Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: statywy Benro - opinie

Coś już napisał

Domyślnie

Ja zastanawiałem się nad 650 ale ostatecznie kupiłem 297n6 + BH-2.
    Mam 196 cm i nie wysuwam kolumny bo akurat pasuje do mojego wzrostu.
    Maiłem obawy co do bh-2 ale spokojnie trzyma stabilnie 40d+grip+sigma 100-300.
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

tak ale u mnie en statyw odpada z racji wymiarów po złożeniu i wagi. Jeśli dobrze widze to miałęm go w ręku.. i coś mi nie leży. Ma fajny mechanizm ryglowania kolumny w pionie i poziomie. To jest plus.

w KB-1A...jedyna rzecz która mi przeszkadza to sposób mocowania stopki..w sumie rzadko robie ze statywu w Pionie..ale czy to sie nie wyślizgnie pod obciążeniem?
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    w KB-1A...jedyna rzecz która mi przeszkadza to sposób mocowania stopki..w sumie rzadko robie ze statywu w Pionie..ale czy to sie nie wyślizgnie pod obciążeniem?
    Jak porządnie zrobione to na pewno nie - po takiej stopce (Arca-Swiss) może poznać prawdziwą głowicę kulową...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

Na początku chciałbym się przywitać, bo chodź na forum zaglądam od dłuższego czasu to dopiero teraz zacznę coś pisać

Potrzebuję statywu który będzie trzymał głównie 20d + 70-200L f4 lub Sigme 12-24 i zastanawiam się właśnie nad zestawem Benro A257 + HD28. Kulowe głowice raczej odpadają, bo jakoś nie przepadam za nimi no i panoramki . Co sądzicie o takim zestawie warto?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    Witam

Na początku chciałbym się przywitać, bo chodź na forum zaglądam od dłuższego czasu to dopiero teraz zacznę coś pisać

Potrzebuję statywu który będzie trzymał głównie 20d + 70-200L f4 lub Sigme 12-24 i zastanawiam się właśnie nad zestawem Benro A257 + HD28. Kulowe głowice raczej odpadają, bo jakoś nie przepadam za nimi no i panoramki . Co sądzicie o takim zestawie warto?

Pozdrawiam
    Witam, tez stoje przed tym samym problemem i rozważam ten statyw albo A-500EX. Jutro jadę oglądac i bawić się nimi. i z którymś wróce

co do głowicy to wachałem się między tą HD a kulową ale rozwiązaniem jest KB-1A..kulowa z blokadą pionu i możliwością trzaskania panoram w poziomie a przy tym wszelkie zalety głowicy kulowej. W statywie którym się bawiłem akurat KB-1A chodziły lepiej niż BH... precyzyjniej.

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

To w takim razie czekam na opis wrażeń po zakupie. No KB-1A jest napewno ciekawym rozwiązaniem, tylko czy jeśli jest do wszystkiego, (no bo jednak łączy zalety kulowej i 3D) to nie okaże się do niczego?

Pozdrawiam

PS. Może ktoś się orientuje gdzie w Białymstoku można pomacać benro? O ile wogule w naszym "mieście" jest to możliwe
    Ostatnio edytowane przez Yova ; 15-04-2009 o 20:31

Domyślnie

KB-1A... jak porównałem z BH1 to KB jest precyzyjniejszy do tego można bez problemu trzaskać panoramy... zobaczymy z czym jutro wróce :-) hehe..

oby sie nie okazało że z mojej listy... statyw, lampa, 50tka... zmieni sie kolejność hihi..choć z 50 sprawa dość jasna ;-)... czekam jeszcze troche bo moge sobie na to pozwolic i albo 50 1.4 MKII (o ile będzie) albo 50 1,2 (bo odziwo ceny ma zqaskakująco dobre - poniżej 5k... i jeszcze do negocjacji)

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Używam od dłuższego już czasu zestawu Benro A297n6 + KB-1 i moge go śmialo polecić.
    Bez problemu utrzymuje zestawy w stylu Body 40D czy 5D plus założone szkiełko pokroju 70-200 f2.8 wraz z zapiętą lampą.
    Wszystko jest stabilne i pewne - zestaw nie wpada w wyraźne i drażniące drgania np po stuknięciu w obiektyw. Podczas stosowania na zewnątrz wiatr też tego zestawu się nie ima.
    Całość sprawuje się znakomicie zarówno w kadrowaniu poziomym jak i pionowym.

Pozdrawiam
    Pucha i słoki

Domyślnie

Witam,

byłem w sklepie i porównałem dokładnie KB1A kontra BH1... BH1 ma jedną jak dla mnie wadę, nie można regulować poziomie jak zablokujemy śrubę. Mam również odczucie że jest mniej precyzyjna. Tak więc... przyjechałem z A-500EX + KB1A. Jedyne co mnie zastanawia ..dopiero teraz... czy czarny statyw na aluminium nie będzie miał problemu ze ścieraniem sie farby na kolumnie i innych elementach które moga się obić.

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

A Mógłbyś zrobić taki miniteścik i sprawdzić, jak ta głowica faktycznie sprawdza się przy panoramkach? Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów