Strona 7 z 129 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1282

Wątek: Eos 60D

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

ja odbieram dzisiaj od kuriera 50D i chyba jestem zadowolony z siebie, ze nie czekalem na 60D :-P
    wyglada na to, ze Ci ktorzy chca miec niedrogi i porzadny aparat, powinni szybko kupowac ostatnie dostepne 50D. tym bardziej, ze cena jest bardzo okazyjna.
    nie widze zadnego powodu, ze placic $1099 za 60D. 50D mozna kupic €200 taniej.
    a do filmowania lustrzanka sie chyba nie przekonam, 7D kupie jesli pozbawia tego aparatu funkcji filmowania :-)
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Domyślnie

O! kadrowanie w 1:1 to fajne, choć zapewne tylko w trybie LV ? szkoda że nie w RAW, ale można skadrować w JPG, zmienić na RAW i strzelić.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zgadzam się z twierdzeniem, że brak magnezu to nie minus (dowód - to że w ciągu prawie 5 lat moja plastikowa 350 pocałowała glebę wielokrotnie i nic jej nie jest). Faktyczna szkoda, to brak mikroregulacji. A plusy to sterowanie lampami zewnętrznymi i odchylany wyświetlacz. Jakby wypuścili wersję 60Ds z mikroregulacją, sam poleciałbym ustawić się w kolejce. A tak pozostaje jeszcze czekać...
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Natomiast bravo za dodanie sterowania lampami.
    Zrobiłem kilka sesji zdjęciowych z użyciem lampy master + 2 slave i zawsze się kończyło na tym że musiałem ustawić światło tam gdzie lampy się "widziały" a nie tam gdzie chciałem. Wystarczy założyć jakiś softbox zasłaniający odbiornik w lampie żeby cały system sterowania podczerwienią przestał działać. Skończyło się na zakupie wyzwalaczy PixelKnight.

Więc teraz to już żadna łaska, sterowanie światłem to archaizm, rozwiązanie z poprzedniej epoki, które jest uciążliwe i niech sobie je Canon wsadzi w buty.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    nie widze zadnego powodu, ze placic $1099 za 60D. 50D mozna kupic €200 taniej.
    Dolicz jeszcze koszt zamiany kart CF na SD/HC/XF.
    Powód jest: brak bandingu na h-iso, ale to tylko w przypadku częstego fotografowania na iso 1600+.

40D mogłoby w ogóle nie istnieć - tak napisał Adam-T (dpreview), po njusie o D300.
    Teraz - obok A33 (2700 pln) - 60D wypada słabo.
    Jednak jest jeden myk: porównanie Sony vs. Canon dla plików jpg. Canon miażdży A55 już na iso 400 (twarz kobiety z banknotu w teście A55 na dpreview).
    Jak ktoś używa raw Sony imho mocno wygrywa (szkła 35/1.8, 16-80, najlepsza lampa). Do zweryfikowania/naprawienia w firmware zostaje ghosting, którego już wypatrzono na samplach A55 w teście dpreview.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dzięki zewnętrznemu mikrofonowi stereo i funkcji dostosowania poziomu głośności nagrywanego dźwięku jakość ścieżki dźwiękowej jest równie wysoka jak jakość obrazu.
    Ale, że co? że samemu mam sobie ten mikrofon dokupić czy jest w zestawie?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ale, że co? że samemu mam sobie ten mikrofon dokupić czy jest w zestawie?
    Samemu, osobno.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    ja odbieram dzisiaj od kuriera 50D i chyba jestem zadowolony z siebie, ze nie czekalem na 60D :-P
    Bo 60d, to korpus adresowany do użytkowników serii xxxD, stąd ten uchylny ekranik i karty SD. Dla użytkowników dotychczasowej serii xxd jest 7d.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Samemu, osobno.
    A to tak się nie da w 7D?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Tu wyraźnie widać co się dzieje z serią xxD - idzie w stronę trochę lepszej od xxxD.
    Mamy teraz:
    1000D entry level
    550D amator
    60D advanced amator
    7D semi pro reporter
    5D semi pro studio
    1D, 1Ds professional
    canon to chyba widzi tak
    1D(s) zawodowcy
    5D,7D zawansowani amatorzy
    XXD, XXXD, XXXXD reszta czy amatorzy, mniej zawansowani amatorzy i początkujący amatorzy

widzę że 60D kończy erę onanizmu związanego z serią XXD.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 7 z 129 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów