szukam jakiegos taniego monitora, ktory w miare by dobrze nadawal sie do obrobki zdjec, czyli odwzorowywal dobrze kolory, "w miare" bo na eizo zdecydowanie mnie nie stac, moge tak do gora tysiaca wydac
szukam jakiegos taniego monitora, ktory w miare by dobrze nadawal sie do obrobki zdjec, czyli odwzorowywal dobrze kolory, "w miare" bo na eizo zdecydowanie mnie nie stac, moge tak do gora tysiaca wydac
ja mam lg 19 panorame , kat widzenia zalezy od katu patrzenia , skalibrowana z maszyna dlamnie wystarczy a wrazie wzdruk za 2.50pln
5d mk2 , 24-70 f2.8L , 70-200 f2.8L IS ,50 f1.8 , 580 EX II
http://pclab.pl/art41137-23.html
Polecam ten monitor, sam mam i sprawuje sie bardzo dobrze
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L
a ktoś moze ma dobry i w miare cenowo nie powaljacy 24" monitor? wiadomo do zdjęć
Długo używałem SyncMaster 913v. Od kilku miesięcy odpoczywa w piwnicy. Chętnie oddam w dobre ręce za niewielką kwotę. Nigdy nie miałem problemów z kolorami.
Jeśli nie stać Cię by chwilę odczekać i w ten sposób dozbierać trochę gotówki do porządniejszego monitora, to w kwocie którą podałeś mieści się dość dobry model Samsunga F2380 z matrycą cPVA.
Po kalibracji daje bardzo przyzwoite wyniki...aczkolwiek ustępuje marce EIZO czy nawet NEC. Jednak myślę że w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego.
Pozdrawiam
Pucha i słoki
lcd czy crt?