Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wiesz - nie chodzi mi tu o to, zeby udowadniac komus co jest lepsze a co gorsze, bo to pojecia wzgledne (wiem to po zakupie chocby deesa i podpieciu eL stalek). Wielu uwaza, iz dobre zdjecie mozna zrobic Tamronem i 350D i tu nie o to chodzi. To, co chcialbym zobaczyc, to faktyczna roznica w obrazowaniu sprzetu za 30.000pln i 60.000pln. Chcialbym porownac, bo nie ukrywam, ze jesli faktycznie mnie ten "kurdupel" przekona do siebie, to zaczne powaznie o nim myslec ale to nie moze byc tylko zapewnienie panow od marketingu czy tych, co "wywalili" na to tyle kasy bo ich bylo na to stac. Chcialbym sie o tym przekonac i moc zobaczyc na wlasne oczy to, co dostane w zamian za... szalona cene ;-)

Domyślnie

Pierunsko drogi malutki niepozorny aparacik wypluwajacy zupelnie inne zdjecia od C czy N zdjecia majacy w swoim arsenale noctiluxa ktorego kreski nie powstydzilby sie niejeden malarz a z drugie super male i cholernie ostre luxy czy krony
    Do tego posiadajacy intuicyjny spisob ustawiania ostrosci
    Plus kiepski wyswietlacz i szumy na iso 1600

Za jakies 1,5-2 tyg mozemy sie spotkac ( puszka w solms na kalibracji)
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tak - ale po pierwsze na 5D II (plastyka, kolory etc. w porownaniu do deesa jednak sie roznia ;-))
    Hm ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Tak - ale po pierwsze na 5D II (plastyka, kolory etc. w porownaniu do deesa jednak sie roznia ;-))
    oj, taki stary a taki farmazony opowiada
    postarajcie się lepiej porównać te same szkła na tym samym korpusie bo póki co jednego obrazowanie M9 zachwyca, innego wręcz przeciwnie. Ja np byłbym strasznie ciekaw jak obrazuje 50L na M9 i na odwrót - nocti na 5DII/DsIII.
    I zrobić to rzetelnie a nie tak, że jedne są tak cukierkowe, że aż mdło a drugie trupio blade, że aż się zimno robi...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ja np byłbym strasznie ciekaw jak obrazuje 50L na M9
    Da się, ale tylko na 1.2

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ja np byłbym strasznie ciekaw jak obrazuje nocti na 5DII/DsIII.
    Nie da się niestety.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No prosze... nie pisz teraz, ze tak nie jest, bo w takim razie trzeba przeprowadzic porownanie/test tych 2 puszek zeby to udowonic. Mialem i jedno i drugie i nie trzeba bylo (w moim przypadku) robic takich testow, aby widziec rozniece. Oczywiscie 90% smiertelnikow doszukuje sie "kosmicznych" roznic, tak jak w przypadku kosmicznych roznic cenowych, ale one sa widoczne "golym" okiem. I ten, co testuje, sprawdza, porownuje i jest uczulony na subtelne zmiany widzi roznice. A ten, co tylko sie czepia aby utwierdzic swoj poglad na "beznadziejna" prace eLek w porownaniu do np. Tamronow za "psi pieniadz" - zawsze bedzie takiego zdania (do chwili wygrania miliona w Lotto :-))

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No prosze... nie pisz teraz, ze tak nie jest, bo w takim razie trzeba przeprowadzic porownanie/test tych 2 puszek zeby to udowonic. Mialem i jedno i drugie i nie trzeba bylo (w moim przypadku) robic takich testow, aby widziec rozniece.
    Ja robiłem zdjęcia Dsem i 5d równocześnie i nie widziałem różnic w obrazku. Ale każdy widzi inaczej

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No prosze... nie pisz teraz, ze tak nie jest, bo w takim razie trzeba przeprowadzic porownanie/test tych 2 puszek zeby to udowonic. Mialem i jedno i drugie i nie trzeba bylo (w moim przypadku) robic takich testow, aby widziec rozniece. Oczywiscie 90% smiertelnikow doszukuje sie "kosmicznych" roznic, tak jak w przypadku kosmicznych roznic cenowych, ale one sa widoczne "golym" okiem. I ten, co testuje, sprawdza, porownuje i jest uczulony na subtelne zmiany widzi roznice. A ten, co tylko sie czepia aby utwierdzic swoj poglad na "beznadziejna" prace eLek w porownaniu do np. Tamronow za "psi pieniadz" - zawsze bedzie takiego zdania (do chwili wygrania miliona w Lotto :-))
    Pamietajcie - piszemy teraz o roznicach, ktore TYLKO nielicznym i wytrawnym uzytkownikom sa widzoczne. I tylko oni sa w stanie za taki skok jakosciowy zaplacic 5 razy wiecej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja robiłem zdjęcia Dsem i 5d równocześnie i nie widziałem różnic w obrazku. Ale każdy widzi inaczej
    Nie pisze tu o klawiszologii, budowie czy konstrukcji. Jesli nie widzisz roznic w obrazowaniu 5d II a 1Ds III, to wg mnie nalezysz do grona wiekszosci tego kraju ;-) (bez urazy). Ta roznica jest widoczna i jesli spedzamy godziny na testowaniu czy porownywaniu sprzetu, to nie powinna ona dziwic. 8)

To tak samo jakbys powiedzial: nie widze roznicy pomiedzy Leica z 50 f/0.9 a Canonem Ds III a Canonem 50L.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 22-10-2010 o 11:05 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pamietajcie - piszemy teraz o roznicach, ktore TYLKO nielicznym i wytrawnym uzytkownikom sa widzoczne. I tylko oni sa w stanie za taki skok jakosciowy zaplacic 5 razy wiecej
    To dziwne, ja myślałem dotychczas, że płacąc 3 (jakie 5??) razy tyle co za 5d2 płacimy za ergonomię, a nie za lepszy obrazek. No chyba, że mówimy o Lajce, ale tutaj różnica w obrazku już jest widoczna.

Domyślnie

Tylko ze noctilux nie jest zbyt reprezentatywny dla systemu M
    Spotkalem sie nawet z opinia ze optycznie to najgorsze szklo leiki
    Konstrukcja optyczna nie zmieniona od lat 70 tych

Lepidj porownac luxy lub crony z lkami
    (jak ktos usluzy legendarne 85L to moge porownac z cronem 75)
    A na deser dodac hartbleia 80 - szkla ze srednioformatowego zeissa, 12 listkow przyslony!

Sorry za literowki ale pisze i prowadze
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów