Strona 3 z 31 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Gość ma w sieci portfolio? Ostateczny argument może być taki, że pokażecie innym potencjalnym klientom autentyczne efekty jego pracy, a nie wybrane zdjęcia z portfolio.
    zdRAWki
    Nie ma w sieci portfolio, ogladaliśmy wczesniej jego fotoksiązke. Która wygladała bardzo przyzwoicie. Była zlepkiem róznych uroczystosci weselnych.

W tej chwili walka toczy sie tylko o ty by pokazał nam pozostałe zdjęcia i bysmy mogli sobei z nich cos jeszcze wybrać.

Dostalismy jeszcze od niego prezentacje multimedialną ze 150 zdjęciami, której nie odtwarza każde dvd a na komputerze z programów tylko windows media player. W power dvd nie ma szans by ruszyło sprawdzalismy juz na 5 komputerach.
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    Cena zdjęc to 750zł. Wydaje sie nam teraz ze fotograf poprostu zgrywa wielkiego artyste. Ma 19 lat. Problem jest w tym że on ma dać nam zdjęcia według własnego uznania a nie to co my wybierzemy. Większość zdjeć to goście weselni. Plener to tylko 12 zdjęć na których jest zielone rozmyte tło (tego typu zdjęcei moge zrobić przy najbliższym krzaku) a robilismy plener przez 2 godziny.

Po ostrej wymianie zdan dosłał nam 9 zdjęć, które jakosciowo "mogły by być". Były to zdęcia z rodzicami chrzestnymi i rodzeństwem. (Po ich obejrzeniu wydaje mi sie ze zostawił sobie te lepsze a nam dał to co gorzej wyszło)

Nie mamy zdjeć po wyjściu z kościoła oraz moment sypnięcia ryżem i zbierania monet.

Co jest najbardziej śmieszne (pwno tutaj nie jeden z Was sie rozbawi) zdjęcie grupowe robił w formie panoramy tzn. zrobił 3 zdjęcia które miał połaczyc w jedą całość (puzzle) Niestety połaczyć tego sie nie.

Dodam jeszcze ze zdjecia robiła nam osoba która ma zarejestrowaną działalnośc gospodarczą. Wiec robi tego typu usługi legalnie.
    Prowadzi działalność i umowa na gębę ?... 750 zł to jest jakieś nie porozumienie , powinna się wam już zapalić czerwona lampka. Nie trzeba od razu płacić 3-4k ale pewne granice są.

Podaj regon tego kogoś to sprawdzimy sobie go.

Generalnie , macie nauczkę , jeśli dla Was zdjęcia były ważne to tym bardziej bolesną. Nie zrobić już zbyt dużo , możecie próbować negocjować. Na Waszym miejscu dał bym nawet propozycje kupna za "parę stówek" reszty zdjęć bo może coś się wybierze.

19 lat i fotograf....
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Spytam jeszcze raz, bo odpowiedzi się nie doczekałem:
    CZY ZAWARLIŚCIE UMOWĘ NA PIŚMIE LUB MACIE ŚWIADKA NA OKOLICZNOŚĆ JEJ ZAWARCIA EWENTUALNIE ZAPŁATY CENY??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

A moze pokaz kilka fot? Nie wiemy nawet czy sa faktycznie kiepskie. Z doswiadczenia wiem, ze sa ludzie dla ktorych bokech, to takie nieostre cos Moze na sali byly deski na suficie? Ja tak u szwagierki mialem(sufit deski i zolte sciany). Wszyscy wsiadaja na fotografa nie widzac co zrobil.
    40D+1000D+T17-50+S10-20+C50_1.8+430EXII
    A tu moje kilka fotek http://www.studiomigawka.pl/

Uzależniony

Domyślnie

Cena zdjęc to 750zł. Wydaje sie nam teraz ze fotograf poprostu zgrywa wielkiego artyste. Ma 19 lat...
    ... Micles?? No wiesz...

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Cena zdjęc to 750zł.
    I tyle w temacie. Reszty nie trzeba komentować.
    W tej cenie to raczej bym się nie spodziewał profesjonalnego fotografa. 750 zł to kosztuje sam plener u dobrego fotografa (czasami i więcej). Są rzeczy na których nie należy oszczędzać i sami sobie jesteście winni, a nie teraz wylewacie gorzkie żale na forum.
    Polak zawsze mądry po szkodzie.

Dodatkowo, chciałbym zobaczyć te zdjęcia.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Domyślnie

Temat - rzeka , nauka nie idzie w las , na przyszłość zasięgnąć opinię o usługodawcy , popytać znajomych , odwiedzić go kilka razy , obejrzeć jego pracę u innych to przecież młody człowiek , podejrzewam że dopiero zaczyna .
    Nie wieszajcie złych opinii bo znamy temat z jednej strony a druga milczy , trza by coś zobaczyć i wyciągnąć wnioski . Mam firmę ponad 30 lat i z różnych sytuacji dało się wyjść , podejrzewam że z tej też jest wyjście tylko na spokojnie.
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxon52 Zobacz posta
    Temat - rzeka , nauka nie idzie w las , na przyszłość zasięgnąć opinię o usługodawcy
    Tzn. na imprezę z okazji rozwodu, czy drugi ślub?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Co jest najbardziej śmieszne (pwno tutaj nie jeden z Was sie rozbawi) zdjęcie grupowe robił w formie panoramy tzn. zrobił 3 zdjęcia które miał połaczyc w jedą całość (puzzle) Niestety połaczyć tego sie nie.
    Tu się nie ma z czego śmiać, tu trzeba płakać
    Podobną akcję miałem ostatnio na weselu. Robiłem jako "drugi" ale oprócz naszej dwójki sporo było osób z różnymi aparatami - od małpek do czegoś w stylu XXD albo XXXD (nie przyglądałem się). Robiłem zdjęcie jakiejś większej grupki weselników, ale że na cropie mi zabrakło miejsca na 17mm to zacząłem się trochę cofać (zdjęcie w pomieszczeniu). W tym momencie podchodzi do mnie człowiek "małpka" (specjalnie nie powiedziałem człowiek z małpką - ze względu na szacunek dla aparatu ) i wskazując na aparat mówi mi żebym panoramę zrobił i potem sobie posklejam...
    Grzecznie podziękowałem za "rady" i się odwróciłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z panoramą można się pobawić czasem , ja robię jeśli już tak http://farm5.static.flickr.com/4093/...d4200bfa_b.jpg

Co do tematu , w sumie już wszystko zostało powiedziane.
    no comment...

Strona 3 z 31 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów