Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    ...zaraz Sergiusz napisze które pozycje w kościele są tymi jedynymi i właściwymi
    Nie, On nie napisze - On nas poprosi żebyśmy się zastanowili i sami sobie odpowiedzieli...
    uwielbiam wszystkowiedzących
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale nie ma jakiegoś złotego środka gdzie stać. Najlepiej tam skąd zrobi się możliwie najlepsze zdjęcia.:-D W tym konkretnym przypadku operator kamery zajął według mnie najbardziej optymalne miejsce. Czarny garnitur potrzebuje nieco więcej światła niż biała suknia z tymi wszystkimi welonami, kapeluszami i czym tam jeszcze podatnymi na przepały. Popatrzcie jak układa się światło na zdjęciu nr 2
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pierwsze przepali się białe, ale firma Canon dostarcza nam narzędzi, które umożliwiają rejestrowanie scen o rozpiętości 7-8EV, co w większości przypadków wystarcza. A na pewno w sytuacjach, w których lampa błyskowa na aparacie nie jest jedynym źródłem światła.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do miana "operatora kamery" to temu Panu dużo brakowało niestety.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

tak sobie czytam i myślę i się zastanawiam?
    Gdyby tak mieć ze dwa dyfuzory w bagażniku,np: takie z blend 5w1 i do tego folie oświetleniową, niebieską co by oziębiło trochę swiatło i dogadać się z takim kamerunem, że mu się te jego halogeny trochę zmodyfikuję?
    Pomysł może i trochę hura optymistyczny, ciekaw jestem jaki był by efekt.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tu nie chodz tylko o barwę ale i kontrasty jakie się robią , nadal to tylko "dobre" dla 1 planu a co z resztą

poza tym , weź się dogadaj z takim kamerunem co budowlankami świeci , przecież on najmądrzejszy i wszystko wie...
    no comment...

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

tu nie chodz tylko o barwę ale i kontrasty jakie się robią , nadal to tylko "dobre" dla 1 planu a co z resztą
    Masz rację, aczkolwiek wydaje mi się, że same halogeny, mogę się mylić, jeszcze tak źle nie robią. Z takiej wysokości sieją raczej dalej niż tylko do pary młodej. Wydaje mi się, że problemem tu jest halogne na lampie, on najbardziej bałagani.

poza tym , weź się dogadaj z takim kamerunem co budowlankami świeci , przecież on najmądrzejszy i wszystko wie...
    To już temat na inny wątek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Edit ---

chodziło oczywiście o halogen na kamerze
    Ostatnio edytowane przez pawelpaciorek ; 25-06-2010 o 14:27 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Fotoreportaż to zbiór kilku lub kilkunastu zdjęć opowiadających jakąś historię, gdzie głównymi bohaterami są ludzie. Drugi i trzeci plan lub jak kto woli wieloplanowość jest nie mniej istotna bo pokazuje miejsce zdarzenia w tym przypadku samej uroczystości. Ale to nie znaczy, że na wszystkich zdjęciach ma być on doskonale widoczny. W niektórych ujęciach może nawet rozpraszać tak jak na zdjęciu nr1 ten facet po prawej stronie kadru.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i sprowadzamy problem do vitezowego degustibusa, zatem ja odpadam. Jestem po stronie tych, co "im mniej lampy tym lepiej, a jak już, to offshoe i najlepiej miękkie" i nic tego nie zmieni ;D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja też jestem orędownikiem robienia bez lampy o ile na to pozwalają warunki. Ale są dwie szkoły: falenicka i otwocka i jedna z nich zaleca stosowanie lampki wideo bo podobno ma zbawienny wpływ na kolor skóry http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=494

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów