Z tego zdjęcia nic nie wynika bo nie ma pokazane gdzie jest seria xxD np 50D. 60D jest tylko wyróżniony jako NEW - nowy produkt.
Z tego zdjęcia nic nie wynika bo nie ma pokazane gdzie jest seria xxD np 50D. 60D jest tylko wyróżniony jako NEW - nowy produkt.
shadow:
jaki wniosek Ci się nasuwa gdy z pewnego miejsca usuniemy pewien przedmiot a w powstałe puste miejsce damy inny? lub umieścimy go tak by tak to wyglądało?
w przypadku gdy jest to tabela pozycjonująca sprzęt na rynku, jakie wnioski wysnujesz?
na dodatek będziesz miał też racje jeśli powiesz, że to "chłyt marketingowy",
chłyt poniżej pasa wobec obecnych użytkowników canona, którzy myślą o wejściu do serii XXD, znających obecne zalety tej serii.
Każdy nowy łyknie 60-tkę bez mrugnięcia - i to zapewne rynek dla Canona 60d, plus Ci co maja kasę a prawdziwe niuanse techniczne mają w D#### a chcą mieć coś lepszego, lanserskiego niż XXXD :-)
Pozdrawiam
V.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Pod czas którejś prezentacji (chyba na Photokinie) jakiś marketoid Canona mówił, że to już nie ten sam segment chociaż właściwie funkcjonalnie nawet lepszytylko, że bardziej zrobiony pod użytkownika masowego - znaczy dla dobra ogółu (czytaj księgowych Canona)
.
W kwestii nazewnictwa oni chyba idą w bardziej zdecydowaną polaryzację.
Jedynki = wiadomo, jednocyfrówki = pro + semipro, pozostałe = masówa.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner