pojawią i przekazać panu projektantowi, aby się z nimi zapoznał, nic nie stoi na przeszkodzie.
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dziękuję bardzo :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolegę michnica i tych, którzy się zakwalifikują proszę, żeby lobbowali za powrotem ECF (Eye Control Focus): o ile przy poziomych kadrach dżojstik daje radę, to - faktycznie - przy kadrach pionowych z gripem korzystanie z niego jest zdecydowanie nieporęczne.
    A punktów AF coraz więcej...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proponuję w body umieścić np. dwie diody flux, żeby mogło robić za latarkę gdy jest taka potrzeba (to nie żart - jestem fanem latarki w komórkach np. w SE k750i - banalne a bardzo użyteczne).

Z body powinien wylecieć ten durny błękitny przycisk drukowania/transferu ... po jakiego grzyba on tam jest?

Dwa sloty na karty pamięci - to chyba nie jest zbyt dużo?

Możliwość bezproblemowego odczytania ilości wykonanych zdjęć (prosto z aparatu).

Możliwość korekcji BF/FF z poziomu body i nietracenia tych ustawień po upgrade firmware'u.

No i ... cena - przyjazna dla ludzi ... nie tylko dla firmy.

I jeszcze jedno ... bez oszczędności typu "zastąpimy coś za 2$ czymś za 1$ i po 100 tys szt. będziemy mieć dodatkowe 100 tys $ zysku) - cena nie zmaleje w wyraźny sposób a niesmak pozostanie.
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 19-04-2010 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czy można prosić o przekazanie, żeby ktoś odpowiedzialny za projektowanie gripów do lustrzanek kilka razy uderzył się cegłą w głowę, wziął do ręki na przykład gripa od Alfy 700 i zaprojektował coś podobnego?
    Zrobienie takiego gripa to jest prawdziwa sztuka. Tyle, że opinie użytkowników są marne z powodu za nisko umieszczonego spustu migawki. Ja bym zaproponował kilka znacznie prostszych rozwiązań takich jak połączenie spustu migawki z guzikiem nagrywania filmów i odchylany monitor. Ale widocznie są to bardzo skomplikowane rozwiązania.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Raczej niektórych testujących. Miałem tego gripa prawie 2 lata i umieszczenie spustu mi nie przeszkadzało.
    A jeśli ktoś uważa, iż jest on źle umieszczony, to grip w Canonie to klocek nadający się jedynie do zwiększenia rozmiaru i wagi aparatu...

Uzależniony

Domyślnie

To ja dla porządku przypomnę o "normalnym" Auto ISO, który mają inne wiodące marki. Ta proteza w Canonach to jakiś nieudany żart.

tnts
    Guest

Domyślnie

Koncert życzeń
    • potwierdzanie ostrosci z manualnymi szklami
    • metalowy góra i dół aparatu
    • wizjer oparty na pryzmacie
    • przycisk podgladu glebi ostrosci okolo 1cm do 2 cm w górę
    • pasek do aparatu oparty o czern/szarosci a nie.... "CANON 5d MK2 OD UKRADZENIA TUTAJ"
    • prawdziwe uszczelki w body
    • dwie karty
    • albo wszystkie zatyczki przywiazane do aparatu, albo przeznaczone na nie "schowki".

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    Koncert życzeń
    Choć jedna puszka poniżej 1D4 miała tak szybki i skuteczny AF jak mój GF1 z 14-45mm.

Strona 359 z 608 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369409459 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów