mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
dużo cieplejsze są te zdjęcia z leici, przez co milsze w odbiorze. Być może trzeba by wyrównać balans bieli w obu przypadkach.
Poza tym u noctiluxa zauważalne większy bokeh przez co bardziej plastyczny.
fajnie rysuje M9+noctilux - jak dla mnie zupelnie inny bokeh i znacznie cieplejsze barwy
lejka deklasuje canona, zresztą nic dziwnego, o wiele większe doświadczenie producenta w branży, no i, bądź co bądź - cena. Sam noctilux jest chyba 5x droższy od eLki
Do tego inna konstrukcja i wszystko. Najfajniejsze jest porównanie wielkości tych 50'tek![]()
Szczerze? O ile w porównaniu obiektywów na 35mm Leica zmiatała po całości to tutaj nie w życiu bym nie kupił Leicy. Nie, że gorsza. Ale różnica jest tak niewielka (a ostrość zdecydowanie na plus dla canona), że po prostu jest to zwykłe przepłacanie kasy.
Podejrzewam też, że gdyby zdjęcia były opisane jako np. Nikon i Canon, nie byłoby aż takich zachwytów.
Za to to co Leica wyprawia na 35mm...codziennie zastanwiam sie czy nei sprzedać wszystkich aparatów i sobie nie kupić M9+35mm...
Czesc. Szczerze ? Nie czekaj już dłużej bo widzę, że cierpisz. Po co się męczyć jak można praktycznie w każdej chwili stać się posiadaczem takiego zestawu (m9 + 35mm). Ja poszedłem na całość i nie dość, że opuściłem canona
to jeszcze zanabyłem ten zestaw.
Do tego u sprawdzonego forumowego kolegi. Tak ! Na tym forum jest autoryzowany dealer Leiki. Nie żałuję żadnej złotówki. Dalmierz to system dla mnie. A przecież miałem 24mkII, 35L, 50L, 85L, 135L i TS-E 24mkII.
Przez to wszystko nie mam tylko samochodu.
Przepraszam za OT.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Moim skromnym zdaniem takie porównania są o kant d...Dlaczego? Bo aby ustawić ostrość na dalmierzu leica trzeba mieć sporo wprawy, to nie to samo co AF i bez statywu takie porównanie jest bez sensu.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.