Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

takie proste pytanie

do tej pory raczej nie miałem z nimi na slubach wiekszych problemów...

ale w ostatni weekend trafił mi się taki. Że jak teraz przygotowuje fotki to siedzę i płacze.

a) przed Państwem Młodym postawił 2 halogeny budowlane z totalnie żółtym światłem na
    jednym i biało niebieskim na drugim.

b) cienie tak ostre że można ciąć - na niektórych zdjęciach zastanawiam się czy może zapomniałem i miałem na korpusach lampy...

c) na kamerze dodatkowy halogen powodował że zastanawiałem się jak zrobić HDR na żywych ludziach. Jako że pan kamerun "artysta" to krecił 1,5-2m od młodych czasem 50cm. wiec twarze wypalone reszta ciemność

kościół sam w sobie jest cieżki kolorystycznie (oswietleniowo) cześć świateł to halogeny część energooszczedne żarówki w niebieskich cześć w żółtych kloszach do tego witraże w odcieniach niebieskiego i czerwonego. jakoś tam zazwyczaj sobie radzę ale to co rozświetlił kamerun... mimo miejsca gdzie sie znajdowałem miałem ochotę dokonać czynów grzesznych.

jak gdzieś znajdę to mam na fotce kameruna... czarne bojówko-dziinsy ( z kilkoma plamami) czarna koszula sportowa ni to cienka bluza dresowa ni grubsza podkoszulka do tego szelki.( powodowały ze spodnie wysoooko nad pasem i sporo nad butami)

czy za zabicie kameruna dają rozgrzeszenie ??

pozdrawiam.
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

No to nie zazdroszczę sesji , niestety rozgrzeszenia nie dostaniesz
    A tak na marginesie dziwi mnie fakt jak kameruny kamerunują 1,5m od młodych i stoją jak kołki w jednym miejscu .
    Przecież mają jakieś zoomowanie i z powodzeniem można stanąć w większej odległości coby nie wyglądało nachalnie .No ale cóż życie...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kamerun też człowiek, więc jest duże prawdopodobieństwo pójścia do paki.

Ale chętnie zobaczyłbym te "efekty specjalne"...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

aa jeszcze pan kamerun zdziwił się ze przed uroczystością chce porozmawiać z księdzem jako gospodarzem na temat robienia zdjęć pokazać glejta że wiem jak się zachować. Żeby był spokojniejszy że mu nikt nie będzie numerów na ołtarzu robić
    pan kamerun sie przyznał ze glejt to co prawda ma ale robiony na wzór i woli pokazywać w ostateczności. Już wtedy powinno zapalić mi się ostrzegawcze światełko.

ale w sumie co. powiedzieć młodym ze nie robię zdjęć czy księdzu ze kamerun to ...

ehh sory za moje wynurzenia ale kościelnymi fotkami troszke podłamany w sumie ilością pracy co mnie czeka teraz żeby to jakoś wyglądało.
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Teraz to już nie ma co gdybać, pozostaje pogratulować Młodym wyboru kamerzysty i powiedzieć, jak sytuacja wygląda...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    No to nie zazdroszczę sesji , niestety rozgrzeszenia nie dostaniesz
    A tak na marginesie dziwi mnie fakt jak kameruny kamerunują 1,5m od młodych i stoją jak kołki w jednym miejscu .
    Przecież mają jakieś zoomowanie i z powodzeniem można stanąć w większej odległości coby nie wyglądało nachalnie .No ale cóż życie...

stojąc blisko kucasz, dajesz kamerę nad głowę, w lewo prawo i masz "efekty" stojąc daleko z zumem nie zrobisz czegoś tak "artystycznego"

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wal foty do bw i pokaż młodym jedną z kolorowym bigosem dlaczego są w bw.
    Kamerunem w kadrze nie przejmuj się - w końcu to wybór młodych że go chcieli.
    Nie zabijaj artysty, oszczędź sobie kłopotów i daj mu radość uszczęśliwienia innych par.
    C-F-K - forever

Domyślnie

kopsnj foty tego kameruna

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie zabijaj artysty, oszczędź sobie kłopotów i daj mu radość uszczęśliwienia innych par.
    Kogo? Artysty?!
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Kogo? Artysty?!
    Ano Artysty - tylko Artysta może odwalić taką "sztukę" - bo przecież Pro go nie nazwiesz

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów