Dla mnie też, przedstawię bo widzę że Panowie się nie znają, żarcik - micles, micles żarcik.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Nie tylko ja się nie znam z panem żarcikiem. Jakiś taki wyalienowany typ z niego...
nabijacze licznika postów.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
W takim razie pociągnijmy temat cropa w ślubniaka.
Z racji moich przyrodniczo-ptasich pasji nie chcę rezygnować z cropa i dlatego jest moim drugim korpusem w reportażach ślubnych. Ale odkąd zacząłem fotografować stałkami czuję potrzebę fotografowania na obu korpusach jednocześnie. Więc w gorących sytuacjach jest tak, że na FF jest 35mm a na cropie 85mm. I tutaj pytanie - jak wielka będzie różnica w obrazowaniu (plastyka) 135L na FF od 85L na cropie? Bo noszę się z myślą wymiany coraz mniej potrzebnego mi zooma 70-200/2.8 na lżjszą i jaśniejszą stałkę 135L. Czy ktoś miał podobny dylemat i jakoś z tego wybrnął? Z góry dzięki za podpowiedź, a najlepiej sample![]()
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
135L to zacne szkło ale 85 to chyba najlepsza stałka u canona, no i światło 1.2 vs 2.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Miałem okazje kiedys porownac sobie 5d 1 i 2. Wg mnie uzyteczne iso tylko o jeden poziom w 2-ce lepsze (12 tys. i wiecej bardzo szumi,wiec niezbyt ostre fotki). Nie wiem, czy warte ceny.
Czy do poprawienia ostrości zdjęć i celności autofocusa nie lepiej czesciej uzywac lampy? Wiem, ze efekt nie ten sam co bez lampy, ale z jednej strony jest wspomaganie AF, ktore dziala bardzo dobrze np. w ciemnosci no a z drugiej strony jednak zamrożenie i wieksza ostrość + czasem fajny efekt np. w tańcu.
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.