Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Jakie drugie body na wycieczki ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Za wąsko :P A poza tym już jest 18-200 pod cropa i jakby 28mm mnie zadowalało to bym wiedział co kupić ;p
    18*1,6 = 28,8 ;p, a 28-300L jest pod FF no i jakość nie do porównania. ( To tak odnośnie czyjejś sugestii, żebyś przesiadł się na 5D)

Na Twoim miejscu brał bym lepsze obiektywy, ale skoro chcesz wariant z 2 body, to dał bym fisheye na jakieś używane xxxD (bo ja mało używał bym fisheye, nie wiem jak w Twoim wypadku i nie widzę sensu kupowania nowych rzeczy), a inne na 30. Nie widzę sensu obciążać współtowarzyszki drugą 30. Ja też na wakacjach przechadzam prawie cały dzień z 20 na karku czy ramieniu + torba z obiektywami i innymi duperelami na 2 ramieniu i wiem, że to może boleć, także nie "uszczęśliwiał" bym nikogo w ten sposób. Ale to tylko moje zdanie, a zrobisz jak uznasz. Pozdrawiam.

Bywalec

Domyślnie

No wiadomo, że nikogo nie będę zmuszał do dźwigania moich zabawek... dana osoba musi sama wyrazić chęć porobienia zdjęć i wtedy mogę użyczyć sprzętu

A tu takie pierwsze lepsze zdjęcie, żeby nie było, że dwa aparaty do fanaberia

Domyślnie

No wiadomo, że nikogo nie będę zmuszał do dźwigania moich zabawek... dana osoba musi sama wyrazić chęć porobienia zdjęć i wtedy mogę użyczyć sprzętu

A tu takie pierwsze lepsze zdjęcie, żeby nie było, że dwa aparaty do fanaberia
    [...]
    Nie trzeba szukać tak daleko. Z forum to chociaż by Micles lata z 2 aparatami. Inni pewnie też ale nie widziałem ich na zdjęciach.

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

2 aparatów nie nosiłem, aczkolwiek jeden i ciężki plecak wiele razy Wydaje mi się, że to nie byłby wielki problem z dwoma aparatami. Odpowiednia regulacja pasków i nie wieszanie na samej szyi tylko przez ramię po skosie i powinno być ok... Tzn w teorii
    Biegalem z dwoma i to nie jest takie wygodne. Szczegolnie kiedy masz jeszcze cos na plecach. Jakbys to nie poustawial to poplacza sie paski albo akurat bedziesz musial plecak zdjac. Choc z plecakiem jeszcze nie jest tak zle. Za to z torba przez ramie jest beznadziejnie - jak chcesz ja zdjac to musisz zdjac wszystko. Nawet przesunac trudno.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

A zdjęcia bym robił czym? Wyszedł jakiś nowy EF 16-300mm ?
    nie szłyszałem, ale wiem że do turystycznych zastosowań jest T18-270VR, znajomy ma na 450d i sobie chwali ... obiektyw do wszystkiego :wink:

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Jak to mowia do wszystkiego czyli do ****. To samo co z moim Tamronem

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

seb2k6 a powiedz mi co ty rozumiesz przez "wycieczki"? Bo ja ci powiem np. ze 3 dni przed moja ostatnia wycieczka padla mi migawka i szykbo 400d zastapilem Lumixem i nigdy jeszcze nie mialem takiej swobody. Jak ty chcesz nocis 2 lustra to pelen szacun albo zle rozumiem pojecie "wycieczka". No, chyba ze jestes jakims masochista i lubisz tachac ze soba straszne kilogramy. Reasumujac kup kompakta jezeli faktycznie wybierasz sie na wycieczki, np. z plecakiem.
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Bywalec

Domyślnie

Ludzie co z Wami

Lustrzanke z 2 obiektywami moge wziasc a dodakowe body czyli 500 gram wiecej to juz masochizm?

Zacznijcie czytac co ja pisze i czytajcie ze zrozumieniem. Mam juz kompakt wiec po co mi drugi?

Dla niektorych widze lustrzanka to tylko na sluby i inne kotlety?

A slyszeliscie kiedys o amatorskiej fotografii podrozniczej? Nie wiecie co to jest wycieczka?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

450d z fishem 30d z 55-250 is

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Ja tu sie martwie jak połączyć 5D (bez gripa oczywiście) + 17-40L + 50/1.4 + 85/1.8 + ciężki statyw = plecakiem foto, w którym będzie jeszcze woda, jedzenie, ubrania i podpięty śpiwór i kurtka na 4 dni ciągłego chodzenia po tatrach ze spaniem w schroniskach. Wychodzi jakieś 14 kilo na plecach i sądzę, że to dużo za dużo. Próbował ktoś kiedyś czegoś takiego? Ogólnie wytrzymały jestem, dla dobrych zdjęć mogę dużo znieść, ale jak mają mi sie plecy urywać to podziękuję.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów