Jeżeli to miał być reportaż czyli spójna całość to obrabianie każdego zdjęcia inaczej jest IMHO błędem, chyba że każde zdjęcie ma występować osobno, wtedy ok.
Jeżeli to miał być reportaż czyli spójna całość to obrabianie każdego zdjęcia inaczej jest IMHO błędem, chyba że każde zdjęcie ma występować osobno, wtedy ok.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kuba no offence ale wydaje mi się że bezproblemowo byś tymi 16mm chwycił wszystko w dorożce![]()
Ale juz się nie czepiam.
Generalnie material dość fany, bez wystrzałowych ujęć ale za to na równym poziomie.
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
danish no widzisz, każdy lubi inaczej. Ja na przykład jak nie muszę, to nie robię na 16mm ludzi z bliska, a tym bardziej architektury. Kwestia upodobań i tolerancji na jajowate głowy oraz bananowe wieże - u mnie dosyć mała ostatnio.
pank, to chyba raczej kwestia wyboru. To nie jest materiał do gazety przecież. W sumie nie widziałem za często reportażu ślubnego obrobionego spod jednego profilu przez 100 zdjęć. Choćby cz-b stosowany przecież powszechnie na zmianę z kolorem jest ewidentną zmianą charakteru wołania. I w reportażu to nikomu zazwyczaj nie wadzi. Ale - jak pisałem, każdemu wedle jego upodobań. pozdro
Ależ spoko Kuba, tyle że ten exif mówi o użyciu 16mm :P
Z resztą nie ważne. Kadru się nie przerobi![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
zrobiłem oczywiście ujęcia i takie i takie i uwierz mi, że wieża się zgina przy poziomym kadrze. A jak już krzywić to na całego, a nie tak trochę jakby się fotograf nagrzał. Zresztą, jak piszesz - to nieważne. Zapomniałem, że tu jest forum i tu się dyskutuje. A ja chciałem pokazać fotkipozdro
nie wiem i nie dbam o to. Jeśli coś robię źle, to są ludzie, którzy powinni mnie za to upomnieć, opiekunowie forum. Na pewno nie jesteś to ty, więc odpowiedzi szukaj gdzie indziej, jest do tego odpowiedni mechanizm przecież. Dwa lata temu zrezygnowałem z moda i nie korzystam z tych uprawnień, w zasadzie nie zaglądam na forum, bo rzadko się tu trafia ciekawa dyskusja i kompetentni ludzie. Ponowiłem dzisiaj prośbę o zdjęcie moda u admina, w końcu mnie też to dotyczy - muszę czytać każdego, niezależnie od poziomu jego wypowiedzi, a wcale nie mam na to najmniejszej ochoty. OK, czekam na następnego - co teraz? Może że mam głupiego awatara? Przewietrzy się trochę później, ale na pewno się przewietrzy, podobnie jak kiedyś obrońcy krzyża stracą siły na wygłupy. Nieważne, dyskutujmy, dyskutujmy![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj