Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 262

Wątek: [Cichy] Ślubnych parę '09

Domyślnie

Kompletną bzdurą jest wg mnie dyskusja na ten temat. Konie, schody, mosty, tory, zboże, stare kamienice, podtapianie młodych, etc, to po prostu obecnie standard i nie widzę nic kiczowatego w ich pokazywaniu. Natomiast ważną kwestią jaka się pojawia, to w jaki sposób ktoś to robi. Po prostu jednym wychodzi, a drugim nie. Ot i cała tajemnica.

A jak chcecie świeżego powiewu przy ślubniakach, to na sesję plenerową skoczcie se panowie z młodymi ze spadochronem. Będą mieli niebanalną pamiątkę.

Akurat latałem parę lat temu na szybowcach i zaraz po ślubie zabrałem żonę na lot niespodziankę. Było widzieć minę foto-ziutka gdy znalazł się na lotnisku. W żaden sposób nie udało się go zaciągnąć na pokład samolotu wynoszącego. )
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Żeby było śmieszniej, mam już od dawna pomysł na zdjęcia z walizką na torach, i na trochę innych standardów też, czekam tylko na odpowiednią parę z dużymi jajami.
    Tylko proszę Cię, nie wsadzaj młodych pod pociąg, niech się zdążą nacieszyć sobą
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    więc pank postaraj się wziąć na następną sesję szampana i kieliszki i zrobić coś fajnego- a nie mówic że to kicz jak jedno stowarzyszenie określ jasne winiety jako niedopuszczalne - gdzie sami członkowie uwazżją się artystami Ja dziś szukam walizki i idę po południu na zdjęcia i postaram się wymusić na młodych część sesji na torach.
    a ciemne winiety mogą być ?
    i co to za stowarzyszenie bo ja nie zakumałem niestety........

jak Pank weźmie na sesję kieliszki i szampana, to ja wolę nie myśleć co się będzie działo....... młody potłucze kieliszki i będzie po nich dreptał, a młoda będzie tarzać się zbryzgana krwią ze stóp młodego.....Potem się będą razem całować, cali we krwi.
    fajne czy za mocne ?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Do roboty Michał
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jak Pank weźmie na sesję kieliszki i szampana, to ja wolę nie myśleć co się będzie działo....... młody potłucze kieliszki i będzie po nich dreptał, a młoda będzie tarzać się zbryzgana krwią ze stóp młodego.....Potem się będą razem całować, cali we krwi.
    fajne czy za mocne ?
    na pewno nieszablonowe i nie kiczowate ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Jedno jest pewne: od kilku ładnych postów wszyscy nadużywamy pewnego słowa na "k"
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    na pewno nieszablonowe i nie kiczowate ;-)
    dla mnie kiczowate bo przecież to kieliszki z szampanem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wracając do zdjęcia Cichego na torach: albo ja w nim cos widzę, spoatawa młodego i spojrzenie młodej, albo wpiszcie mnie do listy fotoziutków
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 10-09-2010 o 00:25 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

MArek, jak pisałem, najpierw zrób fajne zdjęcie z młodymi, torami i walizką a później będzie czas na twierdzenie że takie zdjęcia nie muszą być kiczowate.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    więc pank postaraj się wziąć na następną sesję szampana i kieliszki i zrobić coś fajnego- a nie mówic że to kicz jak jedno stowarzyszenie określ jasne winiety jako niedopuszczalne - gdzie sami członkowie uwazżją się artystami Ja dziś szukam walizki i idę po południu na zdjęcia i postaram się wymusić na młodych część sesji na torach.
    Zapomniałeś Marku o zakazie fotografowania par na ławkach, taki punkt też tam jest

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a ciemne winiety mogą być ?
    i co to za stowarzyszenie bo ja nie zakumałem niestety........
    Znasz obiektyw, który daje jasną winietę? Zaciemnienie rogów to naturalny "efekt" większości obiektywów. Jedni walczą z tym inni pogłębiają efekt. "Artyści" raz stosują na każdym zdjęciu, za chwilę nazywają kiczem.
    Coś mało dziś kumasz, foty obrabiaj, albo lepiej idź spać
    Marki trzy.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Ja was pogodzę. Tory i walizka to kicz. Bez względu na wykonanie. Bo to jest ujęcie bez sensu. Co do diabła robią młodzi w ślubnych strojach z jedną walizką na torach ? Czy jadą gdzieś ? Może przyjechali właśnie ? Może zwiał im pociąg ? Zrozumieli swój błąd i mają zamiar rzucić się pod pociąg ? Skoro mają taki zamiar, to po co im walizka ? I co jest w walizce ? Pytania oczywiście bez sensu. Skoro nie ma o co pytać, to chociaż może jakieś wrażenia estetyczne ma takie ujęcie ? No własnie nie ma, bo cóż estetycznego może być w torach? Rytm ? Kolor ? Kształt ?

Niemniej, Cichy jak dla mnie robisz bardzo dobre zdjęcia. Nie wiem co im robisz, ale wyglądają dość naturalnie i czysto. Trochę na ostatnim zestawie poleciałeś Madame Tussauds. Dlatego, że tylko trochę to dalej podoba mi się to co robisz.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów