Ale jakie dokładnie ustawienia chciałbyś przepisywać ? picture styles są zbundlowane standardowo z LR ... Gorzej z kalibracją aparatu ...
No... Ustawienia ostrosci, kontrast czy nawet B&W ustawione w body.
.....
Pracuje teraz na wesji 'trail', wszystko jest fajne ale suwaki pracuja ze znacznym opoznieniem, powiedzialbym tragicznie kaszlac.. Komputer jest szybki, dla przykladu CS3 otwiera w dwie trzy sekundy.. Same RAW-y ten Lightroom tez otwiera dosc szybko ale te suwaki.. Czy da sie to jakos podkrecic aby dzialaly szybciej?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Haa, zapomnialem dodac ze jak pomniejsze okno programu do polowy jest juz normalnie, tylko na pelnym ekranie jest ten problem.
Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 22-07-2010 o 01:52 Powód: Automerged Doublepost
Witam. Mam problem z Lightroom'em.
Podczas wgrywania zdjęć do komputera przez czytnik kart (ten sam czytnik, ta sama karta) od czasu do czasu pojawia się takie coś jak na zdjęciu poniżej.
http://img153.imageshack.us/img153/4453/img1752q.jpg
Tak dzieję się na dwóch różnych komputerach (stacjonarka i laptop). Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Czy to może być czytnik walnięty (dopiero niedawno kupiony czytnik Hama, czy też wina karty Sandisk 8 GB, czy to jest problem Lightrooma?? Czy ktoś spotkał się z podobną przypadłością i wiec co można zrobić??
Pozdrawiam
błąd zapisu pliku - może być spowodowany uszkodzenie aparatu, czytnika, kabelka lub hm... nawet problemem z komputerem
radzę najpierw wymienić najtańszy element i sprawdzić, czy działa (czytnik)
Zrobiłem przed chwilą test - zaimportowałem zdjęcia do formatu DNG i na 300 zdjęć zepsuty był tylko jeden plik. Na drugim komputerze z kolei inny plik był zepsuty ;( Miałem też tak że jak zgrałem przez Total Commandera pliki na dysku to DPP odczytywał normalnie ale jak zaimportowałem z HDD do LR to potem DPP nie mógł odczytać plików na których to niebieskie "cuś" sie pojawiało w LR. Czytnik wymienię i sprawdzę...
Jak zachowa się LR w wersji 2,x gdy wgram wersję próbną 3? Czy po mięsiacu nie będzie problemów ze starą wersją?
Masz na mysli wpisywanie cyferek tuz przy suwakach?
Przed chwila stworzylem droga przypadku jakis 'tymczasowy folder' ktory Lightroomowi jet do czegos bardzo potrzebny, idzie znacznie szybciej covto za folder, jak go najlepiej skonfigirowac?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dla mnie wina pliku, karty, twardego dysku. To ze DPP to czyta to jeszcze nie oznacza ze prawidlowo skonwertuje do jpg.
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 23-07-2010 o 22:35