Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: 550 d czy 50d

Mieszany widok

Domyślnie 550 d czy 50d

Witam,

Nadchodzi czas wymiany mojego zasłużonego 60d. W którymś wątku ktoś napisał, że puszkę wymienia sie co rok, może co dwa lata ... a mi się trochę zeszło :-D

Myślałem tylko o 550d, ale widzę że cena 50-tki jest porównywalna. I zastanawiam się czy oprócz kwestii filmów 550d może konkurować z 50d - czyli co polecilibyście z takiego zestawu. Czytałem o problemach z ostrzeniem w 550D u kilku kolegów, ale wiele "głosów" twierdziło, że to raczej nie jest powszechny problem.

Dysponuję Tamronem 17-50 i Canonem 50mm. I też drugie pytanie, czy warto dokupić KIT-a do 550d (ze względu na stabilizację) ?

Fotografia domowo-rodzinno-wycieczkowa.

Pozdrawiam,
    Krzysiek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychok11 Zobacz posta
    Nadchodzi czas wymiany mojego zasłużonego 60d
    Krzysiek
    To faktycznie dlugo nim dzialales

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Wnioskuję, że jesteś betatesterem canona, skoro puszka tak zasłużona i wiekowa :-)

Był taki sam wątek - poszukaj.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oto i on:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=60742
    Ostatnio edytowane przez RNz ; 06-10-2010 o 15:46 Powód: Automerged Doublepost
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Bywalec

Domyślnie

Miałem ten sam dylemat przy zakupie: 50D czy 550D.
    Wybrałem, mimo paru niedogodności mniejszego body, nowszy technologicznie model.
    Może dla wielu na tym forum dobry aparat musi być jak "stare wino" tzn. im starszy model matrycy tym lepiej. Ja zaufałem postępowi technicznemu i nie żałuję (aż tak bardzo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Wybrałem, mimo paru niedogodności mniejszego body, nowszy technologicznie model.
    Mówiąc prosto w twarz - 550d, jak mniemam.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Miałem ten sam dylemat przy zakupie: 50D czy 550D.
    Może dla wielu na tym forum dobry aparat musi być jak "stare wino" tzn. im starszy model matrycy tym lepiej. Ja zaufałem postępowi technicznemu i nie żałuję (aż tak bardzo)
    Ugh, w innych wątkach pisałeś że już chcesz go wymieniać, i to generalnie, syf.

Tak czy siak, ja polecam 50D. Jeśli aparaty faktycznie u ciebie tyle trwają, to bardziej niż filmiki, docenisz (mz) obudowę, chwyt, ergonomię (taka sama jak w D60) i trwalszą migawkę. Mooże, ale to nie jestem pewien, będą miały te same baterie, w końcu to nadal 511A.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    docenisz (mz) obudowę, chwyt, ergonomię[...]
    Te trzy rzeczy w moim przypadku zdecydowały o wyborze serii xxD jakiś czas temu. Wg mnie (nie fachowca) warto wziąć starszy xxD niż nowszy xxxD. Choć takie porównanie jakie w tym wątku padło jest bez sensu. Różnica pomiędzy tymi modelami to nie 25 lat.

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Jeżeli priorytetem są filmy to 550D, a jeżeli nie to pomacaj w sklepie oba i wybierz który lepiej leży w łapce.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

iAdam - Wytnij z 550D tryby video i powiedz co ma lepszego 550D vs 50D?

Bywalec

Domyślnie

tak.550..
    co do kita 18-55 - daj sobie spokój, tragiczny nie jest ale to trochę plastik-fantastik.
    Z tanich obiektywów (ok1000) lepiej 17-85 lub 18-138.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    iAdam - Wytnij z 550D tryby video i powiedz co ma lepszego 550D vs 50D?
    Jeśli "wytnę tryb video" to masz rację - 550 nie jest lepszy niż 50. Plusem 50tki jest body, plusem 550 jest tryb video i parę usprawnień. Dla mnie akurat tryb video był istotny.
    Ostatnio edytowane przez iAdam ; 06-10-2010 o 22:37 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów