mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Mit, mitem, ale od którejś wersji (chyba 3.7) DPP wieszał mi się regularnie. Przeinstalowywałem go wiele razy i nic - obrobienie wielu zdjęć bez zapisu nieuchronnie kończyło się brakiem odpowiedzi programu. W desperacji zażyłem placebo (przeinstalowałem .Net) i problemy się skończyły. Może to przypadek, ale z pewnością nie autosugestia...
To nie mit. DPP korzysta z .net. Odinstaluj .net i zobaczysz czy zadziała Ci DPP. Uruchomi się, ale nic więcej w nim nie zrobisz.
Samo DPP.exe zostało napisane w "normalnym C++", ale DLL-e do DPP napisane są w zarządzanym C++.
Jeżeli podejrzysz któregoś z DLL odpowiedzialnych np. za demozaikowanie w DPP to znajdziesz tam tekst typu:
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
a także
Attempt to use MSIL code from this assembly during native code initialization. To są ślady które zostawia .net.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Ostatnio edytowane przez ewg ; 01-10-2010 o 23:45 Powód: Automerged Doublepost
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
To jest podgląd biblioteki FHistgram.dll odpowiedzialnej za histogram w DPP.
Jak widać obiekt FHistCtrlClass dziedziczy po System.Object z biblioteki klas .NET.
Spróbuj zmienić nazwę pliku FHistgram.dll (w katalogu DPP) i uruchomić DPP. Uruchomi się, ale wywali się przy podglądzie zdjęcia.
Jeżeli dalej nie wierzysz to zainstaluj sobie Translantikę (słownik PWN). Ten program ma w części rezydentnej (może naprawiono już?) błąd i uniemożliwia działanie czegokolwiek napisanego z wykorzystaniem .net. Np. nie działa menadżer kart ATI. Z takim samym błędem wywala się wszystko co napisane w .net, DPP też.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.