Bardzo dobry sprzęt zakupiłeś. Jedynie powinieneś zmienić jak najszybciej przebieg migawki, a efekty swojej pracy pokazać na forum. Pozdrawiam.
Bardzo dobry sprzęt zakupiłeś. Jedynie powinieneś zmienić jak najszybciej przebieg migawki, a efekty swojej pracy pokazać na forum. Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
5D+20D+C35f2.0+C85f1.8+N180f2.8
Pozdrawiam Michal
Może powinieneś jeszcze dokupić jakąś torbę lub plecak? ;-)))
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)
brakuje szerokości do krajobrazów
dzieki wielkie za podniesienie na duchunarazie nic nie będe zmieniał. Dodam jeszcze ze przebieg aparatu to pewnie jakieś 500 zdjęć, plecaczek jest
no cóż trzeba zacząć focić :P
Też uważam, że zakupiłeś świetny zestaw.
Chyba tylko filtrów Ci brakuje do szczęścia.
Za rok może pomyślisz o jakichś zmianach, czy uzupełnieniach, ale teraz tylko ciesz się znakomitym sprzętem.
I broń boże nie szukaj FF/BF 2 mm, jak ostatnio to robił nasz inny kolega.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
[QUOTE=bebesky;874566]
24-105 na jakąś stałkę
przecież stałkę już ma
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a poważnie fajny zestaw, ciesz się nim i przypadkiem nie zaczynaj focić kart testowych.
P.S. jestem za edycją postów!
Ostatnio edytowane przez kiray ; 01-10-2010 o 14:22 Powód: Automerged Doublepost
Myślę że bardzo szybko zauważysz brak szerokiego kąta. Ja miałem wcześniej sgmę 17-70 nie miałem problemu z kadrem gdy zamieniłem ją własnie na 24-105 okazało się że te kilka milimetrów róznicy w ogniskowych to szalona strata. Najbardziej dało się to odczuć w pomieszczeniach. Zaradziałem na to świetnym Canonikiem 10-22.
Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII
Dokup statyw i blendę, spokojnie się przydadzą.
C-F-K - forever
A po co ?
co to jest cimciang ?
nie no to raczej nie :P kwiatuszki, pajączki, zdjęcia nocne, parku itp.
Nie no filterki są w zestawie na obiektywach Hoya HD bodajże
Statyw mam z wcześniejszego aparatu a blenda to rozumiem na lampę błyskową ?