bardzo ladne zdjecia. wszystkie bez wyjatku.
bardzo ladne zdjecia. wszystkie bez wyjatku.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
dla mnie foty są super zglaszcza że bylem na Swinicy i Zawracie dokladnie 10 lat temu wtedy nie bylo jeszcze tylu turystów nawet w sezonie.
Canon 50d, C 10-22, C 24-105L , C 70-200L f4, C 85mm f1,8 , + canon 580EX II
Dziękuję za Wasze komentarze, żeby zmienić temat Tatr (które, swoją drogą, mi się nigdy nie nudzą) zapraszam do oglądnięcia paru zdjęć z Suwalszczyzny. Większość z nich powstała na terenie Suwalskiego Parku Krajobrazowego w miejscowości Sidory. Dla chętnych poznania tego zakątka Polski - polecam to gospodarstwo agroturystyczne: www.sidory.pl
9. Głazowisko Rutka-Tartak
10.
11.
12. 4.30 rano...
13.
14.
15. Góra Cisowa (Suwalska Fudżijama)
16.
Z ostatniej serii podoba mi sie 12 tak niby buro a jest klimat![]()
Otóż to!- #12 zatrzymuje wzrok na dłużej. Nie wiem jakie było nieco później światełko, ale może coś więcej dałoby się "wyrzeźbić" porannym światłem?
#9 i 10 - hmm, jak się przyjrzeć to odnoszę wrażenie jakby to były dopiero szkice, w stadium szukania kadru, dobrej perspektywy. Światło brzydkie, ale miejsce fajne.
Bociek jako ciekawostka -Reszta krajobrazów ok, ale nie wzbudza większych emocji.
Dzięki fabio87 i x-mac za komentarz, zdjęcia 9 i 10 robiłem już 1,5 roku temu to były moje początki z lustrzanką, myślę, że teraz trochę już lepiej kadruję, ale oczywiście do tego żebym był w pełni zadowolony jeszcze mi daleko. Liczę, że również tutaj ktoś mi coś doradzi. Dokończę jeszcze moją wrześniową wyprawę w Tatry tymi zdjęciami:
17.
18.
19.
20.
Komuś się spodobało? Może jakieś rady co poprawić?
A Tatry mogą się nie podobać?... Oprócz tego, inspirują mnie też Twoje eksperymenty z silnym światłem w górach.
Zastanawiam się co to za "akwarela" na #18 z prawej strony - ciemna chmurka tak ostro odcina się na tle słońca czy coś z kontrastem poleciało w wyniku obróbki?Może jakieś rady co poprawić?
Dzięki, na Ciebie można liczyćTak, ta chmurka tak ostro się odcina. Obrazy niewiele się różnią od tego co z puszki, czasem tylko trochę ekspozycja jest przesunięta, wszystko w LR, poza tym w zdjęciach nie grzebię.
Co do moich eksperymentów to wiem, że teraz czasem bym więcej przymknął przysłonę, ekranik z 30D nie rozpieszcza tak bardzo, a histogram w tak kontrastowych scenach różnie wygląda, w każdym razie następnym razem (jak trafię znowu na taką pogodę i prawie brak ludzi :P) porównam.
nie bede sie powtarzal, wiec napisze cos wiecej..
.. mianowicie - to co bije z tych zdjec to spokoj, harmonia i "dojrzalosc"
przy czym dojrzale to chyba najbardziej trafne okreslenie.
wywazone, przemyslane kadry ktore przyciagaja oko.
bardzo mi sie podoba cala galeria![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/