Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    Facebook wcale nie wygląda rewelacyjnie z regulaminem ale tak jak pisałem - mniejsze zło i większa funkcjonalnośc
    Facebook to chyba jeszcze bardziej rozbudowny system śledzenia i analizowania. W miare bezpiecznie można sie czuć tylko blokując dostęp dla wszystkich, oprócz znajomych. I na bieżąco trzeba zagladac w swój profil i ustawienia prywatności, bo prawie każda aktualizacja skryptu - a sa częste - pociaga za soba "reset do ustawień domyślnych", czyt. "zezwolenie na dostęp do danych z profilu i aktywności, wszelkich możliwych panbógraczywiedziećjakich aplikacji i uzytkowników"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

dokładnie
    a jak dobrze pamiętam ostatnia zmiana prywatności była prawie niezauważalna

Dopiero zaczyna Awatar komw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W NK regulamin jest zdecydowanie lepszy niż regulamin facebooka, zreszta wystarczy poczytać w necie branżowe pisma które porównywały oba regulaminy.
    Co do "masowego odpływu" ludzi z NK to nie macie racji, bo ludzi którzy odeszli ze względu na regulamin jest bardzo mało, a sama NK ma dużo dużo więcej użytkowników w Polsce niż facebook.
    heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

masowy raczej nie ale zauważalny
    w FB po wycięciu prawie wszystkich udostępnień grono znanych mi ludzi jest bardzo satysfakcjonujące
    porównania też przegladałem - FB korzysta w praw US tam jest liberalniej niż u nas ze stosowaniem prawa

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No cóż... Było już Grono, jest NK, a wschodzącą gwiazdą jest MordoKsiążka. Za dwa lata przyjdzie moda na następny portal, a potem na następny... I tak co dwa, trzy lata będziemy się przenosić z serwera na serwer siejąc różnymi danymi osobowymi po najdalszych zakamarkach netu. Oczywiście robiąc to w celu ochrony tych danych.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    No cóż... Było już Grono, jest NK, a wschodzącą gwiazdą jest MordoKsiążka. Za dwa lata przyjdzie moda na następny portal, a potem na następny... I tak co dwa, trzy lata będziemy się przenosić z serwera na serwer siejąc różnymi danymi osobowymi po najdalszych zakamarkach netu. Oczywiście robiąc to w celu ochrony tych danych.
    Piszesz tak, jakby każdy na darmowym serwerze mógł sobie założyć serwis społecznościowy i bez problemu przyciągnąć użytkowników, a przecież w tych serwisach są niewyobrażalne pieniądze. W takim FB setki milinów dolarów. Każdy chciałby przejąć pałeczkę najpopularniejszego serwisu społecznościowego na świecie...

Co ciekawe FB ma więcej wejść w USA niż główna strona Google. To znaczy, że ludzie częściej wchodzą na portal społecznościowy niż wyszukują dowolne informacje. Jakby mnie ktoś spytał, czy inny serwis, nie związany z wyszukiwaniem ma szanse prześcignąć najpopularniejszą wyszukiwarkę na liczbę odsłon, to bym odparł, ze to absolutnie niemożliwe. A jednak. FB nie jest wschodzącą gwiazdą, tylko wielkim słońcem, nie od dzisiaj.

Nie bronie FB jako takiego, tylko dziwie się, że lekceważy się jego potęgę. To jak wielką burzę, burzącą całe miasta nazwać poranną mżawką. Po prostu nie wypada.

A co do zagrożeń. Kiedyś ludzie nie mieli samochodów a więc nie ginęli w wypadkach samochodowych. Przyszło nowe, pojawiły się samochody, ludzie zyskali na mobilności... ale ile ludzi ginie codziennie na drogach? A na całym świecie w skali roku? Podpowiem, około 1,2 milina ludzi. Czy takie zagrożenie można z czymkolwiek innym porównać? Zagrożenia internetowe mają się do tego ni jak. A mimo to nikt nie apeluje, że samochodów powinno się zakazać, że nie warto nimi jeździć. Z resztą, co z tego, że ja nie będę jeździł samochodem, skoro zginę na pasach.

Nowe rzeczy przynoszą nowe zagrożenia. To naturalny przebieg wydarzeń. Dla naszych dzieci zagrożenia internetowe będą tak oczywiste jak dla nas zagrożenia na drodze. Będą ich świadomi, będą się starali uważać... ale będą się tyle tym przejmować, co my codziennie wsiadając do samochodu.

Każdy ma prawo wyboru, może zamieszkać w domku bez prądu i bieżącej wody, żyjąc z tego co sam będzie uprawiał. Zyska spokój i wolność od zagrożeń charakterystycznych dla nowej cywilizacji, ale powrócą stare zagrożenia, choroby i dzikie zwierzęta. No i oczywiście nie będzie mowy o żadnych korzyściach z technologii. Kwestia priorytetów.

Zawsze warto spojrzeć na problem z szerszej perspektywy. Najłatwiej powiedzieć, że wszystko co nowe to samo zło, bo kiedyś ludzie żyli i bez tego i dobrze było.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie pisałem lekceważąco o MordoKsiążce. W Stanach pewnie jest on najpotężniejszym portalem społecznościowym. Nie wiem, nie byłem i na razie nie wybieram się tam. Jednak E-bay też jest światową potęgą, która w początkowej fazie nawet troszkę zatrzęsła naszym internetowym bazarem różności, ale po krótkotrwałej modzie sprawa się rypła. Póki co odpływ ludzi na FB jest u nas spowodowany bardziej modą, niż potrzebą, a ta za dwa lata się zmieni.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Dopiero zaczyna Awatar komw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    masowy raczej nie ale zauważalny
    w FB po wycięciu prawie wszystkich udostępnień grono znanych mi ludzi jest bardzo satysfakcjonujące
    porównania też przegladałem - FB korzysta w praw US tam jest liberalniej niż u nas ze stosowaniem prawa
    uwierz mi, odpływ ludzi jest dla większości użytkowników niezauważalny.

Co do tego, że portale społecznościowe przemijają i pojawiają się nowe. OK, ale jest jedno ale. NK w obecnej chwili ma tak dużo użytkowników, (większośc polaków korzystających z Internetu ma u nas konta), że ciężko aby jakikolwiek inny portal społecznościowy zagroził pozycji NK. Może facebook jest w tej chwili jakimś konkurentem dla NK, ale jego fenomen polega tylko i wyłącznie na promowaniu go aktualnie chyba we wszyskich mediach. Mediom się znudzi, i ludzie znów zaczną odpływać z FB.
    heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    jasna sprawa.

Proszę się częstować.
    Dzięki. Ja się poczęstowałem i już widzę, że kilku znajomych poczęstowało się ode mnie.

cytat z NK
    "Nie zobaczysz się na opakowaniu jogurtu, na kubku czy plakacie!"

aby mieć tego pewność należy złożyć oświadczenie

"Użytkownik poprzez umieszczenie Danych, w szczególności wizerunku,........... udziela NK niewyłącznej licencji na wykorzystywanie "

Ja wcale nie boję się że będę na kubku , bo aż taki atrakcyjny nie jestem, kto by pił z takiego kubka ?

Dane osobowe nie zostaną wykorzystane pod warunkiem , że dasz na piśmie prawo do ich pełnego wykorzystania Normalnie jaja.

cytat
    " wyrażam zgodę na nieodpłatne przetwarzanie i wykorzystanie przez spółkę „Nasza Klasa Sp. z o.o.” mojego zdjęcia głównego (w tym wizerunku) wraz z imieniem, nazwiskiem lub pseudonimem w celach reklamowych Spółki i jej kontrahentów poza Serwisem."

Jak ktoś za coś komuś płaci to jest "kontrahentem " ? Jak zapłaci za dane teleadresowe to jest kontrahentem ?

NK zapewnia, że nasze dane potrzebne im do gier. Do gier im potrzebne ? a po kiego mi ich gry ? Czy ja się tu logowałem żeby w gry grać ?

Zgody nie zaakceptowałem i nie zaakceptuję , czekam aż mnie wywalą.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komw Zobacz posta
    uwierz mi, odpływ ludzi jest dla większości użytkowników niezauważalny.

Co do tego, że portale społecznościowe przemijają i pojawiają się nowe. OK, ale jest jedno ale. NK w obecnej chwili ma tak dużo użytkowników, (większośc polaków korzystających z Internetu ma u nas konta), że ciężko aby jakikolwiek inny portal społecznościowy zagroził pozycji NK. Może facebook jest w tej chwili jakimś konkurentem dla NK, ale jego fenomen polega tylko i wyłącznie na promowaniu go aktualnie chyba we wszyskich mediach. Mediom się znudzi, i ludzie znów zaczną odpływać z FB.
    Żebyś się nie przeliczył...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów