Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: statywy Benro - opinie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Czy tylko ja uważam, że brakuje tu trochę opinii osób, które sprzętu używają dłużej i/lub dość intensywnie?
    benro jest na rynku krocej niz manfrotto wiec na takie opinie trzeba poczekac ;-) .. ja mam 457n6 od bodaj listopada 2008 i jak na razie nic niepokojacego sie nie dzieje.. jak byl stabilny tak jest, taszcze go po roznych podmoklych terenach, czesto lezy w wilgotnej trawie/stoi w wodzie.. nie przelozylo sie to na jakiekolwiek problemy ze statywem :-)

Uzależniony

Domyślnie

Kubak82 -zawsze lepiej usłyszeć/przeczytać coś od osoby, która choć jeden cały sezon na sprzęcie przepracowała (listopad powiadasz, o właśnie!), niż zaglądać do wątku żeby kolejny raz przeczytać coś w rodzaju "...niedawno kupiłem...", "...wczoraj przyszedł kurierem...", "...nie robiłem jeszcze testów polowych...".

(...) na takie opinie trzeba poczekac (...)
    Zgadzam się - "na opinie" i "z opiniami"
    Dobra, już nie marudzę...
    Ostatnio edytowane przez APP ; 25-09-2009 o 14:12

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

spoko :-) .. ja jestem zadowolony i kupilbym benro jeszcze raz :-) .. no, moze tym razem cos z carbonu bo moj wazy 3,5kg + glowica - to daje 5kg do noszenia ;-)

ale waga to IMHO jedyna wada tego statywu :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moje Benro ma nieco krótszy staż (od lutego 2009) ale sprawuje się stabilnie tak samo, jak na początku. Jako wadę mogę wymienić sporadyczne luzowanie się śrubek, na których obracają się nogi przy rozstawianiu. Trzeba czasem dokręcić. To wyszło dosyć szybko po zakupie. Idzie z tym żyć, jednak dobrze jest mieć na wszelki wypadek gdzieś w torbie odpowiedni kluczyk.

Model: C-268M8
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

witam

mam od 1,5 miesiąca Benro Travel Angel A-268m8 +B-1 i po prostu bajka, super stabilny , głowica o niebo lepsza niż te badziewie od MF które miałem " przyjemność" uzytkować.

Przewaga spora nad MF przykłady
    -190xProB -udżwig 5kilo, waga 1,80kg bez głowicy, dł. po złożeniu 54cm + 10cm głowica -cena ok 500zl bez głowicy

-055xProB udźwig 7kilo, waga 2,46kg bez głowicy, dł. po złożeniu 64cm + ok 10cm głowica -cena ok 650-700zł bez głowicy

głowica jakości B-1 (benro) w wydaniu MF to koszt ok 500zł

benro
    -A-268m8 -udźwig 12kilo!!!, waga 1,84kg z głowicą!!! dł po złożeniu 43cm z głowicą!!! - cena 570-700zł z głowicą B-1 !!!

wysykość
    mam 190 wzrostu i jeśli mam w pełni rozłożony statyw z głowicą, gripem i 40D to mam wizjer na wys oczu (gdy jestem wyprostowany)

pozdrawiam Emil
    Canon 40D + BG-E2N +18-55/3.5-5.6 IS + EF-S 60/2.8 + RING FLASH + 430EXII+ Benro A-268M8+B1

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jako wadę mogę wymienić sporadyczne luzowanie się śrubek, na których obracają się nogi przy rozstawianiu. Trzeba czasem dokręcić. To wyszło dosyć szybko po zakupie. Idzie z tym żyć, jednak dobrze jest mieć na wszelki wypadek gdzieś w torbie odpowiedni kluczyk.

Model: C-268M8
    próbowałeś z klejami anaerobowymi : http://www.technicoll.pl/p_5572.htm lub coś z Loctite'a albo Wurth'a ?
    400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII

marbej
    Guest

Domyślnie

Witam,

Nie wiem czy wiecie, ale Benro to orginalne Gitzo, tyle, że robione przez Gitzo w Chinach Wiem o tym z dpreview.com oraz ze sklepu FotoDura z Poznania.

--
    Pozdrawiam,
    Marcin

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbej Zobacz posta
    Witam,

Nie wiem czy wiecie, ale Benro to orginalne Gitzo, tyle, że robione przez Gitzo w Chinach Wiem o tym z dpreview.com oraz ze sklepu FotoDura z Poznania.

--
    Pozdrawiam,
    Marcin
    Porównaj sobie choćby ich masy dla statywów podobnej "klasy" / wysokości i przestań wierzyć w bajki...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

marbej
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    sobie choćby ich masy dla statywów podobnej "klasy" / wysokości i przestań wierzyć w bajki...
    A dlaczego mam porównywać? Przecież nigdzie nie ma mowy, że Gitzo model taki a siaki to to samo co model Benro taki a taki

A czy firma chyba Yille Precision z Guangzhou koło Hong Kongu nie robi przypadkiem nóg dla Gitzo? I od tego się zaczęło.

--
    Pozdrawiam,
    Marcin

marbej
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    sobie choćby ich masy dla statywów podobnej "klasy" / wysokości i przestań wierzyć w bajki...
    Z opisu firmy Benro zacytuję jeszcze:

"ZHONSGSHAN BENRO PRECISION INDUSTRY CO., LTD. znajdująca się w mieście Tanzhou, jest częścią aglomeracji Zhongshan, usytuowanej w prowincji Południowego Guangdong.
    Jest to obszar o najbardziej rozwiniętym przemyśle lekkim w Chinach. W najbliższym sąsiedztwie znajduje się aglomeracja Zhuhai, oddalona o 12 km od Macao i godzinę drogi od Hong Kongu.

Firma założona w 1996 roku, przy współpracy z zagranicznym inwestorem (od siebie dodam, że chodzi o Gitzo), produkowała profesjonalne statywy fotograficzne. W 2002 roku stworzono (od siebie dodam, że po prostu ukradli technologie od Gitzo) swoją własną markę i zaczęto sprzedawać na rynek produkty pod nazwą BENRO Professional Triod and Heads. Inwestując w nowoczesne narzędzia, precyzyjne maszyny oraz wysoko wykwalifikowany zespół inżynierów i projektantów, BENRO nieustannie podnosi jakość swojej produkcji. Dzięki zaangażowaniu i nastawieniu na najwyższą jakość produktów BENRO szybko stało się jedną z najlepiej znanych marek na rynku chińskim oraz wschodzącą gwiazdą na rynkach zagranicznych. W 2005 roku BENRO wybudowało nową, większą fabrykę i zarejestrowało swoją działalność pod nazwą BENRO PRECISION PHOTOGRAPHY INDUSTRY (HONG KONG) CO., LTD. Dzięki fabryce o powierzchni 30 000m2 oraz terenowi produkcyjnemu o wielkości 35 000 m2, BENRO uzyskało pozycję producenta profesjonalnych statywów i głowic o światowym zasięgu.

Dzięki doskonałemu połączeniu jakości, parametrów technicznych oraz ceny, BENRO zapracowało sobie na doskonałą reputację wśród fotografów na całym świecie. [...]

W miarę ekspansji sprzedaży na rynki światowe, produkty BENRO stały się obiektem pożądania fotografów nie tylko w Chinach, ale również w Korei, Tajwanie, Hongkongu, Norwegii, Niemczech, Anglii, Australii, USA oraz wielu innych. BENRO szybko stało się jedną z wiodących marek wśród producentów statywów. "

--
    Pozdrawiam,
    Marcin

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów