Strona 10 z 60 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Szukalem I sie nie doszukalem jednoznacznej odpowiedzi, jedno pisza ze tak inni ze nie... Czy lightroom 3 potrafi przepisac ustawienia aparatu I w ten sam sposob wyswietlic RAW-a? DPP jest fajny ale powoli mam go dosc, nie daje rady z wieksz iloscia zdjec to tez chcialbym sie przesiac na cos lepszego, moze Lightroom 3 bedzie lepszy.
    Znajomy wczoraj mi mowil ze Lightroom 3 potrafi przepisywac ustawienia z puszki, nalezy jedynie sciagnac ' Canon presets' ze strony Adobe. Twierdzil ze poprzednie wersje tego nie mialy.. Czy ktos tego probowal?

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale jakie dokładnie ustawienia chciałbyś przepisywać ? picture styles są zbundlowane standardowo z LR ... Gorzej z kalibracją aparatu ...

Zablokowany

Domyślnie

No... Ustawienia ostrosci, kontrast czy nawet B&W ustawione w body.
    .....
    Pracuje teraz na wesji 'trail', wszystko jest fajne ale suwaki pracuja ze znacznym opoznieniem, powiedzialbym tragicznie kaszlac.. Komputer jest szybki, dla przykladu CS3 otwiera w dwie trzy sekundy.. Same RAW-y ten Lightroom tez otwiera dosc szybko ale te suwaki.. Czy da sie to jakos podkrecic aby dzialaly szybciej?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Haa, zapomnialem dodac ze jak pomniejsze okno programu do polowy jest juz normalnie, tylko na pelnym ekranie jest ten problem.
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 22-07-2010 o 01:52 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Pracuje teraz na wesji 'trail', wszystko jest fajne ale suwaki pracuja ze znacznym opoznieniem, powiedzialbym tragicznie kaszlac.. Komputer jest szybki, dla przykladu CS3 otwiera w dwie trzy sekundy.. Same RAW-y ten Lightroom tez otwiera dosc szybko ale te suwaki.. Czy da sie to jakos podkrecic aby dzialaly szybciej?
    ja ze straszego komputera wyniosłem nawyk wpisywania wartości w te okienka - może i Tobie pomoże
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Witam. Mam problem z Lightroom'em.
    Podczas wgrywania zdjęć do komputera przez czytnik kart (ten sam czytnik, ta sama karta) od czasu do czasu pojawia się takie coś jak na zdjęciu poniżej.

http://img153.imageshack.us/img153/4453/img1752q.jpg

Tak dzieję się na dwóch różnych komputerach (stacjonarka i laptop). Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Czy to może być czytnik walnięty (dopiero niedawno kupiony czytnik Hama, czy też wina karty Sandisk 8 GB, czy to jest problem Lightrooma?? Czy ktoś spotkał się z podobną przypadłością i wiec co można zrobić??
    Pozdrawiam

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soulafein83 Zobacz posta
    ...wiec co można zrobić??
    Pozdrawiam
    wymienić kartę. Padła

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

błąd zapisu pliku - może być spowodowany uszkodzenie aparatu, czytnika, kabelka lub hm... nawet problemem z komputerem
    radzę najpierw wymienić najtańszy element i sprawdzić, czy działa (czytnik)
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Zrobiłem przed chwilą test - zaimportowałem zdjęcia do formatu DNG i na 300 zdjęć zepsuty był tylko jeden plik. Na drugim komputerze z kolei inny plik był zepsuty ;( Miałem też tak że jak zgrałem przez Total Commandera pliki na dysku to DPP odczytywał normalnie ale jak zaimportowałem z HDD do LR to potem DPP nie mógł odczytać plików na których to niebieskie "cuś" sie pojawiało w LR. Czytnik wymienię i sprawdzę...

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Jak zachowa się LR w wersji 2,x gdy wgram wersję próbną 3? Czy po mięsiacu nie będzie problemów ze starą wersją?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ja ze straszego komputera wyniosłem nawyk wpisywania wartości w te okienka - może i Tobie pomoże
    Masz na mysli wpisywanie cyferek tuz przy suwakach?
    Przed chwila stworzylem droga przypadku jakis 'tymczasowy folder' ktory Lightroomowi jet do czegos bardzo potrzebny, idzie znacznie szybciej covto za folder, jak go najlepiej skonfigirowac?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez soulafein83 Zobacz posta
    Witam. Mam problem z Lightroom'em.
    Podczas wgrywania zdjęć do komputera przez czytnik kart (ten sam czytnik, ta sama karta) od czasu do czasu pojawia się takie coś jak na zdjęciu poniżej.

http://img153.imageshack.us/img153/4453/img1752q.jpg

Tak dzieję się na dwóch różnych komputerach (stacjonarka i laptop). Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Czy to może być czytnik walnięty (dopiero niedawno kupiony czytnik Hama, czy też wina karty Sandisk 8 GB, czy to jest problem Lightrooma?? Czy ktoś spotkał się z podobną przypadłością i wiec co można zrobić??
    Pozdrawiam
    Dla mnie wina pliku, karty, twardego dysku. To ze DPP to czyta to jeszcze nie oznacza ze prawidlowo skonwertuje do jpg.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 23-07-2010 o 22:35

Strona 10 z 60 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów