Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 145

Wątek: Dpp 3.9

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

U mnie RAW ze starej 5D otwiera sie w nowym DPP dokladnie dwie sekundy na pelnym ekranie, ile u was?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Bzdura. :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Yyy, tzn nie wiem co się dzieje po odinstalowaniu .net (jeśli to w ogóle wykonalne na systemach nowszysch niż XP?), ale wiem, że zawsze testuję nowe wersje DPP na dziewiczym XP i zgadnij jak działa? ;-)
    To jest podgląd biblioteki FHistgram.dll odpowiedzialnej za histogram w DPP.

Jak widać obiekt FHistCtrlClass dziedziczy po System.Object z biblioteki klas .NET.

Spróbuj zmienić nazwę pliku FHistgram.dll (w katalogu DPP) i uruchomić DPP. Uruchomi się, ale wywali się przy podglądzie zdjęcia.
    Jeżeli dalej nie wierzysz to zainstaluj sobie Translantikę (słownik PWN). Ten program ma w części rezydentnej (może naprawiono już?) błąd i uniemożliwia działanie czegokolwiek napisanego z wykorzystaniem .net. Np. nie działa menadżer kart ATI. Z takim samym błędem wywala się wszystko co napisane w .net, DPP też.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Canon mógłby jeszcze dodać pośrednie stopnie odszumiania i byłoby dobrze w tym temacie, bo są za duże skoki rozmycia z 2 na 3 itd.i wyostrzanie niewiele zadziała.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z tym .netem to jest dziwnie. Nie będę sie opierał przy żadnej opcji, ale używam dpp pod linuxem poprzez wine'a. Czyli jako takiego windowsa nie mam, .net nie instalowałem a dpp działa znakomicie.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Powinni zintegrować z DPP Picture Style Editor.... prawie jak Capture One
    wlasnie,mam prymitywne pytanie:jezeli "obrobie" w PStyle i otworze w DPP to nie widze zmian w pliku.Jak przenieść zmiany do DPP? Czy jest jakas wlasciwa kolejność obrobki? Sorry,ale przyzwyczailem sie do innych softow;(
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    wlasnie,mam prymitywne pytanie:jezeli "obrobie" w PStyle i otworze w DPP to nie widze zmian w pliku.Jak przenieść zmiany do DPP? Czy jest jakas wlasciwa kolejność obrobki? Sorry,ale przyzwyczailem sie do innych softow;(
    Obrabiasz w PSE, Zapisujesz plik PF2 na dysku. Otwierasz DPP a w nim wybrane zdjęcie i otwierasz w zakładce RAW w narzędziach przerobiony plik.
    Z początku podchodziłem sceptycznie to kombinacji tych dwóch programów, ale efekty można uzyskać bardzo ciekawe i w dodatku styla można wgrać sobie do puszki

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Smile

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Obrabiasz w PSE, Zapisujesz plik PF2 na dysku. Otwierasz DPP a w nim wybrane zdjęcie i otwierasz w zakładce RAW w narzędziach przerobiony plik.
    Z początku podchodziłem sceptycznie to kombinacji tych dwóch programów, ale efekty można uzyskać bardzo ciekawe i w dodatku styla można wgrać sobie do puszki
    no wlasnie,zobaczylem te efekty:-) a nie moglem w helps znaleźć jak je utrzymac.JESTEM CI B.WDZIĘCZNY.Dzieki
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Słuchajcie jest jakiś skrót do -Paste recipte-. Chyba nie, a może da się go zrobić?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witajcie,
    gdzie mozna znaleźć nowy update dpp do 3.9? Na stronie canon-europe jest tylko wersja 3.8.1 chyba że ja nie umiem jej znaleźć

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

W tym wątku, trzeba go tylko trochę przeczytać a nawet wystarczy przejrzeć.

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów