a tu kolor z sesji kawiarnianej
pannie młodej odbitka spodobała się wyjątkowo
a tu kolor z sesji kawiarnianej
pannie młodej odbitka spodobała się wyjątkowo
A ja się wcale nie dziwię![]()
Kuba te reporterskie IMHO bardzo fajne, ś - wymiata. Na plenerowych natomiast brakuje mi trochę spontaniczności i lepszej współpracy z parą. Te zdjęcia są da mnie zbyt posągowe. To ostatnie miało wyglądać na przypadkowe ulotne spojrzenie na obrączke ale wyszło jak dla mnie dość sztucznie. Na plus ładnie dopracowane światło i miła dla oka obróbka.
ooo Kuba widzę że miałeś dwóch gości z kamerami :P fajna sprawa
Fajne BW na A,B,D. Na E juz zmieniłeś i się trochę gryzie, jak z innej bajki.
W H sam fakt dorożki na starym rynku byłby wystarczająco ciekawy, tym samy uważam że skos jest zbędny i deczko psuje przekaz.
Czekam na więcej![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
zdjęcia nie są po kolei, obróbka w E wygląda inaczej, ale zupełnie tego w serii nie widać, tam jest sporo zdjęć w kolorze pomiędzy. Nie wywołuję zdjęć seriami, każde zdjęcie jest obrabiane osobno i każde ma inną obróbkę. Co do dorożki - a jak niby miałem objąć kościół Mariacki, młodą i ojca? Skos to rozwiązanie praktyczne, a nie maniera. pozdro![]()
Mi również. Chyba wolałbym pokazać cukierki takie jak oskarkowy ze swoich wakacji (kontrast podciągnięty, kolorki mocniejsze, ale nie za mocno) plus formuła optyczna eLi; u ciebie nie widać, że to eLki robiły te fotki. Dodatkowo to dziwne ziarno/wyostrzanie. Jeśli to miała być symulacja analoga to... nie wyszła.
the silence is deafening
hmm, niestety nie wiem o czym piszesz. Może dlatego, że nie czytam forum, nie wiem nic o wakacyjnych cukierkach czy o formułach optycznych Eli. Kolorków w cz-b podciągnąć się nijak nie daW każdym razie symulacji tu nie ma, podobnie jak głębi intelektualnej. Dodanie szumu pozwala bardzo elegancko zmniejszyć kontrast, pozbyć się przepaleń przy zdjęciu pod światło oraz wprowadza coś co mi się bardzo podoba - zdjęcie jest płaskie poza pierwszym planem.
pozdro