Strona 56 z 60 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    szczerz mówiąc jakby ktoś to kupił to by musiał mieć w głowie nie po kolei.. z tego co widzę na amazonie to kosztuje toto 95$ czyli jakieś 300zł. Zrobienie tego pewnie kosztowałoby z 20 zł licząc dobre wtyczki (największy problem byłby z wtyczką do aparatu serii XXd i Xd) - na forum są przepisy jak zrobić wężyk spustowy - różnica tylko taka żeby pomierzyć gniazdko w PW i podłączyć to zamiast przycisku..
    ja kupiłem ;-) ale dałem sporo mniej, co i tak znaczy ze za duzo,

jak popatrzec na allegro na chinskie wyzwalacze to mozna znalesc takie, ktore maja w komplecie przewod stereo jack - C3, i kto wie, moze by podpasowaly, ktoś może zaryzykować i podpiąć :-)

uwaga - podpiecie mono jack = palenie odbiornika
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

zamówiłem w niemcach, ma byc za 3 dni
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Panowie mam problem.
    kupiłem pocketa aby w jednym czasie cyknąć 2 fotki.
    mam do dyspozycji taki sprzęt: 30d i 40d, 1x TT1 Mini, 3xTT5, lampa 580ExII i 430 ExII oraz kabelek pocketowy do wyzwalania aparatu.
    wszystko ustawione domyślnie. oba aparaty w trybach manual.
    pykam fotkę i co - załącza się tylko jedna lampa, po czym po 3 sekundach od zrobienia zdjęcia włacza się drugi aparat i robi zdjęcie ale lampa jest tylko częsciowo naładowana i tak w kołko
    po pewnych próbach udało się zejsc z czasem opóźnienia do ok 1s - co i tak jest stanowczo za długo.
    Postanowiłem wrzucić najnowszy firmware 5150. wgrałem do wszystkich urządzeń - zrobiłem reset (przycisk TEST na 10s podczas właczenia Pocketów).
    Po czym dzieją się totalne cuda.
    Lampy błyskają jak chcą, czasem jedna, czasem dwie - bardzo żadko wogole widać je na zdjęciach, drugi aprat tez wyzwala się od święta. masakra jakas
    testy robiłem w pokoju ok 20m2, nie było w nim jakoś dużo elektroniki tak więc zakłucenia pewnie pomijalnie małe.

co robić aby to zadziałało?
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Domyślnie

witam
    PowerST4

szukając o lampach studyjnych znalazłem taki link

zone + studyjne przez PowerST4

LINK

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam
    PowerST4

LINK

Darek
    rozumiem, że szukasz mobilnych rozwiazan? ten powerST4 dziala tylko z Elinchrom RX, dla mnie to za droga zabawa, ja planuje kupic:
    http://paulcbuff.eu.com/cms/index.ph...emart&Itemid=1
    + http://paulcbuff.eu.com/cms/index.ph...emart&Itemid=1
    + transformator 220v na 110V

jak widzisz masz europejską dystrybucje,

lampa jest fajna i mala, jak dokupisz pierscien mocowania dodatkowo to kazdy softbox z bowensa bedziesz mogl podlaczyc pod nie: http://paulcbuff.eu.com/cms/index.ph...emart&Itemid=1

no i najwazniejsze ze masz pelna kontrole przez Pocketwizard z poziomu Zone Controllera: http://www.pocketwizard.com/products...ees%20adapter/

cena tez nie odstrasza
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

dzieki sebcio80

Masz flaszkę dobrej whiskey ,a nawet dwie do tronixa kupiłem z Belgii patrzyłem na alieny jakieś tydzień temu tylko nie znalazłem tego sklepu tylko w usa.
    Widzę z nawet tronix mi się przyda
    patrząc na ceny nie ma biedy.

Dzieki i pozdrawiam
    Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

pojawila sie nowa wersja softu beta, poki co tylko do urzadzen w wersji amerykanskiej, do europejskiej ma sie pojawic niedlugo,

z wazniejszych rzeczy to dodana obsluga lamp Nissina! - dosc niespodziewanie chyba jednak

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    pojawila sie nowa wersja softu beta, poki co tylko do urzadzen w wersji amerykanskiej, do europejskiej ma sie pojawic niedlugo,

z wazniejszych rzeczy to dodana obsluga lamp Nissina! - dosc niespodziewanie chyba jednak
    Nowa Beta 5.188 jest już dostępna dla wersji europejskiej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    http://www.pocketwizard.com/upload/p...ware_5.188.pdf
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 04-11-2010 o 16:56 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta

http://www.pocketwizard.com/upload/p...ware_5.188.pdf
    w sumie niewielkie zmiany, oprocz rzecz jasna dodania obslugi lamp Nissina,
    w sumie to juz chyba niewiele mozna zmienic w sofcie,

ja czekam mimo wszystko na nowy nadajnik, czyli MiniTT1 i ZoneController w jednym + lampa wspomagania AF + LCD do ustawiania parametrow

jak skoncza robic wersje pod Nikona to powinni sie takim gadzetem zajac,
    no prosze napisalem posta, sprawdzialem update i co? pojawila się oficjalna wersja nowego softu 5.200

http://www.pocketwizard.com/upload/p...ndum_5.200.pdf

w zasadzie to samo co w becie poprzedniej, oprocz:

Kod:
    - Bulb mode operation has been improved. Rear Curtain Sync used in conjunction with Bulb Mode
    is not currently supported.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 05-11-2010 o 07:00 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam
    PowerST4

LINK

Darek
    Cytat Zamieszczone przez yacenty Zobacz posta
    Panowie mam problem.
    kupiłem pocketa aby w jednym czasie cyknąć 2 fotki.
    mam do dyspozycji taki sprzęt: 30d i 40d, 1x TT1 Mini, 3xTT5, lampa 580ExII i 430 ExII oraz kabelek pocketowy do wyzwalania aparatu.
    wszystko ustawione domyślnie. oba aparaty w trybach manual.
    pykam fotkę i co - załącza się tylko jedna lampa, po czym po 3 sekundach od zrobienia zdjęcia włacza się drugi aparat i robi zdjęcie ale lampa jest tylko częsciowo naładowana i tak w kołko
    po pewnych próbach udało się zejsc z czasem opóźnienia do ok 1s - co i tak jest stanowczo za długo.
    Postanowiłem wrzucić najnowszy firmware 5150. wgrałem do wszystkich urządzeń - zrobiłem reset (przycisk TEST na 10s podczas właczenia Pocketów).
    Po czym dzieją się totalne cuda.
    Lampy błyskają jak chcą, czasem jedna, czasem dwie - bardzo żadko wogole widać je na zdjęciach, drugi aprat tez wyzwala się od święta. masakra jakas
    testy robiłem w pokoju ok 20m2, nie było w nim jakoś dużo elektroniki tak więc zakłucenia pewnie pomijalnie małe.

co robić aby to zadziałało?
    nie zakladaj pocketow na metalowe sanki. robisz zwarcie. mozesz tez dac w remotach disable flex shoe czy jakos tak to sie zwie.

Btw kupilem Pocket Wizard AC7 RF HardShield
    na 580II bo jej dzialanie mnie troksze wkurza ( mam wersje USA PW). potesuje i dam znac.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 56 z 60 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów