Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Co i jak sprawdzić przy kupnie lustrzanki?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swi3zy Zobacz posta
    Przy używanym sprzęcie warto spojrzeć na migawkę, czy jest mocno pozdzierana.
    Chcesz "na oko" oceniać stan migawki sprawdzając jej "zdarcie"? Bądźmy poważni.
    EOS + Speedlite

kubus456
    Guest

Domyślnie

Dziękuje za wszelkie porady. Na pewno przydadzą się jeszcze innym kupującym. A sprawa rozwinęła się następująco. Aparat, który miałem oglądać został sprzedany niby znajomemu. Nie czekając (wakacje) zamówiłem 500d w Fotojokerze za 2396zł + 30zł dowóz do sklepu. Wczoraj oglądałem aparat i patrze a tam MADE IN TAIWAN! Od razu miałem jakieś złe przeczucia. Kilka fotek i znalazłem hot pixela...albo jeszcze coś innego bo na ekranie to było większe niż piksel ekranu i miało jajowaty kształt. Aparat oczywiście został w sklepie i oni mają go odesłać do Canona. Minus dla firmy za produkcje lustrzanek w Taiwanie. Niech kompakty sobie tam produkują ale nie lustrzanki... Tak więc następne zamówienie będzie z zaznaczeniem, że body musi być wyprodukowane w Japoni.

Gdzie zostały wyprodukowane wasze 500-stki?
    Myślę teraz też nad 1000D (zostałoby 800zł w kieszeni), ale czytałem, że nie współpracuje z jaśniejszymi szkłami (nic jaśniejszego niż 50mm 1.8 nie planuje kupować). O co w tym chodzi?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubus456 Zobacz posta
    Dziękuje za wszelkie porady. Na pewno przydadzą się jeszcze innym kupującym. A sprawa rozwinęła się następująco. Aparat, który miałem oglądać został sprzedany niby znajomemu. Nie czekając (wakacje) zamówiłem 500d w Fotojokerze za 2396zł + 30zł dowóz do sklepu. Wczoraj oglądałem aparat i patrze a tam MADE IN TAIWAN! Od razu miałem jakieś złe przeczucia. Kilka fotek i znalazłem hot pixela...albo jeszcze coś innego bo na ekranie to było większe niż piksel ekranu i miało jajowaty kształt. Aparat oczywiście został w sklepie i oni mają go odesłać do Canona. Minus dla firmy za produkcje lustrzanek w Taiwanie. Niech kompakty sobie tam produkują ale nie lustrzanki... Tak więc następne zamówienie będzie z zaznaczeniem, że body musi być wyprodukowane w Japoni.
    I koniecznie przez gejsze po północy. Kocham magiczne myślenie i mrożące krew w żyłach legendy internetowe.

Gdybyś zamiast pisać na forum - pokusił się o trud jego poczytania, pewnie dotarłbyś do wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=47259.

Gdzie zostały wyprodukowane wasze 500-stki?
    Myślę teraz też nad 1000D (zostałoby 800zł w kieszeni), ale czytałem, że nie współpracuje z jaśniejszymi szkłami (nic jaśniejszego niż 50mm 1.8 nie planuje kupować). O co w tym chodzi?
    Mój 1000d na pewno lepiej współpracował z jasnymi szkłami niż 550d i 7d kolegi. Obawiam się jednak o kraj produkcji, może być to coś gorszego niż Tajwan, np. Wielka Brytania.
    Entuzjastyczny Neofita

kubus456
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta

Gdybyś zamiast pisać na forum - pokusił się o trud jego poczytania, pewnie dotarłbyś do wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=47259.
    To było jakby nieco większe czerwone.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To było jakby nieco większe czerwone.
    No to kaplica. O większych czerwonych nie ma stosownego wątku.
    Entuzjastyczny Neofita

kubus456
    Guest

Domyślnie

Jakbym wcześniej znał tą sztuczkę to może by pomogła. A Ty byś kupił aparat z takim czymś?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    znana sztuczka z dekielkiem . Miałem już kilka korpusów, w których przy dłuższym, kilkunastosekundowym naświetlaniu jeden z narożników mienił się jasną poświatą.
    a wizjer dokładnie zasłaniałeś?
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Co i jak sprawdzić przy kupnie lustrzanki?

Cytat Zamieszczone przez swi3zy Zobacz posta
    To ja dorzucę 5 groszy. Przy używanym sprzęcie warto spojrzeć na migawkę, czy jest mocno pozdzierana. Jeżeli tak, a właściciel twierdzi, że aparat zrobił ledwie 1000 zdjęć, to proponował bym podziękować temu panu...
    Odróżnisz stan migawki z przebiegiem 20tys od tej z przebiegiem 50tys ?

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Odróżnisz stan migawki z przebiegiem 20tys od tej z przebiegiem 50tys ?
    Górnik czy podróżnik w czasie?

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Tom77 wielki szacun za odgrzewanie trupa sprzed 4 lat i jeszcze wypowiedz nic nie wnosząca.
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów