Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon - Dwuletnia gwarancja

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Mam pytanie.

Czy jak mam fakture Vat z innej firmy a gwarancje podobita przez inną firme to czy taki układ jest realizowany przez serwis Canona?
    Formalnie to jakoś nie bardzo.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nawet bardzo nie bardzo ;]

Jak ty sobie wyobrażasz , ze ktoś obcy wystawi papier a ty byś się za niego podpisał ;]
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Nawet bardzo nie bardzo ;]

Jak ty sobie wyobrażasz , ze ktoś obcy wystawi papier a ty byś się za niego podpisał ;]

Wiesz ja w dobre wierze kupilem obiektyw. A to ze faktura z innego sklepu a pieczatka na gwarancji kogoś innego to podobno tylko przeoczenie

Mają mi na gwarancji europejskiej dodac pieczątke konkretnego punktu ktory taki obiketyw mi sprzedał.

mam nadzieje ze to załatwi temat.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

He. Ja miałem inny, ale podobny numer. Bo paragon podczepiony do gwarancji był z innej firmy, niż pieczątka na gwarancji. Dlatego, że wystawiający paragon był pośrednikiem. Niemcy przy naprawie gwarancyjnej nie robili problemów.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    He. Ja miałem inny, ale podobny numer. Bo paragon podczepiony do gwarancji był z innej firmy, niż pieczątka na gwarancji. Dlatego, że wystawiający paragon był pośrednikiem. Niemcy przy naprawie gwarancyjnej nie robili problemów.
    Ale niestety Zytnia bedzie robić problemy bo dzowniłem do nich.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

A czy to przypadkiem nie jest tak, że na tego typu sprzęt sprzedawca jest zobowiązany dać 2 lata gwarancji ? (Oczywiście co innego sprzedawca, a co innego producent)
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata (nie dotyczy zakupu dla firm), odpowiada sprzedawca. Gwarancja jest dobrowolną odpowiedzialnością producenta/importera/sprzedawcy etc. względem nabywcy (może, ale nie musi wyłączyć odpowiedzialność przy zakupie przez firmę, czas obowiązywania określa gwarant, nie musi być w ogóle udzielona).

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Lepiej bym tego nie ujął
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_II Zobacz posta
    Niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata(...)
    ... i dotyczy wad, które istniały w dniu zawarcia umowy (sprzedaży) a nie np. zepsucia aparatu po 1,5 roku.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wada może być, ale nie musi, jednym z elementów niezgodności towaru z umową. Towar np: może nie posiadać cechy, właściwości etc. o jakiej zapewniał producent/sprzedawca itd. co oznacza, iż nie jest on zgodny z umową. W przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili wydania. Nie oznacza to, że towar musiał być niezgodny z umowa w chwili wydania a jedynie takie domniemanie przyjął ustawodawca.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów