Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 145

Wątek: Dpp 3.9

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Czy ktos testowal nowe DPP pod katem czestej zmiany balansu bieli, czy dalej sa zawiechy?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Czy ktos testowal nowe DPP pod katem czestej zmiany balansu bieli, czy dalej sa zawiechy?
    A jak często to często? Bo szczerze powiedziawszy w ogóle nie zauważyłem zwiech z tego powodu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A jak często to często? Bo szczerze powiedziawszy w ogóle nie zauważyłem zwiech z tego powodu.
    Też tak sądziłem aż przeczytałem i sam sprawdziłem: http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=62

Hmmm... Postanowiłem być dobrym wujkiem i rzeczowo odpowidzieć na pytanie kol. Wagteil'a.
    Zainstalowałem sobie na czystej wirtualnej maszynie xp-sp3 najnowszego dpp 3.10 i sprawdziłem pipetą 33 fotki cr2 (tyle mi się wzięło) w jednym katalogu, jedna po drugiej (Edit Window). Pipetowałem długo i nic, żadnego zwisu! Zdziwiony postanowiłem sobie tak sprawdzić też wersję 3.9.3 (instalki 3.9.2, na której to wersji niegdyś potwierdziłem zwis akurat już nie miałem w archiwum). I pipetuję znowu te 33 fotki... i nic! Pomyślałem, że to może przez wirtualną maszynę albo za mało fotek, albo z jakiegoś innego sprzętu - dlatego postanowiłem wreszcie przetestowaś na niewirtualnym xp-sp3 i dpp 3.9.4 (na tym obecnie pracuję) i zacząłem pipetować ogormne zbiory cr2 (400+) z różnych aparatów i szkieł, różne katalogi, stare, nowe, modyfikowane exiftoolem i niemodyfikowane... i kurde nic! ...Chyba muszę jednak poszukać tej instalki 3.9.2, żeby wszystko było jasne...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i zainstalowałem jeszcze na wirtualnej tym razem najpierw dpp 3.8.1 i po pipetowaniu na zbiorze 33 fotek - 0 zwisów! Potem wreszcie dpp 3.9.2... Wierzyć się nie chce, ale rzeczywiście przy balasowaniu pipetą 29. fotki - zwis modułu Edit window! Przyznam, że juz powątpiewałem w prawdziwość mojego niegdysiejszego testu po tym kątem (też na wersji 3.9.2), ale wszystko się potwierdziło i to dwa razy (za drugim przy innej fotce). Zatem postanowiłem jeszcze raz porządnie "przemaglować" zainstalowaną u mnie na stałę wersję 3.9.4, ale na prawdę porządnie: najpierw szybko fotka po fotce, później dokładnie z powiększeniami 200% i wielokrotnym próbkowanu pipetą, zapisywanie, przywracanie, anulowanie zmian, zabawa suwakami... i nic! Żadnego zwisu! :cool:
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 01-05-2011 o 13:53 Powód: Automerged Doublepost
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Juz myslalem ze zdradze LR i wroce do DPP, niestety przy 50 ktoryms pipetowaniu zawiecha... Ale musze przyznac ze jest juz nieco lepiej jak w poprzednich wersjach

Coś już napisał

Domyślnie

Przerobiłem DPP klikadzisiąt tysięcy zdjęć i ani razu mi się nie zawiesił...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Juz myslalem ze zdradze LR i wroce do DPP, niestety przy 50 ktoryms pipetowaniu zawiecha... Ale musze przyznac ze jest juz nieco lepiej jak w poprzednich wersjach
    Te >50 pipetowań to na jednym czy większej ilości zdjęć?

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Te >50 pipetowań to na jednym czy większej ilości zdjęć?
    To byly rozne zdjecia z jednego folderu, fotka po fotce zmienialem tylko balans. Naprawde szkoda ze nie potrafia sobie z tym do konca poradzic. Ale w notatakach na stronie Canona, tuz przy szczegolach aktualizacji gdzie canon zawsze sie chwali czego tam nie poprawil w nowej wspanialej wersji, nie ma slowa o tym ze naprawili pipete, wiec sa czysci

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

najnowsza u mnie smiga bez zawiech,moze jakis systemowy problem co niektorzy macie?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

To byly rozne zdjecia z jednego folderu, fotka po fotce zmienialem tylko balans. Naprawde szkoda ze nie potrafia sobie z tym do konca poradzic. Ale w notatakach na stronie Canona, tuz przy szczegolach aktualizacji gdzie canon zawsze sie chwali czego tam nie poprawil w nowej wspanialej wersji, nie ma slowa o tym ze naprawili pipete, wiec sa czysci
    A jesteś pewien, że problem tkwi w DPP, a nie w twoim (być może zaśmieconym) systemie? Zrobiłem podobną próbę, lekko licząc koło 100 kliknięć pipetą w różne zdjęcia - zero zwiechy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokładnie tak, zwiechy biorą się raczej z zapuszczonej Windy niż z DPP. Pracowałem z różnymi wersjami tego programu i nie zdarzyły mi się zwiechy Żadnych zastrzeżeń.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów