Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 352

Wątek: PHOTOSZOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

kolega wspomniał mi, że jest kurs photoshopa iluśtam dniowy za 2500 zł. moze to i wiecej, ale dowiem sie wiedzy ktora moge zdobyc z pierwszej lepszej ksiazki, tutoriali w internecie itd.

tutaj wiadomo po co sie idzie. mysle ze bez problemu w 12 godzin mozna przekazac swoj proces myslowy przy obrobce. pokazac kilkanascie zdjec obrobionych od podszewki. to nie jest nauka obslugi programu tylko pokazanie sztuczek i toku myslenia. tak to widze. ze moglo dokaldniej byc opisane w harmonogramie? moze i moglo tylko po co? ide o zaklad, ze 100% uczestnikow dokladnie wie po co tam idzie i wie czego sie spodziewac. nie wierze, zeby trafil ktos na to szkolenie z przypadku.

Domyślnie

allxages. dzięki. ubrałeś to w lepsze słowa
    Sebastian Małachowski

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja również uważam, że większość idzie po "gotowca" Błyskotliwych (a to musi kosztować).
    I myślę, że tym którym się zdaje, że opanują wszystko od podstaw w 12h to i... roku będzie za mało
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Ja również uważam, że większość idzie po "gotowca" Błyskotliwych (a to musi kosztować).
    I myślę, że tym którym się zdaje, że opanują wszystko od podstaw w 12h to i... roku będzie za mało
    Ja po gotowca nie idę, nie chciałbym obrabiać zdjęć identycznie jak Błyskotliwi.... ale chcę wiedzieć jak oni to robią i pewne rzeczy przyswoić dla siebie. Chodzi tu też o filozofię w podejsciu do obróbki.

do sceptyków: czy nie chcielibyście posiedzieć 12 godzin w ciemni z np. Salgado i popatrzeć jak naświetla swoje odbitki, jak maskuje itp ? (w erze przed cyfrowej).

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Ja po gotowca nie idę, nie chciałbym obrabiać zdjęć identycznie jak Błyskotliwi.... ale chcę wiedzieć jak oni to robią i pewne rzeczy przyswoić dla siebie. Chodzi tu też o filozofię w podejsciu do obróbki.[/B]
    Dokładnie to miałem na myśli. Wybacz "gotowca" - dobrze wiemy, że takie coś w tym przypadku nie istnieje. Obróbka zależna jest od wielu czynników.

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    do sceptyków: czy nie chcielibyście posiedzieć 12 godzin w ciemni z np. Salgado i popatrzeć jak naświetla swoje odbitki, jak maskuje itp ? (w erze przed cyfrowej).
    Chciałbym
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Coś mi się otwiera w kieszeni jak sobie porównam cenę, zawartość merytoryczną i wagę tych jednodniowych warsztatów z użytkowania prostego oprogramowania z ceną np. takiego szkolenia.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uzależniony

Domyślnie

Dobrze zrozumiałem: 12 godzin kursu w jeden dzień?
    Jak efektywne jest przyswajanie wiedzy po, powiedzmy, siódmej godzinie nauki?
    (Agresja: 1 ;-))

Dopiero zaczyna Awatar MichałCh

Domyślnie

Ciezko pojac co maja wspolnego warsztaty blystkowliwych z takim szkoleniem. Inne branze, inne rynki, inna grupa docelowa.

Janusz Body - swego czasu stworzyles kilka dosc ciekawych poradnikow video (przyznam, ze pewnie podstawy przyswoilem wlasnie z nich) ale nie rozumiem dlaczego tak negatywnie wypowiadasz sie o photochopin. To zupelnie rozne poziomy. U ciebie to wiedza jakby 'ksiazkowa', ogolna.
    Z moich obserwacji wynika, ze znakomita wiekszosc moze 'dziabac' w photoshopie i 8 lat a efekt i tak nie bedzie tak powalajacy jak u Tkacza&Małachowskiego. Przekonujace jest tez to, ze prace osob po warsztatach nabieraja zycia, tego 'czegos' co nie zostalo jeszcze zdefiniowane konkretna nazwa. Trudno, jezeli tego nie potrzebujesz to przeciez nikt Cie nie zmusi Z calym szacunkiem, przejrzalem twoja strone i nie widze tu zapotrzebowania na wiedze od ww panow. Mam wrazenie, ze znasz wszystkie czesci ale nie jestes idealnym kierowca (a po czesci wskazuje na to ton Twych wypowiedzi).

Mam nadzieje, ze nie urazilem. Nie bronie rowniez blyskotliwie.pl bo oni nie potrzebuja tak na prawde obrony. To moje odczucia
    N

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichałCh Zobacz posta
    Ciezko pojac co maja wspolnego warsztaty blystkowliwych z takim szkoleniem. Inne branze, inne rynki, inna grupa docelowa.
    [...]
    Ale przyznasz, że 5 dni z hotelem i wyżywieniem + wykłady w cenie 2 tys./os. w zestawieniu całodziennym maratonem za 1.5 k robi wrażenie.

Cóż, rynek! Skoro są chętni do zapełnienia sali, oznacza to, że cena jest wyważona prawidłowo... Co by o tym nie myśleć i jak duży nóż w kieszeni by to nie był.

Na "Błyskotliwych", "Ripka" czy "Kalinę" można pojechać, albo i nie, jak tam sobie kto uważa, ale ceny pakietów adobe wymuszane corocznie to jak dla mnie bandytyzm w biały dzień.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Na "Błyskotliwych", "Ripka" czy "Kalinę" można pojechać, albo i nie, jak tam sobie kto uważa, ale ceny pakietów adobe wymuszane corocznie to jak dla mnie bandytyzm w biały dzień.
    Wymuszane?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów