Dziękuje za wszelkie porady. Na pewno przydadzą się jeszcze innym kupującym. A sprawa rozwinęła się następująco. Aparat, który miałem oglądać został sprzedany niby znajomemu. Nie czekając (wakacje) zamówiłem 500d w Fotojokerze za 2396zł + 30zł dowóz do sklepu. Wczoraj oglądałem aparat i patrze a tam MADE IN TAIWAN! Od razu miałem jakieś złe przeczucia. Kilka fotek i znalazłem hot pixela...albo jeszcze coś innego bo na ekranie to było większe niż piksel ekranu i miało jajowaty kształt. Aparat oczywiście został w sklepie i oni mają go odesłać do Canona. Minus dla firmy za produkcje lustrzanek w Taiwanie. Niech kompakty sobie tam produkują ale nie lustrzanki... Tak więc następne zamówienie będzie z zaznaczeniem, że body musi być wyprodukowane w Japoni.
Gdzie zostały wyprodukowane wasze 500-stki?
Myślę teraz też nad 1000D (zostałoby 800zł w kieszeni), ale czytałem, że nie współpracuje z jaśniejszymi szkłami (nic jaśniejszego niż 50mm 1.8 nie planuje kupować). O co w tym chodzi?
I koniecznie przez gejsze po północy. Kocham magiczne myślenie i mrożące krew w żyłach legendy internetowe.
Gdybyś zamiast pisać na forum - pokusił się o trud jego poczytania, pewnie dotarłbyś do wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=47259.
Mój 1000d na pewno lepiej współpracował z jasnymi szkłami niż 550d i 7d kolegi. Obawiam się jednak o kraj produkcji, może być to coś gorszego niż Tajwan, np. Wielka Brytania.
Entuzjastyczny Neofita
Jakbym wcześniej znał tą sztuczkę to może by pomogła. A Ty byś kupił aparat z takim czymś?
pozdro.,
m.
7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5