Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Mieszany widok

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Panowie mam problem.
    kupiłem pocketa aby w jednym czasie cyknąć 2 fotki.
    mam do dyspozycji taki sprzęt: 30d i 40d, 1x TT1 Mini, 3xTT5, lampa 580ExII i 430 ExII oraz kabelek pocketowy do wyzwalania aparatu.
    wszystko ustawione domyślnie. oba aparaty w trybach manual.
    pykam fotkę i co - załącza się tylko jedna lampa, po czym po 3 sekundach od zrobienia zdjęcia włacza się drugi aparat i robi zdjęcie ale lampa jest tylko częsciowo naładowana i tak w kołko
    po pewnych próbach udało się zejsc z czasem opóźnienia do ok 1s - co i tak jest stanowczo za długo.
    Postanowiłem wrzucić najnowszy firmware 5150. wgrałem do wszystkich urządzeń - zrobiłem reset (przycisk TEST na 10s podczas właczenia Pocketów).
    Po czym dzieją się totalne cuda.
    Lampy błyskają jak chcą, czasem jedna, czasem dwie - bardzo żadko wogole widać je na zdjęciach, drugi aprat tez wyzwala się od święta. masakra jakas
    testy robiłem w pokoju ok 20m2, nie było w nim jakoś dużo elektroniki tak więc zakłucenia pewnie pomijalnie małe.

co robić aby to zadziałało?
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam
    PowerST4

szukając o lampach studyjnych znalazłem taki link

zone + studyjne przez PowerST4

LINK

Darek
    Cytat Zamieszczone przez yacenty Zobacz posta
    Panowie mam problem.
    kupiłem pocketa aby w jednym czasie cyknąć 2 fotki.
    mam do dyspozycji taki sprzęt: 30d i 40d, 1x TT1 Mini, 3xTT5, lampa 580ExII i 430 ExII oraz kabelek pocketowy do wyzwalania aparatu.
    wszystko ustawione domyślnie. oba aparaty w trybach manual.
    pykam fotkę i co - załącza się tylko jedna lampa, po czym po 3 sekundach od zrobienia zdjęcia włacza się drugi aparat i robi zdjęcie ale lampa jest tylko częsciowo naładowana i tak w kołko
    po pewnych próbach udało się zejsc z czasem opóźnienia do ok 1s - co i tak jest stanowczo za długo.
    Postanowiłem wrzucić najnowszy firmware 5150. wgrałem do wszystkich urządzeń - zrobiłem reset (przycisk TEST na 10s podczas właczenia Pocketów).
    Po czym dzieją się totalne cuda.
    Lampy błyskają jak chcą, czasem jedna, czasem dwie - bardzo żadko wogole widać je na zdjęciach, drugi aprat tez wyzwala się od święta. masakra jakas
    testy robiłem w pokoju ok 20m2, nie było w nim jakoś dużo elektroniki tak więc zakłucenia pewnie pomijalnie małe.

co robić aby to zadziałało?
    nie zakladaj pocketow na metalowe sanki. robisz zwarcie. mozesz tez dac w remotach disable flex shoe czy jakos tak to sie zwie.

Btw kupilem Pocket Wizard AC7 RF HardShield
    na 580II bo jej dzialanie mnie troksze wkurza ( mam wersje USA PW). potesuje i dam znac.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

witam

Ja od tygodnia mam lampy ale nie mam kabla do wyzwalania wiedz bawie sie przez fotocele.

problem taki
    1d + pw + flash wyzwala studyjne bez problemu przez fotocele nawet stary 1dsmk2 tez.
    5dmk 2 + pw nie moze.
    Lampy srzelaja ale 5d nie rejstruje swiatla ( sychro nie dziala idealnie ) przy tych czasach.
    Mowie tu o czasach 1/ 100 do 1/250 5d + pw.

Generalnie to czekam na kabel ale takie cos zauwazylem , o taka ciekawostka soft przedostatni - 5 cost tam juz ze kontrola ac3.

Darek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w 5d dziala normalnie jak lampa siedzi na sankach bez pw
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 06-12-2010 o 14:34 Powód: Automerged Doublepost
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uprawnienia umieszczania postów