Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 116

Wątek: Mój pierwszy ślub - czy to prawda?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonac21 Zobacz posta
    Ale zapewniam że dostanę płytę ze zdjęciami z całego ślubu.
    I jeśli ktoś będzie miał ochotę - zapraszam do siebie i dam obejrzeć całość.
    Serio mówię. Nie mogę uwierzyć że wy nie chcecie uwierzyć.
    Nie chcemy, bo najgorszy "fotoziuek" zawsze bedzie mial podstawowe kadry na tyle zrobione, zeby w ogole oddac material. Szczegolnie, ze zostala mu naleznosc wyplacona.

Uzależniony

Domyślnie

fakt zdjecia byly jakis czas, mialem to szczescie [lub nieszczescie] ze akurat je widzialem,

pierwsze to z zyczen wygladalo na takie ktore sie czasami kazdemu trafi jak sie leci seria i ktos wejdzie w kadr, wielka lysina na pol zdjecia, tylko ze zwykle laduje ono w odrzutach a tutaj jest jako 'najlepsze' - to ja nie chce widziec tych gorszych

drugie to rzeczywscie porazka, tak jakby ktos probowal sie uczyc jak w ciemnosciach zrobic zdjecie tanczacej parze, wszystko poplyniete, przypadkowe osoby w kadrze, kolory takie jakby ktos nie wiedzial co to WB, generalnie chyba dalbym rade zrobic lepsze jakims iphone'em lub innym telefonem z 5mpix
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Coś już napisał Awatar nonac21

Domyślnie

No nie mogę -a co mi tam, ostatni raz.. i niech będzie anonimowo... i proszę wycierać buty...
    Zostawiam przez godzinę zainteresowanym w tym temacie
    http://picasaweb.google.pl/104538072...Nvqk-G3u7G2UQ#
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja dostałe raptem 6 zdjęć w oryginalnym rozmiarze. Więc dzielę się tym co mam. Poprosiłem wysłanie kilku, żeby zobaczyć w czym tkwi sprawa.
    Z tego co powiedzieli to na większości zdjęć widać tylko ich sylwetki gdzieś w tłumie.
    Nie mają zbliżeń (portretów), jak sie ogląda te zdjęcia to tak jakby fotograf bał się podejść i robił zdjęcia z ukrycia.
    Co bardzo dobrze odwzorowywują chociażby te 4 zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez nonac21 ; 07-10-2010 o 16:47 Powód: Automerged Doublepost
    jednorazowy kodak na kliszę...

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

A fotograf nie inkasuje po slubie ? Przy oddawaniu plyty/albumu?
    Trzeba miec odwage zeby sie rzucic do kogos na wesele , a ci co sie tym zajmuja nacodzien wiedza z czym to sie je i tak szacun , bo to dosyc wazny dzien i wszystko musi byc na tip top.
    Foty na piccasie sa mniej wiecej w klimatach 12 latka , ktory od tygodnia ma kompatka i tak sobie pstryka jak leci

Uzależniony

Domyślnie

Te z zewnatrz to wygladaja mi na robione przez kogos kto zwyczajnie bal/wstydzil sie podejsc blizej, wiec cykal sobie z dobrych paru metrow no i wyszlo co wyszlo.
    Czasami trzeba sie wpychac i przepychac lokciami, bo jak jakiemus wujkowi nie wyjda to sie wielka tragedia nie stanie, ale jak nam nie wyjda a robimy to za $$ to moga byc tego przykre konsekwencje

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

W pierwszych postach pisal ktos o oszczedzaniu - ile kosztuje dzisiaj fotograf na weselu ? Z ciekawosci ile mniej wiecej trzeba liczyc ?

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to zależy artysta którego zdjęcia podziwiamy wziął o 1000zł za dużo
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony

Domyślnie

Ostatnio mialem okazje pofotografowac sobie cos na weselu u rodziny w PL, oczywiscie totalnie bez zadnych zobowiazan, ze cos musi wyjsc itd. i widzialem jaka jest roznica miedzy mna znajacym prawie polowe z zaproszonych gosci i mogacym sobie ich ustawiac, wolac po imieniu/ciociu/wujku itd. a fotografem ktory nie do konca wiedzial ktorzy to dziadkowie panny mlodej, i kto jest blizsza a kto dalsza rodzina a kto tylko np osoba towarzyszaca. Wiec nie dziwie sie takiemu nie obstrzelanemu 'fotoziutkowi' ze jak trafia na jakies hermetyczne towarzystowo lub gosci ktorzy akurat na widok aparatu dumnie prezentuja swoje plecy to woli robic dyskretnie z tylu, tylko ze wowczas traci wiele kadrow i nie maja odpowiedniego sprzetu duzo nie zwojuje. Mialem podobnie + jeszcze stres na pierwszych chyba 2 slubach (ktore robilismy za free), a potem przyszla taka jakas wieksza swoboda i luzne podejscie. Wiec moze sie wyrobi, szkoda tylko ze eksperymentuje bez wczesniejszego uzgodnienia i ma czelnosc za to cos kasowac.
    Wracajac jeszcze do tych zdjec to mialbym opory przed wzieciem kasy za takie fotki i jeszcze smiec wolac o kolejne 500 za plener, szczyt chciwosci.

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Pro fotograf robi obeznanie i zapyta pierwszego lepszego malolata kto jest kto I jak chce zrobic zdjecie to sie nie onanziuje na boku - podejsc czy nie - podchodzi , babcia odsun sie i robi fote - a jak babcia ma mozg w glowie , a nie to samo co miedzy nogami sama sie odsunie z glupim usmiechem - ojej przepraszam , juz sie usuwam ;]

To zalezy , ale ile kasuje dzisiaj fotograf na slubie ? 2 tys ?

Coś już napisał Awatar SeaMan
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To nie rozumiem pytań "po co to piszesz?", "co to wnosi?" więc nonac21 dzieli się z nami jakąś tam historią, dla mnie osobiście ciekawą.
    1000zł czy to aż tak mało??? na pewno nie dużo ale myślę że za sam ślub bez pleneru to ok. (czy za to samo jak by wziął 2500 to by było Oki) i jak ktoś pisze że młodzi są sobie winni że nie zobaczyli wcześniejszych prac fotografa to przychodzi mi do głowy tylko jedno MĄDRY POLAK PO SZKODZIE i teraz teorie że trzeba było... cały ten biznes opiera się na jakimś tam zaufaniu
    450D+grip l C EF-S 18-55/3.5-5.6IS l C EF 55-200 mm f/4.5-5.6 II USM l C EF 50mm f/1.8 II l C 380 EX

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów