U mnie RAW ze starej 5D otwiera sie w nowym DPP dokladnie dwie sekundy na pelnym ekranie, ile u was?
U mnie RAW ze starej 5D otwiera sie w nowym DPP dokladnie dwie sekundy na pelnym ekranie, ile u was?
To jest podgląd biblioteki FHistgram.dll odpowiedzialnej za histogram w DPP.
Jak widać obiekt FHistCtrlClass dziedziczy po System.Object z biblioteki klas .NET.
Spróbuj zmienić nazwę pliku FHistgram.dll (w katalogu DPP) i uruchomić DPP. Uruchomi się, ale wywali się przy podglądzie zdjęcia.
Jeżeli dalej nie wierzysz to zainstaluj sobie Translantikę (słownik PWN). Ten program ma w części rezydentnej (może naprawiono już?) błąd i uniemożliwia działanie czegokolwiek napisanego z wykorzystaniem .net. Np. nie działa menadżer kart ATI. Z takim samym błędem wywala się wszystko co napisane w .net, DPP też.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Canon mógłby jeszcze dodać pośrednie stopnie odszumiania i byłoby dobrze w tym temacie, bo są za duże skoki rozmycia z 2 na 3 itd.i wyostrzanie niewiele zadziała.
z tym .netem to jest dziwnie. Nie będę sie opierał przy żadnej opcji, ale używam dpp pod linuxem poprzez wine'a. Czyli jako takiego windowsa nie mam, .net nie instalowałem a dpp działa znakomicie.
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
Obrabiasz w PSE, Zapisujesz plik PF2 na dysku. Otwierasz DPP a w nim wybrane zdjęcie i otwierasz w zakładce RAW w narzędziach przerobiony plik.
Z początku podchodziłem sceptycznie to kombinacji tych dwóch programów, ale efekty można uzyskać bardzo ciekawe i w dodatku styla można wgrać sobie do puszki![]()
Słuchajcie jest jakiś skrót do -Paste recipte-. Chyba nie, a może da się go zrobić?
Witajcie,
gdzie mozna znaleźć nowy update dpp do 3.9? Na stronie canon-europe jest tylko wersja 3.8.1 chyba że ja nie umiem jej znaleźć![]()
W tym wątku, trzeba go tylko trochę przeczytać a nawet wystarczy przejrzeć.