Strona 152 z 228 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Na plenerze mam 2 aparaty wielką torbę i wielki softbox na statywie, ostatnią rzeczą jaką potrzebuję to laptop, zwłaszcza że mój ma 17" matrycę. Szkoda zachodu i nie ma sensu dźwigać, miniaturowy wyświetlaczyk Dsa II jest dla mnie wystarczający.
    no dobra ale zobacz ile zyskujesz na "lansie" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Softbox jest wystarczająco lansiarski.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

dlatego właśnie chcę kupić w końcu coś do błyskania...

myślisz że parasolka będzie OK ? taka duża 150 cm ? parasolka troszkę trąci myszką, nie uważasz ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Tak, parasolki były modne w zeszłym sezonie, w tym roku softboxy, w przyszłym słyszałem że na topie będą beauty dishe . Na serio, 150 cm to za dużo jak chcesz rozpraszać, do odbijania ok, z tym że musisz mieć kogoś do trzymania tego bo parasolki bardzo lubią latać.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Tak, parasolki były modne w zeszłym sezonie, w tym roku softboxy, w przyszłym słyszałem że na topie będą beauty dishe . Na serio, 150 cm to za dużo jak chcesz rozpraszać, do odbijania ok, z tym że musisz mieć kogoś do trzymania tego bo parasolki bardzo lubią latać.
    chcę kupić taką 150 cm - taka ładna, z zewnątrz czarna, a w środku biała - ona nie jest dyfuzyjna, ona odbija światło. Myślę że ładne z tego światło wyjdzie, bo duża jest. Będę miał takie dwie.
    Do tego 2 x quantuum dual power - jedna 300 Ws a druga 600 Ws.
    Myślę że można tym powalczyć.

No i lansik będzie niezły.

Lamp systemowych nie zamierzam używać - to takie trochę amatorskie rozwiązanie. ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    no dobra ale zobacz ile zyskujesz na "lansie" ;-)
    LOL!
    Lamp systemowych nie zamierzam używać - to takie trochę amatorskie rozwiązanie. ;-)
    Dzisiaj na sesji używałem lampy systemowej - w przyszłym tygodniu zobaczysz jak bardzo amatorskie rozwiązanie to jest ;P

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Głupoty gadasz, to pełen pro jak masz odpowiednie wyzwalacze i odpowiedni osprzęt.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Miasto
    wawa

Domyślnie

Czy amatorskie nie wiem, ja używam, efekty widać. Plener ślubny ze studyjnymi gratami to nie jest wygodna sprawa, chyba że robisz w jednym miejscu. Ja wolę lampy systemowe, jestem mobilny i o to chodzi.

Domyślnie

Przecież sobie jaja robię...... z tym "amatorskim rozwiązaniem"..... :-/

Nawet na końcu dałem znaczek ;-)
    (...).

Też myślę o lampach canona 580 EX na przykład, ale przy mocnym słońcu taka lampa a nawet dwie mogą wymięknąć - zwłaszcza jak chcę mieć duże żródło światła.
    Dlatego myślę o 300 Ws i 600 Ws quantuuma - akumulator do quantuuma nie jest wcale bardzo ciężki, i tak asystenta będę zabierał ze sobą.
    Ewentualnie mam jeszcze 2 razy 430 EX - dodatkowo przy słabym słońcu można i tym (od parasolki niedużej).

Miasto
    wawa

Domyślnie

Wystarczy szukać cienia albo zakładać szare filtry. Nie zaczynam sesji przed 16 i niezmiernie rzadko zdarza mi się że muszę włączyć w lampach hss.

Strona 152 z 228 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów