Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: [christof] Gorce, Tatry, ... i Suwalszczyzna

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    christof oglądając Twoje fotki nasunęło mi się jednak skojarzenie: czy przypadkiem bardziej nie pociąga Ciebie grafika komputerowa niż fotografia.
    To muszę Ci powiedzieć, że wszystkie zdjęcia nie były prawie w ogóle ruszane = moge Ci wysłać RAWy jak nie wierzysz, to szara połówka wyrównała światło, nic poza tym...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    całkeim wporządku jednak spróbuj dłużej otworzyć czas a fajnie wszystko się rozmyje uzyskasz duzo lepszy efekt
    Właśnie przydałby mi się np 1.2 szary, bo nawet przy f22 (max dla 10-22) było ok 1,3 sekundy, ale nie było jeszcze tego efektu mgiełki. No nic następnym razem nad morzem dopracuję technikę, dzięki.
    Ostatnio edytowane przez christof ; 08-09-2010 o 10:51 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar eryk_g
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ładne prace, i wcale nie za szeroko. Za Shingo - trochę wydłużyć czas i będzie miodzio.
    400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    To muszę Ci powiedzieć, że wszystkie zdjęcia nie były prawie w ogóle ruszane = moge Ci wysłać RAWy jak nie wierzysz, to szara połówka wyrównała światło, nic poza tym...
    ...................
    Skoro tak twierdzisz, to czemu mam nie wierzyć. Muszę i ja spróbować z szarą połówką. Pzdr.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

christof, całkiem fajne prace przywiozłeś znad morza, szczególnie mnie jakoś urzeka #21 - piękna kolorystyka i światło, dynamicznie ukierunkowane rzędem pali.
    Osobiście uważam, że z tym wydłużaniem czasu to... zależy jakie emocje chcesz wzbudzić w widzu(-ach) swoim przekazem: spokojną toń, jakiś minimalistyczny detal czy wręcz przeciwnie - potęgę wzburzonego morza, siłę uderzenia fal. Jak już leciałeś sporo poniżej limitu dyfrakcyjnego, to pole manewru przy wyborze środków wyrazu było raczej ograniczone
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eryk_g Zobacz posta
    Ładne prace, i wcale nie za szeroko. Za Shingo - trochę wydłużyć czas i będzie miodzio.
    Dzięki!

Skoro tak twierdzisz, to czemu mam nie wierzyć. Muszę i ja spróbować z szarą połówką. Pzdr.
    Jago - sprawdź i zobaczysz. Jestem zwolennikiem fotografii samej w sobie i minimalnego manipulowania, nie używam nawet PS'a tylko LR i jedynie używam suwaków do ekspozycji, balansu bieli, czasem dotykam krzywej tonalnej, dlatego trochę mnie podłamałeś swoją opinią

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    christof, całkiem fajne prace przywiozłeś znad morza, szczególnie mnie jakoś urzeka #21 - piękna kolorystyka i światło, dynamicznie ukierunkowane rzędem pali.
    Osobiście uważam, że z tym wydłużaniem czasu to... zależy jakie emocje chcesz wzbudzić w widzu(-ach) swoim przekazem: spokojną toń, jakiś minimalistyczny detal czy wręcz przeciwnie - potęgę wzburzonego morza, siłę uderzenia fal. Jak już leciałeś sporo poniżej limitu dyfrakcyjnego, to pole manewru przy wyborze środków wyrazu było raczej ograniczone
    Dzięki x-mac za komentarz!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

christof jeśli używasz szarej połówki na 10-22 to podaj mi jaki to jest konkretnie filtr. Dostałem podpałki oglądając Twoje zdjęcia i chcę pobawić się także z tym filterkiem. Chcę też uniknąć winietowania na dolnym końcu 10-22 i stąd moje pytanie o konkretny model.
    W każdym razie nie masz się co podłamywać moimi postowymi gniotami a wręcz odwrotnie zdjęcia Twoje ogólnie mówiąc podobają się forumowiczom i chyba o to w tym wszystkim chodzi :-D
    I mam jeszcze jedno pytanie - czy Twoja szara połówka daje jakiś zafarb

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

christof oglądając Twoje fotki nasunęło mi się jednak skojarzenie: czy przypadkiem bardziej nie pociąga Ciebie grafika komputerowa niż fotografia.
    przeciez tym zdjeciom wlasnie brakuje obrobki, a Ty podejrzewasz autora o manipulacje?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    przeciez tym zdjeciom wlasnie brakuje obrobki, a Ty podejrzewasz autora o manipulacje?
    Podejrzewałem - a kto pyta nie błądzi :wink:

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

christof jeśli używasz szarej połówki na 10-22 to podaj mi jaki to jest konkretnie filtr. Dostałem podpałki oglądając Twoje zdjęcia i chcę pobawić się także z tym filterkiem. Chcę też uniknąć winietowania na dolnym końcu 10-22 i stąd moje pytanie o konkretny model.
    W każdym razie nie masz się co podłamywać moimi postowymi gniotami a wręcz odwrotnie zdjęcia Twoje ogólnie mówiąc podobają się forumowiczom i chyba o to w tym wszystkim chodzi :-D
    I mam jeszcze jedno pytanie - czy Twoja szara połówka daje jakiś zafarb
    Używam (bo tylko takie mam) dwóch filtrów Hitecha, do tej pory 0.9 soft i od morza 0.9 hard. Holder cokina spiłowałem tak, że został tylko jeden slot - ale naprawdę dwa, bo filtr wkładam w tą pierwszą szczelinę - pasuje jak się obetnie wystające kawałki plastiku na górze i dole. Holder nakładam bezpośrednio na obiektyw, bez pierścienia pośredniego, albo czasem nawet trzymam filtr w ręce np. w górach tylko w ten sposób. Co do zafarbu myślę, że jeżeli jest w ogóle to minimalny - ja go nie zauważam. Było o tym trochę na forum, zobacz wypowiedzi akustyka.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Dodasz coś jeszcze, a może wyszczególnisz jakieś zdjęcie czy to ogólna uwaga do całego mojego wątku? Dzięki.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

w zasadzie uwaga dotyczy wszystkich - brakuje mi postprocessingu... obrobki ktora sprawi ze zdjecia zaczna zapraszac do ogladania.. teraz sa zwykle.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów