Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: statywy Benro - opinie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    czy czarny statyw na aluminium nie będzie miał problemu ze ścieraniem sie farby na kolumnie i innych elementach które moga się obić.
    a nawet jesli, to czy bedzie to mialo jakikolwiek wplyw na jego funkcjonalnosc :wink:

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

postaram sie w ten weekend coś cyknąć. Dam znać. Jak narazie to próbowałem regulacji na kuli wraz z obrotem w panorami i jest to fajnieprecyzyjne . a z ciekawostek... to trzymając w ręku jakiś pseudo statyw hamy do mojego małego Sony T9 wychodzi że to maleństwo o wysokości max 120 cm waży niewiele mniej niż Benro.

co do stabilności jest naprawdę dobrze. 40D + 24-105 + 580 EXII... i kompletnie żadnych problemów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    a nawet jesli, to czy bedzie to mialo jakikolwiek wplyw na jego funkcjonalnosc :wink:
    wpływ jednynie estetyczny ;-)
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 17-04-2009 o 17:07 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Witam
    Chcę się z Wami podzielić pewną rzeczą odnośnie Benro.... Już jakiś czas posiadam a298 n6, bardzo stabilny i bardzo wysoki, mogę z pewnością polecić dla kogoś wysokiego jak ja (198cm).

Ale (bo przecież zawsze musi być jakieś ale), jego części się rozpadają w dziwny sposób. Na drugi dzień gdy go kupiłem rozerwała się sprzączka od paska - dziwna rzecz, ale myślę - pewnie trafił mi się wadliwy egzemplarz, takie rzeczy się zdarzają. Dobrze ze stało się to w momencie jak ściągałem statyw z ramienia, bo inaczej kolcami zamontowanymi po nodze by mi przejechało... Pasek wymienili, nie ma problemu.

Ale, wczoraj wieczorem kolejny element po prostu pękł - tym razem to małe metalowe kółeczko, znajdujące się pod głowicą służące do zamontowania paska. No ale na szczęście znów statyw trzymałem w ręce, więc nie został ani on, ani ja pokiereszowany...

Piszę to jako przestrogę - ostrożnie używajcie pasków i systemów do noszenia zaprojektowanych przez Benro - chyba, że ja mam tylko takiego pecha

Domyślnie

eee... to je nie mam tyle "szczęścia" ze Benro. ale dla równowagi mam z Dell`em heheh

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Witam
    Chcę się z Wami podzielić pewną rzeczą odnośnie Benro.... Już jakiś czas posiadam a298 n6, bardzo stabilny i bardzo wysoki, mogę z pewnością polecić dla kogoś wysokiego jak ja (198cm).

Ale (bo przecież zawsze musi być jakieś ale), jego części się rozpadają w dziwny sposób. Na drugi dzień gdy go kupiłem rozerwała się sprzączka od paska - dziwna rzecz, ale myślę - pewnie trafił mi się wadliwy egzemplarz, takie rzeczy się zdarzają. Dobrze ze stało się to w momencie jak ściągałem statyw z ramienia, bo inaczej kolcami zamontowanymi po nodze by mi przejechało... Pasek wymienili, nie ma problemu.

Ale, wczoraj wieczorem kolejny element po prostu pękł - tym razem to małe metalowe kółeczko, znajdujące się pod głowicą służące do zamontowania paska. No ale na szczęście znów statyw trzymałem w ręce, więc nie został ani on, ani ja pokiereszowany...

Piszę to jako przestrogę - ostrożnie używajcie pasków i systemów do noszenia zaprojektowanych przez Benro - chyba, że ja mam tylko takiego pecha
    Posiadam wersje 297 i wszystko jak do tej pory jest wporządku mimo intensywnego użytkowania. Myślę że trafił ci się poprostu jakiś bubel.
    Pucha i słoki

Domyślnie

Dołączam swoje "słowa uznania" dla BENRO. Niedawno kupiłem A-500EX + KB-1A. W "warunkach bojowych" jeszcze nie sprawdzałem ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.Jakość wykonania świetna, wszystko wygląda solidnie, jestem zadowolony.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackblack Zobacz posta
    Dołączam swoje "słowa uznania" dla BENRO. Niedawno kupiłem A-500EX + KB-1A. W "warunkach bojowych" jeszcze nie sprawdzałem ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.Jakość wykonania świetna, wszystko wygląda solidnie, jestem zadowolony.
    Mógłbyś napisać gdzie kupowałeś ten zestaw i jak to wyszło cenowo? Akurat rozglądam się za czymś takim.

Domyślnie

jak z wawy jetes to fotoklik ma dobre ceny

bomir
    Guest

Domyślnie Benro A-198n6 + BH-1

a ja zakupiłem wczoraj zestaw Benro A-198n6 + BH-1 i moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne, statyw solidny może służyc nawet do obrony przed niedzwiedziem, :-D do głowicy nie mam uwag poza jedną- nie posiada podziałki, ale całość po zamontowaniu 40D robi dobre wrażenie, statyw bardzo stabilny i smiało polecam

Uzależniony

Domyślnie

Czy tylko ja uważam, że brakuje tu trochę opinii osób, które sprzętu używają dłużej i/lub dość intensywnie?
    Z FanCier i GoldPhoto było podobnie, wszyscy byli zachwyceni... Może jednak dajcie sprzętowi trochę czasu zanim napiszecie, bo to, że statywy Benro w sklepie i po wyjęciu z pudełka robią pozytywne wrażenie, IMO już dostatecznie dobitnie zostało tu zaznaczone 8)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów