Strona 18 z 31 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Poczytaj jakoś książkę o kompozycji kadru.
    ale co to zmienia ? jeśli faktycznie zdjęcia było skadrowane że pół profilu ucięte i dalej nic , no to spartolone

tak czy owak , kilka zdjęć mógłbyś wrzucić

jeśli to w sumie zaraz zaczną się jazdy na osoby które tu się wypowiadają itd itp co już widać heh
    no comment...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Pół profilu ucięte ok. Ja zrozumiałem że osoby były nie centralnie w kadrze - a w mocnym punkcie własnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Napisał że kadr przechodzi przez środek twarzy , czyli cały profil nie jest na zdjęciu , więc to chyba nie chodzi o kadrowanie np 2/3. Tak czy owak, zaczyna się bez sensowna dyskusja bo nikt nic na oczy nie widział ;]
    no comment...

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    zaczyna się bez sensowna dyskusja bo nikt nic na oczy nie widział ;]
    I pewnie nic nie zobaczymy. Pewnie zdjęcia niezłe, tylko nie trafiły w gust zamawiających i teraz wieszają psy na fotografie.
    shadowman25 zamaż twarze i pokaż kilka zdjęć, bo zaczynam podejrzewać, że to nie o prywatność chodzi a twoje i twojej żony niespełnione oczekiwania co do zawartości zdjęć. Pokaż, że fotograf do d.py a nie marudny klient.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeżeli Pan czyta w językach zagranicznych, to proszę zajrzeć na strony np. fotografów ślubnych w USA i znależć tam dokładnie takie same biadolenia na parszywych klientów nie doceniających profesjonalnej fotografii ślubnej jak w tym wątku. I przekonywanie, że trzeba dać $4000 , żeby być zadowolonym, a amator robiący zdjęcia slubne to katastrofa, a to niepowtarzalne chwile, a młodzi nie pojmują, bo są głupi i sknery i mają mentalność nie taka jak należy i tak dalej. Dlaczegoś takie teksty zamieszczają. Nie z nadmiaru klientów z wiązkami dolarów w zębach.
    No widać na świecie wygląda to podobnie jak u nas tylko poziom cenowy jest inny. Zresztą te głosy w stanach o konieczności "reglamentacji" jedynek są poniekąd potwierdzeniem tego co piszesz.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Sam byłem na kilku ślubach na których fotografa zawodowego w ogóle nie było i nikt nie słyszał, że teraz musi być reportaż. I co im zrobić? Zwyzywać i zesłać do obozu reedukacyjnego?
    No wypadałoby . Co najmniej obowiązkowe czytanie wątków na tym forum :wink:.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Tak czy owak, zaczyna się bez sensowna dyskusja bo nikt nic na oczy nie widział ;]
    Otóż to - póki nie ma konkretów trudno dywagować. Zresztą co ma za znaczenie ocena ogółu skoro zainteresowanym nie odpowiadają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja może jestem jakiś dziwny... ale jak za 750 zł można zrobić zdjęcia jeżeli się robi to legalnie... ?? zapłacisz podatek materiał... zakładam że nie masz vatu... to ile zostaje?? 300 zł?? trzeba to policzyć rozsądnie żeby się fotografowi chciało przyłożyć do obróbki a przede wszystkim do pstryknięcia sensownych fotek ta kwota zarobku musi po prostu być wyższa... no chyba że ja jakiś nienormalny jestem.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    ja może jestem jakiś dziwny... ale jak za 750 zł można zrobić zdjęcia jeżeli się robi to legalnie... ?? zapłacisz podatek materiał... zakładam że nie masz vatu... to ile zostaje?? 300 zł?? trzeba to policzyć rozsądnie żeby się fotografowi chciało przyłożyć do obróbki a przede wszystkim do pstryknięcia sensownych fotek ta kwota zarobku musi po prostu być wyższa... no chyba że ja jakiś nienormalny jestem.
    Umowa o dzieło. Powinno jakieś 500zł zostać w kieszeni spokojnie
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Umowa o dzieło. Powinno jakieś 500zł zostać w kieszeni spokojnie
    zdRAWki
    Chyba nawet więcej, bo pewnie można dać koszty uzyskania 50%.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No 500 zł spokojnie. Oczywiście o ile kogoś ubezpieczenie nie interesuje no i ma zamiar robić zdjęcia sprzętem pokroju , no zaszalejemy , 30D + Tamron 17-50/2.8.

Aha , no i jest na utrzymaniu rodziców ;]
    no comment...

Domyślnie

A może ta cena była własnie adekwatna do zdjęć ktore robie ten owy fotograf ? Przeciez wiadomo ze za 750zł młoda para nie bedzie miała zdjęć takiech jakie robi fotograf który bierze 4 tys

shadowman25 - Moze poleciales na niska cene usługi ?
    Napisz jeszcze czym sie kierowales wybierajac fotografa za taka kase
    Był Nikon... teraz jest Canon !

Strona 18 z 31 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów