Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    zdjecia slubne miclesa nie zawieraja ani jednej fotogografii w b&w
    Oh nie, i co teraz. Tak sobie wymyśliłem, że póki klienci nie nalegają, to nie robię w b&w i tyle. B&W jest fajne, ale z kliszy. Ja nie będę mieszał stylów i tyle. Z resztą chyba między innymi dzięki jednolitej obróbce wygrałem battle'a ślubnego, bo na goomisiowe kombinacje było dużo narzekań.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

micles twoj artyzm fotograficzny (tworzenie i odbior) jest do cna przesiakniety zapachem canon-board :-?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

michal, moim zdaniem robisz przede wszystkim jeden blad: wystawiasz zdjecia na forum.
    na cholere to robisz? myslisz ze komentujacy czegos cie naucza? - nie wydaje mi sie :>
    A to zdjęcia wystawia się na forum po to,żeby ktoś się mógł czegoś nauczyć,czy po to,żeby wyciągnąć wnioski z uwag innych?
    Skoro tak,to może od razu tutorial do każdego seta

zreszta.. skoro mowa o komentujacych, ostatnie komentarze (a w zasadzie nauki) co do twoich prac sa miedzy innymi autorstwa:
    ...
    - mamiyka (fotograf o ktorym nic wie wiadomo, ani o jego zdjeciach, ani o sprzecie jakim pstryka)
    I co z tego? Masz czkawkę?
    Nie wiesz z kim masz do czynienia,
    nie wiesz nic o zdjęciach i ciężko dać kontrę ?
    Twoja troska o sprzęt to typowy kawał onanizmu sprzętowego.

...
    niestety osoby, ktore sa rekinami fotografii slubnej nie wypowiadaja sie na tym forum, ani nie udzielaja wskadzowek poczatkujacym..
    .. ograniczaja sie jedynie do wystawienia swoich prac (ktore budza powszechne ochy i achy)
    mysle, ze 100x wiecej nauczysz sie na warsztatach foto, jezeli koniecznie potrzebujesz czyis uwag, aby popchnac swoj skill.
    Pudło.Trzeba czytać uważniej forum.

Jak już BeatX wytykasz błędy Miclesowi ,że nie ma w swoich ślubnych ani jednego zdjęcia w b&w to w mojej ocenie, jest to pozytyw.
    Piszę dlaczego:
    - znacznie trudniej jest zrobić dobre kolorowe zdjęcie niż dobre zdjęcie b&w;
    najlepsi na tej ziemi fotografowie rezygnowali z koloru,bo nie mogli nad nim zapanować;jak masz trochę zapału to ich znajdziesz po nazwisku
    - obróbka zdjęcia kolorowego wymaga znacznie więcej wiedzy od fotografika i pochłania więcej czasu przy obróbce
    - obróbką b&w maskuje się wiele niedoskonałości technicznych wynikających z niedociągnięć typu : niedoświetlenie, zły WB , duże ziarno ,itp.

...i to jest najczęstszy powód do sięgania po b&w

Ps.
    Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Ciekawym, co powiecie na to:
    To ciekawyś dalej,czy niekoniecznie ?
    Inny punkt widzenia niż Twój sam, krzepi Cię,czy osłabia

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

micles twoj artyzm fotograficzny (tworzenie i odbior) jest do cna przesiakniety zapachem canon-board :-?
    Tzn? Ja po prostu nie próbuję robić tego, czego nie umiem, czyli kreatywnej obróbki, odejścia od poprawności (wb, kontrastu, oświetlenia również). Takie rzeczy są przeznaczone dla ludzi, którzy mają w głowie wizje. Ja staram się tylko dążyć do poprawności, albo naturalnego upiększania narzucającego się w bezpośredni sposób.

michal_s. kombinuje i dobrze, bo jak nauczy się kilku obróbek, to będzie mógł wykreować swój własny styl. Aczkolwiek z drugiej strony i tak wszyscy teraz dążą do obróbki a'la Kalina bądź Błyskotliwi bo to jest teraz na topie. Ja uważam, że nie należy z tym wszystkim przesadzać, bo po czasie się znudzi, a w ustach zostanie gorzki niesmak. Standardowe zdjęcia są na chwilę obecną może i mniej atrakcyjne i wow-factorowe, ale na pewno mają większą szansę bycia zaakceptowanymi za 5,10,30 lat.

P.S. Chyba że pod tym sformułowaniem (z cytatu) kryje się co innego, to przepraszam, ale widocznie nie zrozumiałem.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

- sergiusz (ponizej jego zdjecie slubne)

.
    Widzę, że moje e-pokowe dzieła ślubne robią karierę. Mam tylko taką prośbę aby trzymać się cytatu i jeśli dwa zdjęcia tworzą serię łącznie z podpisem niezbędnym w tym przypadku to proszę przytaczać całość a nie wyrywać fragmentu z kontekstu. OK?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Michał, bój się boga, mogłeś przynajmniej jakiś innych kadrów poszukać, nie mówię już o obróbce. Faktycznie trochę na skróty poszedłeś. Ja od siebie tylko dodam że jeżdżę na tą klatkę tylko na wyraźne życzenie młodych, ale na pewno ani w portfolio ani tu nie będę pokazywał tych zdjęć. Te schody atakują już zewsząd, co nie zmienia faktu że z marketingowego punktu widzenia w portfolio warto mieć.
    na skróty ? może i na skróty, nie wiem.a może nie na skroty.. chciałem mieć te schody w portfolio, wiedziałem od początku że chce je podniszczyć teksturami. A że kadry i temat są oklepane ? No cóż, nie będę na siłę kazał parze młodej stawać na głowie zeby mieć INNE kadry. Za wiele w tym temacie nowego nie można wymyślić.
    Ja z efektu jestem zadowolony.
    Tak jak piszesz, warto je mieć w portfolio, i je mam.
    Poza tym, chcialem zmierzyć się z tym tematem, a jeszcze inna sprawa to fakt, że schody mnie kręcą, a jak sam wiesz wyboru w wawie nie ma..

Nie rozumiem trochę tego "świętego oburzenia".

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tam się święcie nie oburzam, byłem na tej klatce kilka razy, nie mam ani jednego powtórzonego ujęcia. Ty zrobiłeś tak samo tylko gorzej, dla mnie bez sensu. Nie chciał bym mieć identycznych kadrów w folio jak inny fotograf, ale to Twoja gęba i Twoje buraczki, mi tam wszystko jedno.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja tam się święcie nie oburzam, byłem na tej klatce kilka razy, nie mam ani jednego powtórzonego ujęcia. Ty zrobiłeś tak samo tylko gorzej, dla mnie bez sensu. Nie chciał bym mieć identycznych kadrów w folio jak inny fotograf, ale to Twoja gęba i Twoje buraczki, mi tam wszystko jedno.
    ale co tak samo ? tak samo jak Ty ? chyba trochę Cię pycha rozpiera, sorry....

temat schodów mnie kręci od dawna, od dawna chciałem to zrobić, jak tam wszedłem to rozejrzałem się i wiedziałem co chcę zrobić, zdjecia z góry na dół, z dołu w górę, przy oknie...... zresztą okno to chyba oczywista rzecz na tej klatce schodowej - cieżko go nie zauważyć i cieżko nie wykorzystać...

tak jak pisałem wcześniej ten temat jest taki, że trudno tu odkryć amerykę...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wiesz co PAnk, ale kwasisz..... specjalnie przejrzałem Twoje schody - i OK, kadry są podobne - całujaca się Para Młoda fotografowana z dołu w górę - widać ich powiedzmy profile a w tle schody..... ja zrobiłem podobnie, ale to ustawienie samo się narzuca - no bo jak są schody, to warto mieć parę młodą i te schody w tle...
    to samo przy oknie...... chyba nie chcesz powiedzieć że odkryłeś amerykę robiac zdjecie parze młdoej jak siedzi przy oknie i widać jednocześnie schody ?
    znaleźć Ci podobne zdjecia w sieci gdzie widać parę młodą przy oknie i jednocześnie schody ?
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 20-07-2010 o 09:25 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oj, widzę, że ten battle będzie epicki

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Aaa, przestańcie, bo się coś robi od tych schodów. Pank po prostu ma tam więcej ujęć i więcej par i mu się to opatrzyło, a teraz mądruje
    Ale nie dorabiajcie za bardzo filozofii do zdjęć tym bardziej do zdjęć ślubno-schodowych.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów