Pokaż wyniki od 1 do 10 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Malo tego, doadam ze wesela tu sa nieco krotsze, calosc ( przygotowania, wesele) okolo 8-12 godzin;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    co to zmienia że to duże studio ? tzn że to co robi jest dobre ? właściwe ? profesjonalne ?...

800-1200 zdjęć to to samo co 5h film z wesela , czyli jak dla mnie głupota kompletna

za parę lat nic się w moim przekonaniu nie zmieni
    Duze znaczy nie mniej nie wiecej ze jest popyt na uslugi w tych klimatach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    ludzie - może robią seriami duzo zdjec, do obróbek maja swoich ludzi, robią masowo, ale nie oznacza ze to musi byc gorsze. ba latwiej znalezc kogos kto jest dobry tylko w grafice niz i w fotografii i w grafice..

pozdrawiam wszystkich
    Bywa I tak, sa ludzie ktorzy maja innych do edycji, mnie na to na razie nie stac. Tak jak wspomnialem, okolo 8 godzin edycji I 600 got jest na plycie, proofs zamowione w labie a galeria w sieci. Nie ma co sie panowie modlic nad zdjeciami, klient chce miec zdjecia szybko I tak je otrzymuje!
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 22-06-2010 o 18:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Bywa I tak, sa ludzie ktorzy maja innych do edycji, mnie na to na razie nie stac. Tak jak wspomnialem, okolo 8 godzin edycji I 600 got jest na plycie, proofs zamowione w labie a galeria w sieci. Nie ma co sie panowie modlic nad zdjeciami, klient chce miec zdjecia szybko I tak je otrzymuje!
    Amerykanie w masówce są dobrzy, jak ktoś chce fotograficznego McDonaldsa jego rzecz, ale założę się że jest też ogromny rynek na wysmakowaną fotografię na najwyższym poziomie, z innymi cenami ilością zdjęć i terminami, tylko pewnie nie miałeś z nim do czynienia bo niby jak byś miał mieć trzaskając "fastfoody"?
    Ja mam w umowie 3 miesiące na oddanie zdjęć, termin podany z zapasem, czeka się w praktyce około 2, dostaje ok. 100 bardzo starannie obrobionych i wyselekcjonowanych zdjęć na odbitkach albo w fotoksiążce, plus 200-300 lekko poprawionych w lightroomie na płycie żeby można było każdego z gości znaleźć. Klienci nie narzekają ani na ilość ani na czas oczekiwania.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uprawnienia umieszczania postów